Klopp: Ο Simon Mignolet είναι το νούμερο 1

Ο Simon Mignolet θα επιστρέψει στο θέση του βασικού εναντίον της Burnley το Σάββατο.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Ο Βέλγος διεθνής ήταν στον πάγκο για τη σύγκρουση του Champions League με τη Sevilla μεσοβδόμαδα, καθώς Loris Karius ανέλαβε τα καθήκοντα κάτω από τα δοκάρια για την πλευρά του Jürgen Klopp.

Όμως, ο Mignolet αναμένεται να συνεχίσει στη θέση του βασικού για τη συνάντηση της Premier League με τους Clarets, σύμφωνα με τον προπονητή, ο οποίος εξήγησε την κατάσταση των τερματοφυλάκων στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα.

  "Φυσικά", είπε ο Klopp όταν ρωτήθηκε αν το No.22 θα παίξει αύριο.

  "Ετσι είναι. Το πιο εύκολο είναι για μένα γιατί είμαι ο προπονητής, μπορώ να αποφασίσω κάτι τέτοιο και οι παίκτες πρέπει να το δεχτούν.

  "Αν ρωτάς έναν τερματοφύλακα, τι σκέφτεσαι αν βάλω τον Loris στο επόμενο παιχνίδι; Και λέει 'Είναι καλή ιδέα, ήθελα ήδη να έρθω στο γραφείο σας και να σας το ζητήσω' κάτι θα ήταν λάθος.''

  "Το έχω πει: χρειαζόμαστε ισχυρούς τερματοφύλακες. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να βρούμε ένα νέο No.2 ή No.3 ή οτιδήποτε άλλο και να πούμε 'Εντάξει, τώρα είναι πολύ νέοι για να θέλουν να παίξουν αλλά είναι αρκετά ψύχραιμοι για να καθίσουν στον πάγκο όλη την σεζόν ή είναι τόσο μεγάλοι που δεν θέλουν να παίζουν πια, αλλά αν τους χρειαζόμαστε πρέπει να δουλέψουν στο υψηλότερο επίπεδο'.

  "Έχουμε νέους τερματοφύλακες στην καλύτερη ηλικία και όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν, όλοι τους. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κατάσταση για το καλό του συλλόγου και της ομάδας. Έτσι είναι και το δέχονται."

Το αφεντικό συνέχισε: "Ο Simon Mignolet είναι το Νο.1. Το είπα ήδη. Στο τέλος της σεζόν, θα έχει 85 ή 87 τοις εκατό όλων των παιχνιδιών νομίζω. Για μένα, αυτός είναι το Νο.1.

  "Θα υπάρξουν και άλλα παιχνίδια, όπως το τελευταίο στο Champions League, όπου ο Loris Karius θα παίζει. Επειδή έπαιξε εναντίον της Arsenal, νομίζω ότι ήταν πραγματικά έτοιμος και έπαιξε πολύ καλά.

  "Προφανώς το πλήθος πρέπει να συνηθίσει λίγο στο στυλ παιχνιδιού του, αλλά αυτό είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο, παίρνει την μπάλα και είναι ψύχραιμος στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Δεν μπορώ να θυμηθώ ένα λάθος, έτσι είναι σε καλή κατάσταση και είναι ένας καλός τερματοφύλακας - καλό για μας, αυτό είναι όλο."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.