Ward: Είμαι έτοιμος να πιέσω τους Karius και Mignolet

Ο Danny Ward είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του όταν επιστρέψει στην βασική ενδεκάδα της Liverpool στο Leicester απόψε.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...











Ο Ουαλός διεθνής θα ξεκινήσει για τους κόκκινους στο King Power Stadium, καθώς η ομάδα του Jurgen Klopp ξεκινάει το Carabao Cup.

Αποτελεί μια μεγάλη στιγμή για τον 24χρονο, του οποίου η τελευταία εμφάνιση για το σύλλογο ήρθε το Μάιο του 2016.

Ο Ward, ωστόσο, ενίσχυσε τη φήμη του κατά τη διάρκεια μιας παραγωγικής περιόδου δανεισμού με την Huddersfield Town την περασμένη σεζόν και εντυπωσίασε τον Klopp με τη στάση του και την εφαρμογή του στην προπόνηση από τότε που επέστρεψε στο Anfield το καλοκαίρι.

Ο Klopp αστειεύτηκε στη συνέντευξη Τύπου του πριν από το ματς τη Δευτέρα ότι «ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για μια τέτοια τρελή απόφαση» να χρησιμοποιήσει τρεις διαφορετικούς τερματοφύλακες κατά τη διάρκεια μίας μόνο σεζόν, αλλά ο Ward λέει ότι είναι αποφασισμένος να κάνει μια θετική εντύπωση και να προσπαθήσει να ασκήσει πίεση στον Simon Mignolet και στον Loris Karius.

  ''Οι τρεις μας πηγαίνουμε και κάνουμε τη δουλειά μας και προπονούμαστε σκληρά'', είπε. " Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση - υπάρχει μόνο μία φανέλα και μία θέση βασικού στην ομάδα.

  "Είναι πολύ διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη θέση στο γήπεδο και ξέρουμε ότι όλοι αγωνιζόμαστε για μια θέση. Είναι υγιής ανταγωνισμός, ο οποίος θα μας βελτιώσει όλους μας.

  " Όλοι κάνουμε την ίδια προπόνηση και πιέζουμε ο ένας τον άλλο στην προπόνηση. Πνευματικά, πρέπει να είσαι έτοιμος για την ευκαιρία όταν έρθει. Συνέχισε να προπονείσαι και μην αφήνεις τα στάνταρ σου να πέφτουν, ακόμα κι αν οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου το Σαββατοκύριακο.

  "Πρέπει να προσπαθήσεις να παραμείνεις άθικτος και να περιμένεις την ευκαιρία σου να έρθει.

  "Δεν ωφελεί μόνο έσενα - ωφελεί και τα παιδιά που είναι γύρω σου επίσης. Τελικά, οι τρεις από εμάς πρέπει να προσπαθήσουμε να παράγουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα που μπορούμε, μαζί με τον John [Achterberg], να δώσουμε ση Liverpool τον καλύτερο τερματοφύλακα που μπορούμε να έχουμε για την σεζόν."











Ο Ward δεν έχει παίξει ανταγωνιστικά από τότε που έγινε ο ήρωας της Huddersfield στον τελικό του Wembley τον Μάιο, αλλά εντυπωσίασε όταν κλήθηκε από τον Klopp στην προετοιμασία - κυρίως εναντίον της Atletico Madrid.

  "Είμαι καλά ψυχολογικά για να παίξω", είπε στο Liverpoolfc.com.

  "Είχα χτυπήσει λίγο στην προετοιμασία, είχα πρόβλημα με την πλάτη μου, που με κράτησε πίσω για περίπου 10 ημέρες. Αλλά από τότε έχω προπονηθεί απολύτως καλά, έπαιξα το παιχνίδι πριν από την σεζόν και δουλεύω σκληρά στο γήπεδο για να περιμένω και να δούμε αν έχω την ευκαιρία.

  "Δεν έχω παίξει ανταγωνιστικό παιχνίδι από τη στιγμή που έπαιξα στον τελικό του Wembley για την άνοδο, γι 'αυτό είμαι ενθουσιασμένος. Και είμαι ενθουσιασμένος που θα βάλω πάλι τη φανέλα της Liverpool μετά από τόσο καιρό."

Πρόσθεσε: " Έχει να κάνει με το να παραμείνεις συγκεντρωμένος.

  "Ο τρόπος με τον οποίο παίζουμε, έχουμε πολλή ώρα τη μπάλα και ίσως να μην εμπλέκεσαι για λίγα λεπτά. Σιγουρεύεις ότι οργανώνεις τους παίκτες μπροστά σου, είσαι ενεργοποιημένος και είσαι σε εγρήγορση για οποιεσδήποτε απειλές.

  ''Πρέπει να πιστέψεις στη δική σου ικανότητα από την άποψη των αποκρούσεων και να βγαίνεις με αυτοπεποίθηση όταν γίνονται σέντρες.

  "Και πάλι, είναι η νοοτροπία - η συγκέντρωση και η διασφάλιση ότι όλοι κάνουν τη δουλειά μπροστά σου και σε κρατάει στο παιχνίδι αν μιλάς στην τετράδα της άμυνας για τα 90 λεπτά."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.