Πρώτη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Oxlade-Chamberlain!


Την πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της Liverpool, παραχώρησε σήμερα στο Melwood ο Alex Oxlade-Chamberlain, στην πρώτη του επίσκεψη στο Merseyside ως παίκτης της ομάδας μας.

Ο Άγγλος διεθνής, αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Liverpool για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και μάλιστα στην Deadline Day και μετά το διάλειμμα των εθνικών ομάδων, ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο 24χρονος στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, εξήγησε τους λόγους στην απόφασή του να έρθει στο Anfield, τη θέση που προτιμά να αγωνίζεται στην Liverpool καθώς και τον ενθουσιασμό που έχει για την συνεργασία του με τον Jürgen Klopp.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Alex Oxlade-Chamberlain:

Alex, είχες ένα θερμό καλωσόρισμα στην πρώτη μέρα σου στην Liverpool. Πώς ήταν;
«Πολύ ωραία, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία, όλοι είναι πολύ φιλικοί, τα παιδιά ήταν όλα υπέροχα, όλο το επιτέλειο ήταν πολύ καλό
Πήγα επάνω το πρωί για να πάρω το πρωινό μου και όλοι ήταν πολύ φιλόξενοι και το φαγητό ήταν εκπληκτικό, οπότε δεν θα μπορούσα να ζητήσω ένα καλύτερο ξεκίνημα»

Ήσουν με την Εθνική Αγγλίας όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία την περασμένη εβδομάδα. Αισθάνθηκες σαν να έγινε σήμερα ένα νέο ξεκίνημα για εσένα ως παίκτης της Liverpool;
«Προφανώς ήταν λίγο σουρεαλιστικό γιατί συνήθως όταν πας σε μία άλλη ομάδα τότε μέσα σε μία ή δύο μέρες προσαρμόζεσαι, αλλά με τις Εθνικές και εμένα να λείπω για λογαριασμό της Αγγλίας για περίπου μια βδομάδα από τότε που υπέγραψα στη Liverpool, δεν μπόρεσα να αφιερώσω τον απαιτούμενο χρόνο στην ομάδα, αλλά όταν μπήκα μέσα, είδα τα παιδιά και το περιβάλλον, τότε μέσα σε μία ή δύο μέρες έχεις αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο και είχα τον χρόνο ώστε να καταλάβω πως λειτουργούν τα πράγματα εδώ.
Είχα συζητήσεις με τον Hendo και τον Studge όταν ήμασταν με την Εθνική και μου είπαν κάποια πράγματα για την ομάδα, ήθελα απλώς να έρθω εδώ, να συναντηθώ με όλους, να δω τον προπονητή και να συνεχίσω»

Γιατί η Liverpool ήταν η σωστή κίνηση για σένα;
«Έχω θαυμάσει την ομάδα από τότε που γνώρισα το ποδόσφαιρο, οι παίκτες εδώ και όλη η αίσθηση του συλλόγου φαίνονται εκπληκτικά.
Για μένα, φαινόταν σαν το τέλειο και κατάλληλο μέρος για την περαιτέρω ανάπτυξή μου, έχω μεγάλες φιλοδοξίες και θέλω να προχωρήσω σημαντικά.
Με τον προπονητή, την ομάδα και ολόκληρο το σύλλογο, προσαρμόστηκα τέλεια και είναι αυτό που ήθελα.
Είμαι φιλόδοξος, θέλω επίσης να κερδίσω πράγματα και πιστεύω ότι είναι μια ομάδα που μπορεί σίγουρα να προχωρήσει και να το καταφέρει αυτό.
Ο τρόπος που θέλει ο προπονητής να παίζουν τα παιδιά, δείχνει ότι είναι πολύ πεινασμένοι και είναι ένα περιβάλλον που κερδίζει, έτσι όλα ταιριάζουν πολύ καλά για μένα και ελπίζω ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να έρθουν στο προσκήνιο και να γίνουν πραγματικότητα»

Υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα διανύει ένα ταξίδι που θα μπορούσε να είναι κάτι ιδιαίτερο. Έχεις κι εσύ αυτό το συναίσθημα;
«Ναι, δεν έχω καμία αμφιβολία, η ομάδα φαίνεται πραγματικά ισχυρή και το κύριο πράγμα για τη νίκη είναι η ''πείνα'' και το πώς τα παιδιά εφαρμόζουν τον εαυτό τους.
Δεν είμαι εδώ πολύ καιρό αλλά από την αρχή μπορώ να καταλάβω ότι ο καθένας δίνει το 100%.
Μπορείτε να το δείτε αυτό από έξω και αν βρεθείτε εδώ για μια μέρα μπορείτε να πάρετε αυτό το συναίσθημα»

Έχεις ήδη αναφέρει τον Jordan Henderson και τον Daniel Sturridge, αλλά ο Adam Lallana και ο Nathaniel Clyne είναι επίσης εδώ, έτσι υπάρχουν μερικά γνωστά πρόσωπα γύρω σου.
«Μερικές φορές ξεχνάς πόσοι Άγγλοι παίκτες είναι εδώ και αυτό είναι ένα ακόμα σπουδαίο πράγμα για την ομάδα, έχει αυτό το βρετανικό και αγγλικό πυρήνα μαζί με πολλούς καταπληκτικούς παίκτες από το εξωτερικό.
Περπατώντας στο δωμάτιο θεραπείας νωρίτερα είδα τον Clyney και τον Adam, είναι πάντα ωραίο να βλέπεις οικεία πρόσωπα και ένιωσα περίεργα σαν να μην είμαι λίγο καιρό εδώ.
Οι φυσιοθεραπευτές και όλοι γύρω είναι πολύ φιλόξενοι και βλέποντας γνωστά πρόσωπα και τα παιδιά, είχαν αμέσως πειράγματα μεταξύ τους, κάτι που σε κάνει να εγκατασταθείς πραγματικά εύκολα»

Πως σου φαίνεται η επίθεση της ομάδας;
«Υπάρχουν ατελείωτες ποσότητες ταλέντων σε αυτή την ομάδα και η επίθεση φαίνεται τρομακτική.
Έχω δει τα παιδιά να παίζουν τις προηγούμενες εβδομάδες,  ακόμη και την περασμένη σεζόν, έχουν καταπληκτικό ταλέντο μπροστά και στη μεσαία γραμμή.
Νομίζω ότι τα παιδιά στο πλάι, είναι όλοι παίκτες που θέλουν να πάρουν την μπάλα και να παίξουν ένα συγκεκριμένο στυλ επίθεσης και να πασάρουν.
Ο καθένας είναι πολύ επιθετικός και θέλει να μπει στην περιοχή, είναι ένας πολύ θετικός τρόπος παιχνιδιού.
Αναφέρατε την επίθεση, αλλά και οι full-backs επιτίθονται επίσης πολύ, όπως ο νεοαποκτηθής Robertson, με τον οποίο έχω παίξει πολλές φορές και έπρεπε να τον αντιμετωπίσω με αυτόν τον τρόπο, όταν παίζαμε ενάντια στην Hull, είχα τρέξει πολύ προς την άμυνα, επειδή τόσο επιτίθεται!
Πιστεύω λοιπόν ότι όλη η ομάδα είναι πολύ επιθετική και είναι προφανώς αναμφισβήτητο ότι τα παιδιά μπροστά είναι κορυφαία»

Ο ανταγωνισμός για τις θέσεις είναι έντονος, όπως σε κάθε κορυφαίο σύλλογο - Ανυπομονείς για αυτή την πρόκληση;
«Οπωσδήποτε, είναι πάντα μια πρόκληση σε οποιοδήποτε σύλλογο, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια κορυφαία ομάδα όπως η Liverpool, πρέπει να το περιμένεις.
Νομίζω ότι πρέπει να δίνεις το καλύτερο σου, προσπαθώντας να βελτιώνεσαι, γιατί γνωρίζεις ότι κάποιος άλλος περιμένει να πάρει τη θέση σου ή ταυτόχρονα, θα μπορούσες να περιμένεις εσύ να πάρεις τη θέση κάποιου άλλου, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος και είναι κάτι που θα δώσει το καλύτερο για την ομάδα.
Έχοντας αυτό το περιβάλλον, δεν μπορείς να αδρανίσεις, με τα παιδιά να θέλουν να δίνουν το καλύτερο που μπορούν, είναι χαρά να είναι μέρος της ομάδας και να πιέζουν ο ένας τον άλλον, αυτό φέρνει τα καλύτερα σε έναν σύλλογο»

Υπάρχει πολλή συζήτηση για το ποια είναι η θέση σου, σε ποια αισθάνεσαι πιο άνετα;
«Μιλάω για αυτό για περίπου έξι χρόνια, σε ολόκληρη την καριέρα μου, που θα παίζω ή που θα ήθελα να παίξω.
Απλα θα πω ότι θα ήθελα να είμαι επιθετικός μέσος, έχω μιλήσει με τον προπονητή για αυτό, θα υπάρξουν πολλές θέσεις διαθέσιμες σε αυτή την ομάδα: μπροστά επειδή οι πλάγιοι παίζουν λίγο πιο μέσα, ή στο κέντρο.
Δεν θα ήθελα να βάλω μια ταμπέλα σε αυτό το στάδιο, πρέπει να πάρω μια αίσθηση για το πώς παίζει η ομάδα και προφανώς αυτός που αποφασίζει είναι ο προπονητής.
Θέλω απλώς να είμαι σε θέση να έχω επιθετική επιρροή και να έχω επίπτωση μέσα στο γήπεδο, είτε αυτό είναι από μεσοεπιθετική θέση είτε από τις πτέρυγες, δεν είμαι αναστατωμένος από αυτό»

Τώρα για τον προπονητή, πόσο ενθουσιασμένος είσαι να παίζεις για εκείνον;
«Ακόμα και ως ουδέτερος που τον παρακολουθούσα την περασμένη σεζόν, μπορούσα να δω ότι είναι ένας πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας και κάποιος που φαίνεται πολύ εμπνευσμένος για ανθρώπους που δεν εμπλέκονται καν στην ομάδα. Παρακολουθώντας τον, βλέπεις το πάθος του και πόσο νοιάζεται για το παιχνίδι.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η σχέση του με τους παίκτες, πόσο δεμένος φαίνεται να είναι με τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο.
Αυτό είναι τεράστιο και είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν προσπαθείς να προχωρήσεις, έχοντας αυτή τη σχέση με τον προπονητή, που σίγουρα βοηθάει.
Προφανώς ο τρόπος που παίζουν οι ομάδες του, είναι σίγουρα εμπνευσμένος για μένα και ήταν ένας από τους λόγους - αν όχι ο κύριος λόγος - που ένιωσα ότι αυτό το μέρος ήταν σίγουρα -Το μέρος- για μένα»

Ο Jürgen έχει θαυμασμό στο ποδόσφαιρο, έτσι δεν είναι;
«Ακόμη και όταν βρισκόταν στο Dortmund, έβλεπες αυτά τα πράγματα από έξω, βλέποντας τους προπονητές και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν.
Είναι σίγουρα ένας προπονητής που είναι πολύ κινητικός από την πλευρά του και αισθάνεσαι σαν να τον γνωρίζεις χωρίς να τον ξέρεις. όταν τον ακους στις συνεντεύξεις τύπου και στη συνέχεια από τις γνώσεις που πήρα από τα παιδιά για εκείνον.
Πρώτα απ 'όλα, σέβεσαι αμέσως αυτό που έχει επιτυχεί, πόσα ξέρει για το παιχνίδι, όλα τα επιπλέον χαρακτηριστικά του, οι σχέσεις του με τους παίκτες και το πώς σε ωθεί, σε ενθαρρύνει και ό, τι ζητά από εσένα είναι σαν μπόνους.
Αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερο στα μάτια μου»

Είναι προπονητής που βελτιώνει τους παίκτες, πιστεύεις ότι μπορεί να σε μεταφέρει στο επόμενο επίπεδο;
«Ναι, σίγουρα, αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αισθανόμουν ότι ήταν ο άνθρωπος που ήθελα να έρθω και να παίξω για εκείνον, γιατί αισθάνομαι σαν να μπορεί να με βελτιώσει και ελπίζω να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό και να με πάει στο επόμενο επίπεδο»

Θα επιστρέψεις σύντομα στο Anfield ως παίκτης της Liverpool, έχεις σκεφτεί πως πρόκειται να είναι;
«Το ''You'll Never Walk Alone'' είναι κάτι που δεν μπορείς να χάσεις όταν παίζεις στο Anfield.
Το έχω ακούσει πολλές φορές εκτός έδρας με τα χρόνια ως παίκτης και είναι πάντα πολύ εντυπωσιακό, κάνει τις τρίχες στα χέρια σου να σηκωθούν, σαν παίκτης που παίζει κόντρα στην Liverpool σε εκτοξεύει για το παιχνίδι και είναι μία από εκείνες τις στιγμές όπου συνειδητοποιείς ότι ''Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίζω ποδόσφαιρο''.
Μπορώ μόνο να φανταστώ την στιγμή που αυτοί οι οπαδοί θα το τραγουδούν, η υποστήριξη που δίνουν σου δίνει αυτή την πρόσθετη ώθηση και θα είναι πολύ ξεχωριστό.
Δεν μπορώ να περιμένω να βγω στο γήπεδο και να πάρω την εμπειρία»

Έχεις υπογράψει μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, ποιοι είναι λοιπόν οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σου;
«Πρώτα απ 'όλα πρέπει να εγκατασταθώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να γνωρίσω τα παιδιά, τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ομάδα, να τα δώσω όλα.
Ο κύριος στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχουμε ό, τι μπορούμε φέτος.
Να βελτιώσω τον εαυτό μου ως παίκτη στα προσεχή χρόνια και να βοηθήσω την ομάδα να βελτιωθεί και να συνεχίσουμε να είμαστε επιτυχημένοι»

Τέλος, έχεις να δώσεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της Liverpool;
«Κάποιοι από εσάς ίσως με είχατε δει να παίζω τα προηγούμενα χρόνια, μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα είμαι κάποιος που θα δίνει πάντα το 110% για το σύλλογο όταν αγωνίζομαι.
Θα δίνω το 110% στο γήπεδο, θα προσπαθώ πάντα να είμαι ένας συναρπαστικός παίκτης, φέρνοντας ρυθμό, ελπίζω και λίγο δύναμη, και ένα κομμάτι από την επιθετική κλίση μου.
Θα δώσω τα πάντα και ελπίζω ότι θα έχουμε πολλά επιτυχημένα χρόνια!»

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.