Κάποιος να της κάνει ένα ευχέλαιο...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
7η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο St James' Park με μια πινελιά μαγείας από τον Κουτίνιο, ο Χοσέλου ισοφάρισε άμεσα για τη Νιουκάστλ, κι έτσι η ομάδα του Κλοπ, παρότι είχε την υπεροχή, δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει κατάλληλα, μένοντας στο 1-1.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους (μετά την διακοπή για εθνικές υποχρεώσεις), το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σάββατο 14/9, 14:30) στο Άνφιλντ για την όγδοη αγωνιστική της Premier League.


Όπως (εύστοχα) λέει και μια ψυχή, μερικοί παίκτες δεν φέρνουν την Άνοιξη. Κι όσο κι αν δεν θέλουμε να το(ν) πιστέψουμε, έχει τόσο δίκιο...

Η Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα είναι σαν να βλέπεις το ίδιο βαρετό, φλύαρο και ανούσιο έργο σε επανάληψη. Δεν έγινε κάτι νέο αυτή τη φορά. Τα κλασικά μόνο, τα συνηθισμένα.


Για ακόμη μια φορά η ομάδα του Κλοπ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά κατάφερε να προδοθεί από τις αδυναμίες της άμυνάς της, και δεν μπόρεσε ποτέ να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε ουσιαστικές ευκαιρίες, με τη Νιουκάστλ να παίρνει παλικαρίσια το 1-1 στο St James' Park. Πανέμορφο γκολ από τον Κουτίνιο, απάντησε άμεσα ο Χοσέλου.


Έτσι, μετά από επτά αγωνιστικές, η Λίβερπουλ παραμένει επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή, με δύο ντέρμπι να έρχονται... κολλητά στο πρωτάθλημα (εντός με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 14/10 και εκτός με Τότεναμ στις 22/10).

Το ματς

Μαγεία ο Κουτίνιο, μοιραία η άμυνα...


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, και απείλησαν πρώτοι με τον Σαλάχ να μην πλασάρει σωστά στο 3' και τον Μανέ να σουτάρει ψηλά άουτ στο 18'.

Στο 23' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή τριπλή ευκαιρία με τον Βαϊνάλντουμ να επιχειρεί το γυριστό σουτ αλλά να σημαδεύει το δοκάρι του Έλιου, ενώ εν συνεχεία δεν μπόρεσε ούτε ο Λόβρεν ούτε και ο Μανέ να καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα!


Οι κόκκινοι φαινόταν ότι είχαν την υπεροχή στο παιχνίδι, και λίγο αργότερα ο Κουτίνιο, με υπέροχη ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Έλιοτ για το 0-1 στο 29'!


Ήταν το 17ο γκολ του Βραζιλιάνου έξω από το κουτί – τα περισσότερα από κάθε άλλον στην Premier League από το 2013!





Πριν προλάβουν όμως να χαρούν οι παίκτες του Κλοπ, η κόκκινη άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και το πλήρωσε. Ο Σέλβι έβγαλε κάθετη για τον Χοσέλου (που ξεκινούσε από θέση οφσάιντ), ο Ματίπ έκανε το τάκλιν αλλά η μπάλα έπαιξε... περίεργα παιχνίδια, βρήκε στον Ισπανό παίκτη της Νιουκάστλ, ο οποίος έκανε το 1-1 στο 36'!

Ακίνδυνη η Λίβερπουλ στο δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί μεν αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλή οργάνωση της άμυνας των γηπεδούχων.


Στο 50' ο Στάριτζ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έλιοτ και στη συνέχεια της φάσης, ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Ο Στάριτζ προσπάθησε ξανά στο 57' αλλά ούτε τότε μπόρεσε να σκοράρει.

Η ομάδα του Κλοπ πατούσε στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να βρει τους κατάλληλους κενούς χώρους και να απειλήσει με αξιώσεις τον Έλιοτ. Οι μόνες αξιόλογες προσπάθειες για κάποιο γκολ από πλευράς κόκκινων, ήταν οι κεφαλιές των Σολάνκε (84') και Τσάμπερλεϊν (88') αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Σχόλιο


Δεν έφτανε η... χρυσόσκονη του Κουτίνιο για τη Λίβερπουλ, η οποία για ακόμη μια φορά τη φετινή σεζόν, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα που απέκτησε αλλά ούτε και να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποτέλεσμα να ηχούν διαφόρων ειδών... καμπανάκια.

Οι συνθέσεις

ΝιουκάστλΈλιοτ, Γιέντλιν, Λασέλ, Κλαρκ, Μανκίγιο, Σέλβι, Μερίνο (74' Χέιντεν), Ρίτσι, Πέρεθ (90'+1 Ντιαμέ), Ατσού, Χοσέλου (79' Γκέιλ)
ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κουτίνιο, Σαλάχ (84' Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν), Στάριτζ (74' Φιρμίνο), Μανέ (74' Σολάνκε)
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.