Klopp: Είμαστε έτοιμοι - πρέπει επιτέλους να κερδίσουμε

Ο Jürgen Klopp είναι σίγουρος ότι η ανάλυση της Liverpool για τη Maribor θα σημαίνει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένοι για την πρόκληση να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τους τρεις πόντους του Champions League στη Σλοβενία το βράδυ της Τρίτης.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι κόκκινοι πηγαίνουν στον αυριανό(σ.σ. σημερινό) αγώνα με στόχο να εξασφαλίσουν μια πρώτη νίκη στο Group Ε μετά από τις ισοπαλίες με Sevilla και Spartak Moscow.

Και ο Klopp αναγνωρίζει ότι η Liverpool θεωρείται ως τρανταχτό φαβορί για να κάνει ακριβώς αυτό. Ωστόσο, επιμένει ότι κανένας στο στρατόπεδο των Reds δεν θα υποτιμήσει την απειλή των αντιπάλων τους.

Ερωτηθείς για το πώς προετοιμάστηκαν οι Reds για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο προπονητής είπε στο Liverpoolfc.com κατά την πτήση της ομάδας τη Δευτέρα: ''Η ανάλυση είναι απολύτως φυσιολογική, αλλά συνήθως γνωρίζεις λίγο περισσότερο πριν αρχίσεις την ανάλυση για έναν αντίπαλο.

  "Δεν συμβαίνει πάρα πολύ συχνά τα πάντα να είναι εντελώς νέα και αυτό συνέβη στην προετοιμασία αυτή, αλλά είναι εύκολο για εμάς να τα προετοιμάσουμε και να τα αναλύσουμε. Γνωρίζουμε γι 'αυτά και δεν είναι μεγάλη διαφορά σε άλλες προετοιμασίες.

  "Αγωνίστηκαν πραγματικά σκληρά για να είναι σε αυτή τη σεζόν στο Champions League - είναι το ένατο παιχνίδι του Champions League ή κάτι τέτοιο για αυτούς ήδη. Είναι πολύ έμπειροι και μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα - μια κλασική κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος. Είναι συνήθως πρωταθλητές ή δεύτεροι παλεύοντας με τη Ljubliana.

  "Είναι πραγματικά έμπειροι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. έκαναν ένα καλό αποτέλεσμα, ένα όχι τόσο καλό αποτέλεσμα απέναντι στη Sevilla, αλλά ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι είχαν τις στιγμές τους και κατά της Moscow θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει.

  "Είναι μια καλή πλευρά οπότε μην σκεφτείτε το όνομα, μην σκεφτείτε το πρωτάθλημα, μην σκεφτείτε τίποτα άλλο - σέβεστε μόνο τον αντίπαλο. Είναι πραγματικά σε θέση να βλάψουν κάθε ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι είμαστε το φαβορί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι έτσι, αλλά είναι στο σπίτι τους."

Στα δύο πρώτα παιχνίδια τους στο Champions League, η Maribor έφερε ισοπαλία με τη Spartac Moscow και υπέστη ήττα με 3-0 με τη Sevilla, αποτελέσματα που τους αφήνουν στην τελευταία θέση της τρέχουσας κατάταξης.

Ο Klopp πρόσθεσε: "Το μεγαλύτερο λάθος είναι πάντα να νομίζετε μια φορά πριν από ένα παιχνίδι κάτι σαν -Αυτοί θα πρέπει να είναι σίγουροι 3 βαθμοί- ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να εργαστείς γι 'αυτό, πρέπει να παίξεις για αυτό.

  "Ξέρουμε για τις ικανότητές μας, γνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια του Champions League μέχρι τώρα, αλλά δεν το κάναμε, έτσι για την κατάσταση μας είναι πολύ σημαντικό και το ξέρουμε αυτό, αλλά είμαστε εδώ μόνο για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση."

Η ενεργητική εμφάνιση του Alex Oxlade-Chamberlain κατά την ισοπαλία της Liverpool με τη Manchester United ήταν ένα σημαντικό βήμα προόδου στην καριέρα του στο Anfield, πιστεύει ο Jürgen Klopp.










Η μεταγραφή στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών από την Arsenal ξεκίνησε την ενέργεια στα τελευταία στάδια της ισοπάλης συνάντησης του Σαββάτου, καθώς οι Κόκκινοι φαινόταν να είναι κοντά στο γκολ.

Και ο Oxlade-Chamberlain, ο οποίος έχει ξεκινήσει μόνο ένα παιχνίδι για τη Liverpool από τη στιγμή που ήρθς, έδωσε μια ζωντανή παράσταση στα δεξιά, αφήνοντας τον προπονητή του ευχαριστημένο από τις προσπάθειές του.

Ο Klopp τόνισε στη συνέντευξη τύπου:

  '' Ήταν καλός μου άρεσε. Ο Ox είναι μια σημαντική μεταγραφή για εμάς, ένας διεθνής της Αγγλίας, αλλά ερχόμενος εδώ και μην παίζοντας τακτικά - τα καταλαβαίνω όλα αυτά, αλλά ο καθένας χρειάζεται χρόνο, ακόμα και ο Ox. Είναι μια χαρά, όλα είναι ωραία.

  "Με το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, όλα όσα είναι καινούργια είναι πιο έντονα για έναν νέο παίκτη. Είσαι εξαντλημένος ακόμη και σε στιγμές που δεν πρέπει να εξαντληθείς, αλλά είναι όλα σχετικά με την προσπάθεια προσαρμογής σε όλα αυτά τα πράγματα.

  "Δεν είχαμε το χρόνο στην προπόνηση γιατί ήδη από τότε που ήρθε υπήρχαν δύο διεθνή διαλείμματα, αλλά αυτό είναι όλο.

  " Όταν μπήκε το Σάββατο, πιστεύω ότι ήταν προφανές ότι ήταν ένα μεγάλο βήμα και ήμουν πραγματικά χαρούμενος γι 'αυτό."

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Jürgen Klopp παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να εξετάζει εάν η Liverpool θα κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στην ενδεκάδα για τη συνάντηση της Τρίτης με τη Maribor, αλλά ο Loris Karius πρόκειται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια.










Το παιχνίδι θα είναι το δεύτερο από τα τρία της Liverpool σε οκτώ ημέρες μετά την ισοπαλία του Σαββάτου με τη Manchester United και ένα δυνατό παιχνίδι ενάντια στη Tottenham Hotspur στο Wembley που θα έρθει την Κυριακή.

Παρόλα αυτά, ο Klopp αισθάνεται ότι η ομάδα του είναι σε καλή κατάσταση για αυτό το παιχνίδι, αλλά θα μελετήσει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα μετά τη Δευτέρα στο σπίτι των πρωταθλητών της Σλοβενίας.

Είπε στη συνέντευξη τύπου: "Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Δεν έχω να πω πολλά γι 'αυτό γιατί νομίζω ότι όλοι που ενδιαφέρονται ή έχουν παρακολουθήσει τα παιχνίδια θα έχουν δει στις εμφανίσεις μας ότι είμαστε φυσικά καλοί.

  " Όπως έχω πει, ξέρω πώς ακούγεται όταν το λέω αυτό συνεχώς γιατί δεν έχουμε τα αποτελέσματα, αλλά πρόκειται για να συνεχίσουμε να κάνουμε τα σωστά πράγματα και να βελτιωνόμαστε ακόμα περισσότερο. Υπάρχει χώρος για να βελτιωθούμε, φυσικά, αλλά το σχήμα είναι γενικά καλό. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε και είμαι καλά.

  "Θα δούμε σχετικά με το rotation. Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο, αλλά ίσως θα γίνουν μία, δύο, τρεις ή τέσσερις αλλαγές. Θα δούμε.

  "Είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό παιχνίδι έτσι, πάλι, είναι πάντα μια απόφαση σχετικά με το ρυθμό και να χρησιμοποιούνται μεταξύ τους ή να φέρνουν φρέσκα πόδια. Έχουμε πολλά παιχνίδια, αλλά δεν νομίζω ότι η ένταση του τελευταίου παιχνιδιού θα πρέπει να είναι ένας λόγος για τη σύνθεση του παιχνιδιού."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.