Match Preview: Leicester v Liverpool (Carabao Cup)


Στη μάχη για το Carabao Cup (γνωστό και ως League Cup) ρίχνεται σήμερα το βράδυ η Liverpool, αγωνιζόμενη κόντρα στην Leicester στο King Power Stadium, σε ένα ματς...παγίδα.


Σε μια διοργάνωση που τα τελευταία δύο χρόνια οι Reds έχουν φτάσει στον τελικό και στον ημιτελικό, θέλουν φέτος να έχουν ακόμα καλύτερη πορεία, φτάνοντας ως την κούπα της διοργανώσης, με την Leicester να είναι ο πρώτος αντίπαλος που πρέπει να εκτοπίσουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Leicester v Liverpool:

Διοργάνωση: Carabao Cup
Έδρα: King Power Stadium
Ημερομηνία: 19/09/2017 (Τρίτη)
Ώρα έναρξης: 21:45 (ώρα Ελλάδας)

Σύστημα: Αγώνες νοκ άουτ, παράταση & πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το NOVAsports1HD.


ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Για ακόμα ένα παιχνίδι τον Σεπτέμβριο η Liverpool έμεινε χωρίς νίκη, μετρώντας μέσα στον μήνα μία ήττα και δύο ισοπαλίες, μένοντας στο 1-1 με την Burnley στο Anfield.
Μια εμφάνιση που δε μπορεί να θεωρηθεί άσχημη, καθώς η τύχη έπαιξε μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, ωστόσο η αντιδράσεις της άμυνας θύμιζαν και πάλι παιδική χαρά.
Η Liverpool έχει χάσει ήδη σημαντικό έδαφος για το πρωτάθλημα και σήμερα στρέφεται σε μια άλλη εγχώρια διοργάνωση, αυτή του Carabao Cup, αντιμετωπίζοντας την Leicester εκτός έδρας.

Για το παιχνίδι, ο Jurgen Klopp ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές, καθώς οι αναμετρήσεις είναι κολλητά και δεν υπάρχει χρόνος ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές.
Όπως επιβεβαιώσε ο Γερμανός τεχνικός, στην ενδεκάδα θα βρεθούν σίγουρα οι Danny Ward, Marko Grujic & Alex Oxlade-Chamberlain, ενώ στην αποστολή θα βρεθεί ο Jon Flanagan.
Μεγάλες πιθανότητες για να ξεκινήσει βασικός, συγκεντρώνει ο Dominic Solanke.
Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Sadio Mane και οι τραυματίες Adam Lallana & Nathaniel Clyne.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Χωρίς να αλλάξει πολλά πράγματα στο ρόστερ της, η Leicester έχει ξεκινήσει αρκετά άσχημα το πρωτάθλημα, βρισκόμενη στην 15η θέση με 4 βαθμούς, έχοντας ωστόσο δύσκολο πρόγραμμα, χωρίς να καταφέρνει να πάρει νίκες.
Ο προπονητής της, Craig Shakespeare, έχει κρατήσει αρκετά την φιλοσοφία του Claudio Ranieri, παίζοντας σχεδόν με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού, με σφιχτή άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις.
Στο τελευταίο ματς στην Premier League, αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη νεοφώτιστη Huddersfield, ισοφαρίζοντας με πέναλτι, σε ένα παιχνίδι που δεν έπεισε με την απόδοση της.

Για να φτάσει εδώ, απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο με 1-4 την Sheffield United.
Την ακριβότερη της μεταγραφή, αποτέλεσε ο πρώην επιθετικός της Manchester City, Kelechi Iheanacho, έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Με σημαντικές απουσίες θα αγωνιστεί σήμερα η Leicester, καθώς χθες έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού ο Jamie Vardy, ο οποίος αναμενόταν να μην ξεκουραστεί και να αγωνιστεί κανονικά, ενώ για το παιχνίδι δεν υπολογίζονται και οι Matty James, Christian Fuchs & Robert Huth.

Δεν υπολογίζεται και ο Adrien Silva, με την FIFA να μπλοκάρει την μεταγραφή του την τελευταία μέρα των μεταγραφών, για τον λόγο ότι οι Foxes άργησαν 14 (!!) δευτερόλεπτα να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στην ομοσπονδία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:
Kelechi Iheanacho (25εκ. από Man.City), Adrien Silva (20εκ. από Sporting), Vicente Iborra (14εκ. από Sevilla), Harry Maguire (13εκ. από Hull), Eldin Jakupovic (2εκ. από Hull), Aleksandar Dragovic (δανεικός από Leverkusen).

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ:
Danny Drinkwater (34εκ. στην Chelsea), Tom Lawrence (5εκ. στην Derby), Ron-Robert Zieler (4εκ. στην Stuttgard), Bartosz Kaputska (δανεικός στην Freiburg), Nampalys Mendy (δανεικός στην Nice).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:
Την ήττα με 3-1 γνώρισε η Liverpool την τελευταία φορά που ήρθε αντιμέτωπη με την Leicester στο πρωτάθλημα, τον Φεβρουάριο του 2017, σε μια τραγική εμφάνιση από την πλευρά των Reds, με το μόνο που κατάφεραν να είναι η μείωση του σκορ στο τέλος του ματς με τον Philippe Coutinho.

Ωστόσο, η τελευταία χρονικά αναμέτρηση έγινε το καλοκαίρι στην περίοδο της προετοιμασίας για την Premier League Asia Trophy, όπου οι Reds επικράτησαν των Foxes στον ''τελικό'' με σκορ 2-1, με τέρματα των Salah & Coutinho.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
Αρκετά μοιρασμένες είναι οι νίκες στην προιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων.
Liverpool & Leicester έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 107 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Reds να μετρούν 45 νίκες, τους Foxes 38, ενώ 24 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.
Στο πρόσφατο παρελθόν, η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας μας ήταν πριν ένα χρόνο, στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου επικράτησε με 4-1 της Leicester.
Στα τελευταία 7 ματς από την επάνοδο της Leicester στην Premier League, η Liverpool έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.
Για το League Cup έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά, το 1986, με την Liverpool να επικρατεί με 4-1.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

LIVERPOOL:
8η θέση / 8 βαθμοί / 2 νίκες / 2 ισοπαλίες / 1 ήττα / 9-9 τέρματα

Watford v Liverpool 3-3 (Okaka, Doucoure, Britos / Mane, Firmino, Salah)
Liverpool v Crystal Palace 1-0 (Mane)
Liverpool v Arsenal 4-0 (Firmino, Mane, Salah, Sturridge)
Man.City v Liverpool 5-0 (Aguero, G.Jesus 2, Sane 2)
Liverpool v Burnley 1-1 (Salah / Arfield)

LEICESTER:
15η θέση / 4 βαθμοί / 1 νίκη / 1 ισοπαλία / 3 ήττες / 7-9 τέρματα

Arsenal v Leicester 4-3 (Lacazette, Welbeck, Ramsey, Giroud / Okazaki, Vardy 2)
Leicester v Brighton 2-0 (Okazaki, Maguire)
Man.United v Leicester 2-0 (Rashford, Fellaini)
Leicester v Chelsea 1-2 (Vardy / Morata, Kante)
Huddersfield v Leicester 1-1 (Depoitre / Vardy)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
Οι δύο ομάδες τέθηκαν μια φορά αντιμέτωπες στο League Cup το 1986, πάλι στον τρίτο γύρο, όπου η ομάδα μας επικράτησε με 4-1

Η Leicester απέτυχε να κρατήσει clean sheet στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις της για το League Cup, με το τελευταίο ματς που δεν δέχθηκε τέρμα να είναι τον Αύγουστο του 2012 στο 4-0 επί της Torquay.

H Liverpool έχει κερδίσει μόλις 1 από τις τελευταιές 5 αναμετρήσεις με ομάδες της Premier League στο League Cup (1 ισοπαλία, 3 ήττες), χάνοντας πέρυσι στον ημιτελικό δύο φορές από την Southampton.

Στα τελευταία 7 ματς της Leicester με ομάδες της Premier League για το League Cup, έχουν σημειωθεί συνολικά 37 τέρματα, έχοντας σκοράρει 15, δεχόμενη 22.

Η πιο πετυχημένη ομάδα στην διοργάνωση είναι η Liverpool με 8 κατακτήσεις (η τελευταία το 2012).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Με μεγάλο ροτέισον θα κατέβει στην αναμέτρηση ο Jurgen Klopp, καθώς η ξεκούραση μερικών παικτών είναι η προτεραιότητα του.
Κάτω από τα δοκάρια, θα αγωνιστεί ο Danny Ward καθώς όπως έχει ξεκαθαριστεί ο Ουαλός θα αγωνιζέται σε αγώνες κυπέλλου.
Στην άμυνα, αριστερά αναμένεται να δούμε ξανά τον Robertson, ενώ δεξιά ίσως υπάρχει ένα ερωτηματικό, με τον Jon Flanagan να συγκεντρώνει πιθανότητες όσο δεν έχει ξεκαθαρίσει η ετοιμότητα του Lovren και το που θα παίξει o Gomez.
Στα στόπερ, θα ξεκουραστεί όπως φαίνεται ο Joel Matip και μένει να δούμε ποιο θα είναι το δίδυμο που θα παρατάξει ο Γερμανός τεχνικός, περιμένοντας τον Lovren, ενώ πάντα διαθέσιμος είναι ο Ragnar Klavan.

Στη μεσαία γραμμή, θα αγωνιστεί σίγουρα ο Marko Grujic, o Philippe Coutinho και για την τρίτη θέση στο κέντρο πιο πιθανό είναι να παίξει ο Gini Wijnaldum.
Στην επίθεση, σίγουρη θεωρείται η ξεκούραση των Salah & Firmino, με τους Chamberlain & Solanke να αγωνιζόνται, ενώ τη θέση του Sadio Mane αναμένεται να πάρει ο Ben Woodburn.

LIVERPOOL (4-3-3): Ward - Gomez (Flanagan), Klavan, Lovren (Gomez), Robertson - Grujic, Wijnaldum (Milner), Coutinho - Chamberlain, Solanke, Woodburn.

LEICESTER (4-4-2): Hamer - Simpson, Dragovic, Maguire, Chilwell - Gray, Amartey, Iborra, Musa - Iheanacho, Slimani.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ:
Leicester v Liverpool 1-2

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.