Jurgen Klopp: "Ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια στον κόσμο"

Ο Jurgen Klopp μίλησε για το ντέρμπι ανάμεσα σε Liverpool και Manchester United, τονίζοντας ότι "είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού σχετικά με...

Τις γενικές, πριν τον αγώνα σκέψεις του...

Δεν έχω προσωπική έχθρα με άλλους προπονητές, δεν βλέπω έτσι το παιχνίδι. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Πραγματικά θα ήθελα να ζητήσω από την Premier League να μας δώσει - και στις δύο ομάδες - περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για ένα παιχνίδι σαν αυτό γιατί οι οπαδοί μας το περιμένουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αν όχι από τότε που τους αντιμετωπίσαμε πέρυσι, και έχουμε ακριβώς δύο μέρες για να προετοιμαστούμε, και οι δύο ομάδες. Έτσι είναι. Είναι ένα αρκετά μεγάλο παιχνίδι, οπότε ίσως την επόμενη φορά, θα ρίξουν μια ματιά και θα φέρουν αντιμέτωπες αυτές τις ομάδες όταν μπορούμε πραγματικά να δουλέψουμε πάνω σε αυτό τον αγώνα. Αυτό είναι μόνο ένα πράγμα.

Οι ομάδες του Jose Mourinho παίζουν όπως πρέπει να παίζουν σε διαφορετικές στιγμές και αυτή τη στιγμή είναι, φυσικά, σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πέρυσι όταν παίξαμε μαζί τους. Αλλά δεν μπορούμε να το σκεφτούμε πάρα πολύ. Ξέρουμε πως παίζει η Manchester United, έχουν φανταστικούς παίκτες. Γνωρίζουμε τις ικανότητες των Lukaku, Rashford, Mkhitaryan, Mata... όλων αυτών των παιδιών. Είναι πολύ έμπειροι. Μερικές φορές αμύνονται αρκετά βαθιά και μερικές φορές έχουν σχηματισμό υψηλής πίεσης. Ενάντια σε μας, έπαιζαν πολύ συχνά πολύ νωρίς με έναν παίκτη-στόχο, πέρσι ήταν ο Ibrahimovic τώρα είναι ο Lukaku. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα, αλλά δεν το κάνουν αυτό όλη την ώρα. Υπάρχουν επίσης καταστάσεις συσσώρευσης όταν προσπαθούν να έρθουν μεταξύ των γραμμών όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν Mkhitaryan με μικρές πάσες και μπορεί να χρησιμοποιήσουν την ταχύτητά του ή ο Rashford μπορεί να χρησιμοποιήσει την ταχύτητά του ή ο Mata με όλες τις μικρές κινήσεις και στη συνέχεια να κάνει τη μεγάλη διαφορά με την επόμενη πάσα.

Προφανώς ο αντίπαλος έχει μεγάλη ποιότητα, οπότε το γνωρίζουμε και είμαστε ακόμα θετικοί όταν σκεφτόμαστε το παιχνίδι. Ανυπομονούμε πραγματικά γι' αυτό, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχω πει μερικές φορές, αν δεν συμμετείχατε, θα το παρακολουθούσατε, 100%. Είναι σαφές, αν έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε, το παρακολουθείτε. Αυτό το γνωρίζουμε και το σεβόμαστε. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε καλή εμφάνιση και να πάρουμε ένα αποτέλεσμα.

Την απειλή του Romelu Lukaku...

Έχει ωριμάσει, φυσικά, αλλά είναι ακόμα νέος παίκτης. Δεν νομίζω ότι υπήρχε αμφιβολία σε οποιοδήποτε σημείο της καριέρας του ότι θα είναι επιθετικός παγκόσμιας κλάσης - και ήταν ήδη επιθετικός παγκόσμιας κλάσης στην Everton. Τώρα, είναι γύρω από αυτούς τους άλλους φανταστικούς παίκτες της Μanchester United και έχει βοηθήσει την ομάδα μέχρι στιγμής. Δεν ήταν πάντα φανταστικές προσπάθειες, αλλά αγωνίζεται πραγματικά για αυτά τα γκολ. Προφανώς απολαμβάνει πολύ τη ζωή σε αυτή την ομάδα και έχει όλη την εμπιστοσύνη που χρειάζεστε ως επιθετικός. Είμαι βέβαιος ότι βελτιώθηκε από τότε που έγινε μέλος της Manchester United.

Την ώθηση που θα έδινε μια νίκη στη Liverpool...

Αν κερδίσουμε; Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μόνο πράγμα που σκέφτομαι. Θα προσπαθήσουμε με όλα όσα έχουμε για να κερδίσουμε, αλλά δεν σκέφτομαι τι θα σημαίνει τότε. Αλλά είναι μια μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη ευκαιρία. Μάλλον το βλέπουμε λίγο διαφορετικά, αλλά είμαστε σε μια πραγματικά καλή φάση. Όχι βάσει αποτελεσμάτων, όχι βάσει σκοραρίσματος,αλλά η απόδοση δεν είναι τόσο κακή όσο πιθανώς πολλοί άνθρωποι σκέφτονται. Δεν είμαστε τόσο αδύναμοι που πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν έχουμε καμία πιθανότητα εναντίον της Manchester United.

Είναι το Anfield, είναι το γήπεδο μας, είναι το πρώτο παιχνίδι με το σταντ του Kenny Dalglish, έτσι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πραγματικά όλη την δύναμη που μπορούμε να πάρουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε σε αυτό το υπέροχο στάδιο. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα ότι το κάνουμε σαν να είναι ένα εντελώς φυσιολογικό παιχνίδι, δεν είναι, δεν πρέπει ποτέ να είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να πάρεις περισσότερους από τρεις βαθμούς, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες - πρέπει να δοκιμάσεις τα πάντα. Δεν το καταλαβαίνω σαν πίεση, το καταλαβαίνω πραγματικά σαν ευκαιρία. Είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι και όπως το βλέπω, δύο πολύ καλές ποδοσφαιρικές ομάδες η μία εναντίον της άλλης.

Την σημασία του να διατηρούν οι παίκτες την πειθαρχία...

Είδα μερικά παιχνίδια στο παρελθόν και είναι σαν όταν παρακολούθησα το Clasico, για παράδειγμα, πριν από μερικά χρόνια και σκέφτηκα ότι ο διαιτητής έπρεπε πραγματικά να κλείσει τα μάτια του μερικές φορές επειδή οι διεκδικήσεις ήταν τόσο σκληρές, ήταν πάντα κόκκινη κάρτα και τέτοια πράγματα. Αν κάποιος περιμένει αυτό, νομίζω ότι δεν αξίζει να περιμένει. Όπως το καταλαβαίνω, το να είσαι επιθετικός σημαίνει να βλάπτεις τον εαυτό σου και όχι τον άλλο. Γι 'αυτό πρέπει να είμαστε σκληροί εναντίον μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση, αλλά αν οι άνθρωποι περιμένουν ιστορικά πράγματα όπου οι παίκτες ορμούν ο ένας στον άλλο και κάνουν άσχημα τάκλιν, δεν είναι πλέον δυνατό να παίζουμε έτσι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ούτε καν στην Αγγλία. Πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες και αυτό κάνουμε. Πρέπει να κερδίσουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε γιατί θέλουμε να κερδίσουμε, δεν θέλουμε να κερδίσουμε γιατί η Manchester United πρέπει να χάσει. 
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.