Lovren: Υπάρχει αισιοδοξία αλλά πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε

Ο Dejan Lovren απευθύνθηκε στα ΜΜΕ για το τρίτο παιχνίδι της Liverpool στους ομίλους του Champions League απέναντι στη Maribor την Τρίτη.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Ο αμυντικός συζήτησε τη διάθεση στην ομάδα μετά την ισοπαλία με 0-0 του Σαββατοκύριακου με την Manchester United, τα πρόσφατα προβλήματα τραυματισμών και τις γνώσεις του για τους αυριανούς(σ.σ. σημερινούς) αντιπάλους των Reds κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Stadion Ljudski vrt.

Δείτε τι είχε να πει ο Κροάτης:

Για το πως νιώθει η Liverpool μετά την ισοπαλία του Σαββάτου με τη Manchester United...

Θα πω ότι εξακολουθεί να υπάρχει σίγουρα απογοήτευση μετά το παιχνίδι, διότι σίγουρα παίξαμε πολύ καλύτερα από αυτούς. Είχαμε και πάλι ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιήσαμε και δεν αξιοποιήσαμε, αλλά μετά από κάθε παιχνίδι πρέπει να πάρουμε τα θετικά και να προχωρήσουμε. Σίγουρα, δείξαμε σε όλους ότι μπορούμε να παίξουμε εναντίον μεγάλων ομάδων, ακόμα και αν κάθονται πίσω. Σίγουρα μπορούμε να πάρουμε τη θετικότητα από το ότι είμαστε ισχυροί σε κάθε θέση και όταν υπερασπιζόμαστε πραγματικά καλά, όλοι μαζί, νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όταν μιλάμε για άμυνα ή κάτι τέτοιο. Είναι απλά ότι μας λείπουν τα γκολ τώρα, αλλά είμαι ακόμα βέβαιος - όλοι είναι σίγουροι μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχει κακή διάθεση στα αποδυτήρια. Σίγουρα όχι. Είμαστε αισιόδοξοι.

Για το πως βλέπει τη θέση της Liverpool στο Group E των ομίλων του Champions League...

Αναμέναμε πολύ περισσότερα στα δύο πρώτα παιχνίδια, ότι θα είχαμε περισσότερους πόντους από ότι έχουμε αυτή τη στιγμή. Τώρα υπάρχουν δύο πραγματικά σημαντικά παιχνίδια [εναντίον της Maribor] και πρέπει να είμαστε θετικοί και πάλι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε ομάδα σε αυτήν τη διοργάνωση - και αυτό περιλαμβάνει τη Maribor. Θα είναι μια πρόκληση για εμάς και πάλι, αλλά αν κερδίσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Σίγουρα στο πρώτο παιχνίδι με τη Sevilla δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Στη συνέχεια, κατά της Spartak Moscow, είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν τις χρησιμοποιήσαμε. Στο τέλος, η Sevilla βρίσκεται στην πρώτη θέση και είμαστε δεύτεροι. Υπάρχουν ακόμη παιχνίδια για να παίξουμε.

Για το αν το clean sheet απέναντι στη United έδωσε ώθηση στην ομάδα...

Ναι βεβαίως [είναι σημαντικό], αλλά όταν μιλάμε για clean sheets νομίζω ότι για μένα και την ομάδα είναι πιο σημαντικό να αμυνόμαστε πολύ καλά όλοι μαζί, και να είμαστε συγκεντρωμένοι αμέσως όταν χάνουμε την μπάλα. Αν αμυνθούμε όπως και με τη Manchester United... γιατί περίμεναν μια μικρή ευκαιρία να κάνουν μια επίθεση, αλλά δεν τους επιτρέψαμε να περάσουν το κέντρο του γηπέδου, γι 'αυτό πιστεύω ότι δείξαμε πραγματικά ότι μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει τώρα να δείξουμε σε κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν ότι είμαστε πραγματικά ισχυροί αμυντικά και με αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να αμυνθούμε.

Για την αντιμετώπιση των έξτρα παιχνιδιών τη φετινή σεζόν...

Νομίζω ότι το κάνουμε αρκετά καλά. Παίξαμε, όταν έφτασε ο Klopp, στο Europa League, οπότε δεν είχαμε ελεύθερες μέρες και νομίζω ότι είμαστε συνηθισμένοι. Είναι αρκετά δύσκολο - θέλεις να παίζεις κάθε παιχνίδι και θέλεις να κερδίζεις κάθε παιχνίδι, είναι σίγουρα μια πρόκληση για όλους. Όλοι θέλουν να είναι σε αυτόν τον διαγωνισμό, στο Champions League, και να τον απολαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Είμαστε εδώ, πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο για να περάσουμε στην επόμενη φάση, και μετά θα δούμε που βρισκόμαστε.










Για τα πρόσφατα προβλήματα τραυματισμών...

Είμαι έτοιμος τώρα. Είχα προβλήματα με την πλάτη μου και με τη βουβωνική χώρα μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες ... πριν από μία εβδομάδα για να είμαι ειλικρινής. Πέρασα το πρώτο παιχνίδι στις Εθνικές χωρίς να παίξω, γι 'αυτό πιστεύω ότι με βοήθησε να βάλω τον πόνο λίγο πιο κάτω. Αγωνίζομαι, αλλά τώρα έχει τελειώσει και νιώθω καλά και αισθάνομαι έτοιμος.

Για το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η Liverpool...

Η Liverpool είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους με μεγάλη παράδοση, με αμέτρητα τρόπαια, με πολλούς μεγάλους παίκτες. Δεν μπορώ να τους μετρήσω, αλλά μπορώ φυσικά να διαλέξω τον Steven Gerrard γιατί έπαιξα μαζί του. Όταν πηγαίνετε έξω από την Ευρώπη, όταν πηγαίνετε στην Ασία, βλέπετε τι σημαίνει αυτό το club, συνειδητοποιείτε πόσο μεγάλο είναι.

Για το αν έχει μιλήσει με τον πρώην Κόκκινο και Κροάτη διεθνή - και τώρα τον προπονητή της Olimpija Ljubljana - τον Igor Biscan για το συγκεκριμένο παιχνίδι...

Ναι, φυσικά μίλησα μαζί του. Είμαι σε επαφή μαζί του και είμαι πολύ χαρούμενος γι 'αυτόν που βρίσκεται τώρα στη Σλοβενία. Ήταν τόσο επιτυχημένος που έκανε ένα θαύμα με ένα μικρό club στην Κροατία που προχώρησε στην πρώτη κατηγορία [την Rudes]. Ας ελπίσουμε ότι θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του αύριο(σ.σ. σήμερα) μετά τον αγώνα.

Για το πόσα πράγματα ξέρει για τη Maribor...

Εμένα προσωπικά με ενδιέφερε η Maribor από πριν, όταν έπαιξα στην Κροατία, γι 'αυτό σεβόμουν πάντα αυτή την ομάδα. Είναι εδώ για κάποιο λόγο, έχουν εξαιρετικούς μεμονωμένους παίκτες και αξίζουν να παίζουν στο Champions League. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε αύριο επιτυχείς.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.