Klopp: "Όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, χρειάζεται και να την διαβείς"

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή της Liverpool.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Μπορεί η εικόνα της Liverpool να σε προδιαθέτει για εκπλήξεις, αλλά αν από την αρχή των υποχρεώσεων της ομάδας στοιχημάτιζες σε 4 σίγουρες νίκες, αυτές ήταν τα παιχνίδια με τη Spartak Μόσχας και τη Maribor. Να που το στοίχημα χάθηκε από την πρώτη κι όλας σχετική αναμέτρηση...

Η Liverpool του Jurgen Klopp είχε σε ακόμα ένα παιχνίδι αμέτρητες τελικές, καμία σοβαρή απειλή στα μετόπισθεν και κατάφερε χάρη στα ατομικά λάθη να δεχθεί γκολ και να κλειδώσει τα χέρια της, αφού η αστοχία που την ακολουθεί δεν λέει να την αφήσει. Μπορείτε να διαβάσετε την ανάλυση του αγώνα ΕΔΩ, καθώς και τις βαθμολογίες των παικτών ΕΔΩ.

Όταν ο Klopp ρωτήθηκε αν είναι εκνευρισμένος με το αποτέλεσμα, είπε:

"Φυσικά. Όπως είπα ήδη μερικές φορές, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε και η πιο τυχερή ομάδα στον πλανήτη ποδόσφαιρο, οπότε και τα πράγματα δεν κυλούν εύκολα για εμάς. Τα πήγαμε πάρα πολύ καλά στην παραγωγή φάσεων κόντρα σε μια ομάδα αμυντικά προσανατολισμένη, δεν τους δώσαμε πολλές ευκαιρίες, και το φάουλ με το οποίο σκόραραν δεν ήταν φάουλ, και είναι δύσκολο να το αλλάξεις αυτό. Στην άμυνα, αν κερδίσεις καθαρά την  μπάλα αλλά ο διαιτητής σφυρίξει είναι δύσκολο, αλλά ήταν υπέροχη εκτέλεση φάουλ. Ισοφαρίσαμε, σκοράραμε, και θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει πολύ περισσότερες φάσεις, αυτό είναι το τρελό! Έχουμε γύρω στο 4 με 5% ποσοστό σκοραρίσματος στις φάσεις που δημιουργούμε και αυτό είναι φυσικά απογοητευτικό, αλλά έτσι είναι.

Στους ομίλους του Champions League ο μόνος στόχος είναι να προχωρήσεις στην επόμενη φάση, και αυτό είναι ακόμα πιθανό για εμάς. Πλέον ξέρουμε περισσότερα για δύο ομάδες του γκρουπ μας, και για τα δύο παιχνίδια που θα μπορούσαμε, ή θα έπρεπε, να είχαμε κερδίσει αλλά δεν το κάναμε. Στο τέλος, πάντοτε το φταίξιμο είναι δικό μας, αλλά θα συνεχίσουμε κι άλλο, κι άλλο, έτσι, ή ακόμα καλύτερα. Είδα πολλά ωραία στοιχεία σήμερα, δεν ήταν τέλειο παιχνίδι, αλλά υπήρξαν πολλά καλά στοιχεία". 

Αναφορικά με την παρουσία των Coutinho, Firmino, Salah και Mane ταυτόχρονα στην αρχική 11άδα, είπε:

"Για το επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να δούμε πώς θα είναι οι παίκτες όταν θα αφήσουμε το αεροπλάνο, αλλά είναι καλό όταν έχεις όλους αυτούς τους παίκτες στις επιλογές σου. Δεν είναι απλά ότι βάζεις τους παίκτες στην 11άδα και εύχεσαι να γίνει κάτι, αλλά όλοι τους χρειάζονται ρυθμό, πρέπει να είναι έτοιμοι και όλα αυτά. Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι. Για μένα, δεν είναι ποτέ τα ονόματα, είναι το πόσο μπορούμε να αποδώσουμε και σε μερικές στιγμές αποδώσαμε όσο καλύτερα μπορούμε, ενώ σε αρκετές άλλες όχι. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά, να προχωρήσουμε, να δημιουργήσουμε, να προστατεύσουμε, να αμυνθούμε και ύστερα να σκοράρουμε. Προφανώς δεν σκοράραμε αρκετά απόψε, και αυτό είναι ένα δεδομένο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε".

Στο γιατί η Liverpool δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ, απάντησε:

"Επειδή δεν μπορούσαμε. Το γιατί δεν σκόραρες είναι μια πολύ καλή ερώτηση, μια μεγάλη ερώτηση. Έτσι, επειδή είχαμε ατυχία σε μερικές στιγμές, καλές αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες και λάθος επιλογές σε αποφασιστικές στιγμές, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αλλά και πάλι, όπως είπα πριν, ο μόνος τρόπος για να το αλλάξεις αυτό είναι να το κάνεις ξανά, και ξανά και ξανά - και αυτό θα κάνουμε εμείς".

Για το αν έχει δει αρκετά στα πρώτα δύο ματς ομίλων ώστε να είναι βέβαιος πως οι Reds θα προκριθούν στους 16:

"Ναι, φυσικά έχω δει πολλά. Ξέρουμε περισσότερα για τις 2 ομάδες τώρα, ήμασταν η καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια. Ξέρουμε πως η Spartak είχε θέματα τραυματισμών απόψε, και σίγουρα ο Quincy Promes θα είναι πίσω στο επόμενο παιχνίδι όπως και μερικοί άλλοι παίκτες, πραγματικά καλοί, που θα αλλάξουν επίσης το παιχνίδι της. Αλλά τι σημαίνει είμαι βέβαιος; Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να είσαι βέβαιος. Ναι είμαστε αρκετά δυνατοί για να περάσουμε από αυτόν τον όμιλο, αλλά θα πρέπει να το κάνουμε. Όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, χρειάζεται και να τη διαβείς, και η πόρτα δεν είναι καν ανοιχτή ακόμα, μπορούμε μόνο να δούμε λιγάκι το φως από πίσω της. Αλλά θα είμαστε έτοιμοι να προκριθούμε, γιατί τα παιδιά πραγματικά δουλεύουν σκληρά. Το βλέπεις ότι το θέλουν πραγματικά".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.