Διπλά στην γαλάζια πλευρά του Manchester (VIDS)

Επιμέλεια Δημήτρης Παπαδήμας:

Μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων η Premier League επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο, με την ομάδα μας να παίζει αύριο (14:30 ώρα Ελλάδος) ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Etihad με την City και εμείς σας βάζουμε στο κλίμα "σερβίροντας στο πιάτο σας" κάποιες απ' τις φορές που η Liverpool ταξίδεψε στο Manchester για να αντιμετωπίσει τους "Πολίτες" και επέστρεψε θριαμβεύτρια έχοντας είτε τρεις βαθμούς είτε μια μεγάλη πρόκριση στις αποσκευές της! 


13/5/1988

Η ομάδα μας πέρασε σαν σίφουνας από την τότε έδρα της City (Maine Road), κερδίζοντας με το εμφατικό 0-4 και παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του FA Cup! Τα γκολ για την ομάδα μας εκείνο το απόγευμα πέτυχαν οι Houghton, Beardsley (πεν), Johnston και Barnes. Στη συνέχεια της διοργάνωσης φτάσαμε μέχρι και τον τελικό, χάνοντας τελικά το τρόπαιο από την Wimbledon στον τελικό του Wembley.



2/12/1989

Για το πρωτάθλημα αυτή τη φορά η Liverpool έδειξε για ακόμη μια φορά τα δόντια της στους γαλάζιους του Manchester παίρνοντας τη νίκη με 1-4. Rush (x2), Beardsley και McMahon έβαλαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ, σε μια σεζόν της οποίας το τέλος της βρήκε την ομάδα μας να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου και την City να τερματίζει στην 14η θέση.


9/3/1991

Νίκη με 0-3 αυτή τη φορά και τρεις (εύκολοι) βαθμοί στο τσεπάκι για την ομάδα μας, με τον Jan Molby να εκτελεί εύστοχα δις την εσχάτη των ποινών από τα έντεκα βήματα και τον Barnes να διαμορφώνει με ιδανικό τελείωμα το τελικό σκορ στο 86ο λεπτό την αναμέτρησης! 

 

Στα πιο πρόσφατα.. 

Μαζεμένα σ' ένα βίντεο ακόμα πέντε διπλά της ομάδας μας στο Manchester ξεκινώντας απ' τον Σεπτέμβρη του 2002 και μια νίκη 0-3 για το πρωτάθλημα, με έναν απόλυτο πρωταγωνιστή Michael Owen να πετυχαίνει χατ-τρικ. 
Στη συνέχεια ακόμα μια πρόκριση για το FA Cup (τρίτος γύρος) με μια νίκη 0-1 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Danny Murphy, στην τελευταία μας νίκη στην παλιά έδρα της City. 
Απ' το Maine Road στο Etihad Stadium με την ομάδα μας να πανηγυρίζει το πρώτο της διπλό στο νεόχτιστο γήπεδο των Citizens το Νοέμβρη του 2005 χάρη σε μια απ' τις γνωστές σουτάρες του Riise και στην ματσάρα τον Οκτώβρη του 2008 στην οποία η Liverpool παρά το γεγονός πως έχανε με 2-0 στο ημίχρονο κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή παίρνοντας τελικά τη νίκη 2-3 με δύο γκολ του Torres και ένα του Kuyt στις καθυστερήσεις του αγώνα!  
Τέλος στο δρόμο προς την κατάκτηση του League Cup το 2012 όταν αποκλείσαμε την City στα ημιτελικά. Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων κερδίσαμε εκτός έδρας 0-1 με γκολ πέναλτι του Gerrard βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση η οποία επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες μετά με την ισοπαλία 2-2 στο Anfield. 


Η τελευταία (εμφατική) απόδραση

21 Νοεμβρίου του 2015 με την ομάδα μας να επισκέπτεται το Etihad για πρώτη φορά με τον Klopp στον πάγκο μας. Το αποτέλεσμα 1-4 με την Liverpool να μπαίνει πολύ δυνατά (το σκορ ήταν 0-3 στο 32'), να κάνει φανταστικό παιχνίδι επιθετικά με μεγάλη πίεση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα μπροστά στην εστία πανηγυρίζοντας τελικά το μεγάλο διπλό! Η αρχή έγινε με αυτογκόλ του Mangala, με τους Coutinho, Firmino και Skrtel να βρίσκουν δίχτυα για την ομάδα μας! 


Αύριο το μεσημέρι η ομάδα μας θα ψάξει ακόμα ένα διπλό στην έδρα της Manchester City και θα τελειώσουμε το αρθράκι εδώ με την ευχή να έχουμε με τη λήξη της αυριανής αναμέτρησης εικόνες σαν αυτές του τελευταίου βίντεο στην κερκίδα που θα βρεθεί το Travelling Kop! 
 

Share on Google Plus

About Δημήτρης Παπαδήμας

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.