Klopp: Χρειαζόμαστε φρεσκάδα και μυαλό με τη Burnley

Η Liverpool θα χρειαστεί «φρεσκάδα στο μυαλό και στα πόδια» για να διασπάσει τη Burnley όταν οι πλευρές συναντηθούν στην Premier League το Σάββατο, σύμφωνα με τον Jürgen Klopp.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι Reds είχαν δύο σκληρές μάχες με τους Clarets την περασμένη χρονιά - υπέστησαν μια ήττα 2-0 σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν στο Turf Moor και κέρδισαν με 2-1 ένα παιχνίδι στο οποίο είχαν βρεθεί πίσω, στο Anfield.

Πριν από το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ τους αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Klopp μοιράστηκε την εκτίμησή του για το αφοσιωμένο σχέδιο που αναπτύχθηκε και διεξήχθη από τον Sean Dyche και την ομάδα των παικτών του σε κάθε αγωνιστική.

Με γνώση της τακτικής της Burnley, ο προπονητής προειδοποίησε ότι η Liverpool πρέπει να είναι έτοιμη για «σωστή δουλειά» αν θέλει τους 3 βαθμούς.

Ερωτηθείς για την έναρξη της σεζόν των επισκεπτών, είπε στους δημοσιογράφους: "Είναι καλή για την Burnley, αλλά και καλή για όλους τους ανθρώπους γύρω.

  "Ναι, κέρδισαν εναντίον της Chelsea, που ήταν με παίκτη λιγότερο αλλά αυτό δεν σημαίνει πάρα πολλά ενάντια στην Chelsea. Έφτασαν τα τελευταία λεπτά, αλλά η Burnley έπαιξε πολύ καλά και χρησιμοποίησε τις ευκαρίες της.

  "Αυτό που πραγματικά μου αρέσει είναι αυτό που κάνει ο Sean Dyche εκεί - έχουν σαφές σχέδιο, 100%. Μπορείτε να το δείτε σε κάθε παιχνίδι.

  "Δεν κάνουν ένα βήμα αριστερά ή δεξιά, επιμένουν στο σχέδιο και αυτό είναι τόσο σαφές και είναι τόσο δύσκολο να παίξεις εναντίον τους γιατί όλοι αυτοί οι παίκτες δείχνουν μεγάλη επιθυμία να υπερασπιστούν όλες τις καταστάσεις. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης στην ομάδα που νομίζει ότι «Εντάξει, παίζει με λίγα λόγια σε αυτή ή αυτή την κατάσταση». Αυτή είναι μια μεγάλη δύναμη του Sean, 100 τοις εκατό.

  "Είναι καλό ότι όλοι γνωρίζουν ότι είχαν δύο εκτός έδρας παιχνίδια και σε αυτά τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια πήραν 4 βαθμούς από την Chelsea και από την Tottenham. Κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί αύριο ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι για μας."










Η Liverpool μπαίνει στον αγώνα - τον τρίτο σε οκτώ ημέρες - στο πίσω μέρος μιας μεγάλης ήττας από τη Manchester City και μια ισοπαλία 2-2 με την Sevilla στο Champions League.

Ο Burnley δεν θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στις προηγούμενες προσπάθειες των Reds, φυσικά, και ο Klopp παραδέχθηκε ότι επηρεάζει την επιλογή της ομάδας και το σχέδιο του παιχνιδιού.

  "Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτώ όταν σκέφτομαι την ενδεκάδα - χρειαζόμαστε φρεσκάδα στο μυαλό και στα πόδια για αυτό το παιχνίδι", πρόσθεσε ο Γερμανός.

  "Θα υπάρξουν πραγματικά μικροί χώροι. Δεν υπάρχουν πολλές απλές καταστάσεις όπου μπορείς να τους ξεπεράσεις ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η σωστή δουλειά - γυρίστε στις σωστές στιγμές, περνώντας στις σωστές στιγμές, διασχίζοντας τα σωστά σημεία και όλα αυτά τα πράγματα.

  "Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να παίζεις μαζί τους γιατί είναι πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο από τότε που τους γνωρίζω. Ίσως το καλύτερο παιχνίδι που έπαιξα εναντίον τους ήταν το πρώτο παιχνίδι όταν χάσαμε 2-0. Ήμασταν πολύ δυνατοί σε αυτό το παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες με σουτ, είχαμε την μπάλα όλη την ώρα, αλλά σκόραραν δύο φορές και δεν σκοράραμε.

  "Αλλά δεν είναι ότι σκεφτόμαστε αυτά τα παιχνίδια. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα σε όλους τους τομείς που χρειάζεσαι για αυτά τα παιχνίδια. Αλλά είναι δύσκολο, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν. Αν είμαστε όλοι έτοιμοι για δουλειά τότε μπορεί να είναι πραγματικά καλό."

Στη συνέχια ο Jürgen Klopp έδωσε μια εις βάθος ανάλυση των ζητημάτων που πιστεύει ότι έχουν οδηγήσει στη Liverpool να δέχεται εύκολα γκολ αυτή τη σεζόν.










Η άμυνα των Reds έχει παραβιαστεί σε 13 περιπτώσεις σε επτά αγώνες τη φετινή σεζόν - ένα στατιστικό αποτέλεσμα που έχει οδηγήσει σε μόλις δύο clean sheets μέχρι στιγμής.

Ο Klopp παραμένει κατηγορηματικός ότι η έλλειψη συγκέντρωσης, παρά η ποιότητα, είναι πίσω από αυτήν την κατάσταση της ομάδας κατά καιρούς.

Και ο προπονητής είναι πρόθυμος για τους παίκτες του να αναλάβουν συλλογική ευθύνη, αντί να το αναβάλλουν για τους αμυντικούς.

  "Το λάθος μας είναι ότι προφανώς σας δίνουμε όλη την ευκαιρία να μιλήσετε γι 'αυτό, αυτό είναι λάθος μας", είπε.

  ''Είναι έλλειψη συγκέντρωσης, νομίζω. Όλοι όσοι έπαιξαν ποδόσφαιρο έχαναν την μπάλα σε οποιαδήποτε περίπτωση και, για έναν αμυντικό, όπως ένας τερματοφύλακας, μερικές φορές μπορείς να κάνεις ένα παιχνίδι παγκόσμιας κλάσης, αλλά σε λάθος στιγμή κάνεις κάτι τέτοιο και είναι ένα γκολ.

  "Αυτό είναι το πρόβλημα για όλους τους αμυντικούς, αλλά δεν είναι κάτι ποιοτικό. Όπως είναι εδώ, μοιάζει λίγο με μια αυτοτελή προφητεία.

  "Μιλάμε για αυτό όλο το χρόνο [αλλά] όλοι έχουν δεχθεί γκολ μέχρι στιγμής. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα 5 γκολ της City αλλά, αν θέλαμε, τότε είχαμε πολλά παιχνίδια με αξιοπρεπείς αμυντικές αποδόσεις.

  "Θα ήταν εύκολο να ρίξουμε μια ματιά σε αυτή την ομάδα και να πούμε ότι είναι τόσο συναρπαστικό πώς παίζουν - και δεν είμαι σίγουρος αν είναι ο κόσμος εν γένει ή είναι ένα πράγμα στη Liverpool - αλλά πάντα ψάχνουμε για ένα πράγμα που μπορούμε να είμαστε θυμωμένοι ή μη ευχαριστημένοι.

  "Αυτή είναι η κατάσταση, αλλά είναι λάθοςμας που δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι, κάναμε πέντε λάθη πριν το τελευταίο λάθος.

  "Το δεύτερο γκολ ήταν ένα γρήγορο πλάγιο άουτ και, μέχρι που ήρθε μεταξύ των δύο αμυντικών, υπήρχαν ήδη τρεις ή τέσσερις επιλογές για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση.

  "Είναι ένα πρόβλημα άμυνας, αλλά όχι ένα πρόβλημα άμυνας των κεντρικών αμυντικών. Μπορούν μόνο να υπερασπιστούν αυτά που τους δίνουμε και μερικές φορές οι καταστάσεις δεν μπορούν να υπερασπίζονται πια.

  "Δεν είμαι σίγουρος αν το δεύτερο είναι μία από αυτές τις καταστάσεις αλλά ήταν άτυχο το πώς πέρασε από τους δύο παίκτες και έπειτα σκόραρε.

  "Είναι δική μας δουλειά να δουλέψουμε με αυτό και δεν επιτρέπεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να κάνεις κάτι σχετικά με την εμπιστοσύνη γι'αυτό, διότι αυτό δεν θα είχε νόημα.

  "Το είπα μετά το παιχνίδι, ξέρω, και τα αγγλικά μου δεν είναι αρκετά καλά για να το καταστήσουν 100 τοις εκατό σαφές, αλλά αν υπήρχε ένα ποιοτικό πρόβλημα και εάν θα υπήρχε μια λύση έξω εκεί, τότε θα το είχαμε κάνει.

  "Αν δεν υπάρχει κανένας και δεν υπάρχει θέμα πραγματικής ποιότητας, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό και αυτό θα κάνουμε."

Έπειτα, ο Jürgen Klopp αποκάλυψε ότι το τραυματισμένο δίδυμο της Liverpool, Adam Lallana και Nathaniel Clyne, εξακολουθούν να είναι λίγο μακριά από την εξέταση για την επιστροφή στην πρώτη ομάδα.










Ο Lallana είναι εκτός δράσης από τη στιγμή που προκάλεσε τραυματισμό στο μηρό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Reds με την Atletico Madrid στο Μόναχο τον Αύγουστο.

Η Clyne, επίσης, απουσιάζει από την αρχή της σεζόν 2017-18 λόγω ενός προβλήματος στην πλάτη.

Όταν ρωτήθηκε για μια ενημέρωση σχετικά με την ανάκαμψη του ζεύγους πριν από τη συνάντηση του Σαββατοκύριακου της ομάδας του με την Burnley, ο Klopp δήλωσε στους δημοσιογράφους: ''Ο Adam και ο Clyney είναι πολύ μακριά για να τους σκεφτώ.

  "Πρέπει να δουλέψουν, ίσως ο Adam να μπορεί να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα ή την αρχή της επόμενης εβδομάδας το τρέξιμο.

  "Ο Clyney βελτιώνεται πολύ, αλλά, τη στιγμή που θα μπορούσε να ξεκινήσει την προπόνηση εντελώς φυσιολογικά - δεν είμαι σίγουρος πότε θα είναι - θα χρειαστεί χρόνο για ένα είδος προετοιμασίας.

  "Αυτή είναι η κατάσταση."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.