Klopp: "Έπρεπε να είχαμε πετύχει τρία γκολ"

O Jurgen Klopp παραδέχτηκε την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Liverpool από το Carabao Cup, μετά την ήττα από την Leicester City το βράδυ της Τρίτης, και παραδέχτηκε ότι τα αμυντικά λάθη κόστισαν στην ομάδα του στο King Power Stadium.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης


Μετά από ένα επιβλητικό πρώτο ημίχρονο όπου οι Reds δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες για γκολ, οι "Αλεπούδες" πήραν το προβάδισμα λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα δια μέσου Shinji Okazaki, με τον Islam Slimani να εξασφαλίζει την νίκη για την ομάδα του με ένα εκπληκτικό τέρμα στο 78ο λεπτό, τελειώνοντας τις ελπίδες της Liverpool για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μετά από αυτό, ο Jurgen Klopp μίλησε στον Τύπο για...

Τις σκέψεις του για το παιχνίδι...

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι πραγματικά εύκολο να εξηγηθεί: ήμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, δεν σκοράραμε, αυτό μερικές φορές είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Ήμαστε άτυχοι σε μια-δυο περιπτώσεις, αλλά όσο δεχόμαστε γκολ όπως σήμερα, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Έπρεπε να είχαμε πετύχει τρία γκολ, αλλά όσο αφήνεις παιχνίδι ανοιχτά, πρέπει να αμύνεσαι. Πρέπει να αμύνεσαι καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις. Το πρώτο γκολ ήρθε από μια δεύτερη μπαλιά μετά από κόρνερ. Ήταν οριακό, αλλά δεν ήταν οφσάιντ. Δεν μπορείς να αμύνεσαι πάντα όπως κάναμε με την Arsenal και να ξεκινάς μια αντεπίθεση ή οτιδήποτε. Έπρεπε να πιέσουμε και δεν το κάναμε. Το δεύτερο ήταν ένα γέμισμα και πάλι και όλοι μπορούν να φανταστούν ότι ξέρουμε πως να αμυνθούμε σε αυτά, αλλά προφανώς δεν το κάνουμε. Δεν αισθανόμαστε καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι παραμένουμε μια καλή ομάδα. Το βλέπω, αλλά δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή γιατί μόλις αποκλειστήκαμε από μια διοργάνωση. Θέλαμε να πάμε στον επόμενο γύρο. Κανείς δε νοιάζεται για το ποιος έπαιξε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά για το ποιος συνεχίζει και και δεν είμαστε εμείς η ομάδα που πέρασε για κάποιους καλούς λόγους. 

Το αν "κόλλησε" το μυαλό κάποιον παιχτών μετά το πρώτο γκολ...

Μετά το πρώτο γκολ, είδατε ότι οι παίκτες της Leicester σήκωσαν κεφάλι, οπότε αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά. Είναι μια στιγμή που αλλάζει το παιχνίδι. Το ότι το δεχτήκαμε έτσι με αρρωσταίνει, πραγματικά. Είναι δύσκολο. Είδατε μια νεανική ομάδα, κάναμε ένα-δύο στο αριστερό άκρο και μετά έβγαλαν αντεπίθεση. Μπορώ να ζήσω με αυτά τα λάθη γιατί τα δύο παιδιά (Woodburn-Solanke) είναι μαζί περίπου 34 χρονών, οπότε αυτό συμβαίνει. 

Την απόσυρση του Philippe Coutinho στο ημίχρονο...

Αυτό ήταν το πλάνο πριν το παιχνίδι, χρειάζεται αγωνιστικά λεπτά, αλλά δεν γινόταν να τον αφήσω να παίξει 90, 60, 70 ή 80 λεπτά ή οτιδήποτε. Ήταν ξεκάθαρο ότι το όριο ήταν τα 45, δεν πρέπει να τον πιέσουμε. Αυτό είναι όλο.

Την παραπάνω αμυντική δουλειά στην προπόνηση...

Το κάνουμε όλη την ώρα. Η άμυνα είναι διαφορετικά πράγματα, να αμύνεσαι μαζικά και να αμύνεσαι ατομικά, να αμύνεσαι στο ένας με έναν, δύο με έναν... Δεν νομίζω ότι οι ομάδες σουτάρουν πολύ απέναντί μας, ξέρω ότι δεν το κάνουν, δεν έχουν πολλές ευκαιρίες. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ άσχημα γι' αυτό, αλλά δεν έχει να κάνει με το τι ξέρεις, αλλά με το να το κάνεις εκείνη τη στιγμή. Αλλά πρέπει να παίξουμε έτσι, μπορούμε. Κάναμε επτά-οχτώ ευκαιρίες και ακόμα μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, είναι καλό αυτό, αλλά όταν δέχεσαι τέτοια γκολ, η ζωή σου γίνεται πραγματικά δύσκολη.

Την επιστροφή στο King Power το Σαββατοκύριακο...

Θα αισθάνομαι ακόμα άρρωστος όταν επιστρέψω το Σάββατο; Έχω χάσει περισσότερα παιχνίδια στη ζωή μου δυστυχώς και, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, το επόμενο πρωί είμαι καλά. Ναι, θα επιστρέψουμε και θα είμαι καλύτερα πριν το παιχνίδι από ότι τώρα.
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.