Match Preview: Liverpool v Manchester United


Το μεγαλύτερο ντέρμπι του Αγγλικού ποδοσφαίρου έφτασε για ακόμα μια σεζόν, Liverpool και Manchester United είναι έτοιμες να τα δώσουν όλα για τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ένα ζευγάρι που πάντα έχει πολλές συγκινήσεις!

Ένα πανέμορφο μεσήμερι στο Anfield είναι αυτό που έρχεται το Σάββατο, με την Liverpool να φιλοξένει την Manchester United για την 8η αγωνιστική της Premier League, με τους δύο προπονητές να αντιμετωπίζουν σοβαρές απουσίες.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Liverpool v Manchester United:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Anfield Road
Ημερομηνία: 14/10/2017 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 14:30 (ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Martin Atkinson
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.


ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Να αντιστρέψει το κλίμα στο εσωτερικό του συλλόγου θέλει ο Jurgen Klopp, με την ψυχολογία να έχει πέσει αρκετά το τελευταίο διάστημα και το παιχνίδι με την Manchester United φαντάζει ιδανικό για την αντιστροφή του κλίματος.
Ο Γερμανός τεχνικός έρχεται αντιμέτωπος με τον Jose Mourinho σε μια αναμέτρηση στους πάγκους που αναμένεται να έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον.
Οι Reds, δεν κατάφεραν να πάρουν το διπλο στην προηγούμενη αγωνιστική, ερχόμενοι ισόπαλοι με 1-1 στο St.James Park κόντρα στην Newcastle, χάνοντας ουσιαστικά ένα δικό τους παιχνίδι.
Το επιθετικό πρόβημα παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά τον τελευταίο μήνα, όπως βέβαια και το αμυντικό, με τους Magpies να σκοράρουν στη μοναδική φάση που τους παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος.


Μεγάλο πλήγμα για την Liverpool, η απουσία του Sadio Mane, ο οποίος τραυματίστηκε και θα χάσει τον επόμενο 1,5 μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας, χάνοντας συνολικά εννέα αγώνες, ενώ εκτός παραμένουν και οι Nathaniel Clyne & Adam Lallana.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Πιο αναγεννημένη από ποτέ φαντάζει η Manchester United τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Jose Mourinho να παραμένει αήττητη έως τώρα στο πρωτάθλημα και να είναι αποφασισμένη για την κατάκτηση του τίτλου.
Βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Manchester City, έχοντας έξι νίκες και μία ισοπαλία, ενώ τα πάει εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση, πετυχαίνοντας 21 γκολ, έχοντας δεχτεί μόλις 2.
Στο τελευταίο χρονικά ματς, κέρδισε πολύ εύκολα με 4-0 την απογοητευτική φέτος Crystal Palace, ενώ να σημειωθεί ότι για την ομάδα του Mourinho αυτό θα είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που ήδη έχουν δοκιμαστεί στα δύσκολα.


Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δώσει μεγάλη βάση στην τακτική και το παιχνίδι κατοχής, παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, με κύριους εκφραστές του παιχνιδιού του τους Mkhitaryan & Rashford.
Την μεγαλύτερη της μεταγραφή, αποτέλεσε ο Βέλγος επιθετικός Romelu Lukaku, με την Man.United να βγάζει από τα ταμεία της 76 εκατομμύρια λίρες.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Αρκετές και σημαντικές απουσίες και για τον Jose Mourinho, καθώς δεν υπολογίζει τον Paul Pogba εδώ και καιρό, ενώ προέκυψαν και προβλήματα με τους Marouane Fellaini και Phil Jones, με τον Βέλγο να χάνει σίγουρα το ματς και τον Άγγλο να είναι εξαιρετικά αμφίβολος.
Δεν υπολογίζονται και οι εξίσου τραυματίες Marco Rojo, Michael Carrick & Zlatan Ibrahimovic.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:

Romelu Lukaku (76εκ. από Everton), Nemanja Matic (40εκ. από Chelsea), Victor Lindelof (32εκ. από Benfica).

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ:
Adnan Januzaj (8εκ. στην Sociedad), Wayne Rooney (ελεύθερος στην Everton).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:
Σε ένα μεγάλο ματς, τον Ιανουάριο του 2017, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Old Trafford, σε ένα παιχνίδι που η Liverpool προηγήθημε με πέναλτι του Milner, ενώ στη συνέχεια ο Paul Pogba...γλίτωσε την αποβολή του.

Η ομάδα μας είχε χρυσές ευκαιρίες να κλειδώσει το ματς με ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν τκατάφερε, για να έρθει ο Zlatan Ibrahimovic στο τελευταίο δεκάλεπτο και να ισοφαρίσει.
Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Anfield, υπήρξε και πάλι ισοπαλία, αυτή τη φορά με 0-0, σε ένα ματς που όλοι το έχουν ξεχάσει μετά το πολύ άσχημο θέαμα που προσέφεραν οι 22 ποδοσφαιριστές.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
Το μεγαλύτερο ντέρμπι του Αγγλικού ποδοσφαίρου, έχει διεξαχθεί συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 226 φορές, με την ομάδα μας να μετράει 75 νίκες, την Man.United 87, ενώ 64 αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες, με τις 3 εξ αυτών να είναι στα τελευταία ισάριθμα ματς.


Από τις μεγαλύτερες νίκες της ομάδας μας, το 2009 όπου σκόρπισε στους τέσσερις...ανέμους την αντίπαλο της στο Old Trafford με 1-4, σε ένα ματς που βρήκαν δίχτυα τέσσερις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, οι Fernando Torres, Steven Gerrard, Fabio Aurelio & Andrea Dossena.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
LIVERPOOL:
7η θέση / 3  νίκες / 3 ισοπαλίες / 1 ήττα / 12 βαθμοί / 13-12 γκολ

Watford v Liverpool 3-3
Liverpool v Crystal Palace 1-0
Liverpool v Arsenal 4-0
Man.City v Liverpool 5-0
Liverpool v Burnley 1-1
Leicester v Liverpool 2-3
Newcastle v Liverpool 1-1

Manchester United:
Man.United v West Ham 4-0
Swansea v Man.United 0-4
Man.United v Leicester 2-0
Stoke v Man.United 2-2
Man.United v Everton 4-0
Southampton v Man.United 0-1
Man.United v Crystal Palace 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PREMIER LEAGUE:

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:


Αήττητη από την σεζόν 2011/12 είναι τον μήνα Οκτώβριο στην Premier League η Liverpool, μετρώντας 11 νίκες και 10 ισοπαλίες, ενώ σε όλες τις διοργανώσεις έχει δώσει 31 αγώνες, κερδίζοντας τους 16 και χάνοντας μόνο τους 3, κόντρα σε Real Madrid, Udinese & Basel.


Τελευταία φορά που επικράτησε η Liverpool στην Premier League της Manchester United στο Anfield, ήταν το 2013 με 1-0, με γκολ του Daniel Sturridge στο 4'.

Τα τελευταία τρία ματς των δύο ομάδων ολοκληρώθηκαν ισόπαλα, με την τελευταία νίκη να είναι υπέρ της Liverpool στο UEFA Europa League με 2-0, τον Μάρτιο του 2016.

Η Manchester United έχει κερδίσει το 54% των αγώνων στην Premier League κόντρα στην Liverpool.


Ο μόνος ποδοσφαιριστής που έχει νικήσει τον De Gea τη φετινή σεζόν, είναι ο Choupo-Moting, σκοράροντας δύο τέρματα κόντρα στον Ισπανό.

Η Man.United δέχεται 0.28 τέρματα στις φετινές αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα.

Ο Jurgen Klopp έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 24 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα τη φετινή σεζόν, έχοντας συνολικά τέσσερις ανά αγώνα, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος στο πρωτάθλημα.
Αντιθέτως, ο Jose Mourinho έχει κάνει μόλις οχτώ αλλαγές, 1.3 ανά αγωνιστική.


Ο De Gea έχει τα περισσότερα Clean Sheet (14) από κάθε άλλο τερματοφύλακα της Premier League μέσα στο 2017.


Μετά το διάλειμμα του Οκτωβρίου από τις Εθνικές ομάδες, η Liverpool τις τελευταίες δέκα σεζόν έχει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, τη στιγμή που η Manchester United μετράει 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και καμία ήττα.


Ο Οκτώβριος, σε σχέση με την Liverpool, είναι αρκετά άσχημος για την Manchester United στο θέμα των ντέρμπι, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχει ηττήθεί με 4-0 από την Chelsea, 3-0 από την Arsenal, 1-6 από την Manchester City και 2-0 από την Liverpool.


To ρεκόρ της Liverpool κόντρα στο Big 6 του Αγγλικού ποδοσφαίρου μετά την άφιξη του Jurgen Klopp, είναι 9 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, με 35 γκολ υπέρ και 22 κατά, συγκεντρώνοντας συνολικά 36 βαθμούς.


ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:
Ίσως μία από τις μεγαλύτερες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, διεξήχθη το 1994 στο Anfield, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 σε έναν συγκλονιστικό αγώνα.
Η Manchester United πήρε προβάδισμα...τριών γκολ μόλις στο 24', όπου βρήκε δίχτυα με τους Bruce, Giggs & Irwin, για να ακολουθήσει μια τεράστια επιστροφή από την Liverpool.
Αρχικά, στο 25' έγινε το 1-3 με τέρμα του Clough και στο 38' ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 2-3.
Στο 79' γράφτηκε η μεγάλη επιστροφή, με τον Ruddock να κάνει το 3-3!

                                

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Χωρίς πολλές αλλαγές και μόνο μια αναγκαστική θα παραταχθεί η Liverpool κόντρα στην Manchester United.
O Mignolet θα είναι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας αριστερά στην άμυνα τον Moreno, δεξία κατά πάσα πιθανότητα τον Gomez, ενώ στα στόπερ θα παίξουν οι Lovren & Matip.
Στη μεσαία γραμμή, μπροστά από τους δύο αμυντικούς θα βρίσκεται ο Henderson, έχοντας λίγο πιο μπροστά του τους Wijnaldum & Can.
Τέλος, στην επίθεση θα επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Firmino, έχοντας αριστερά του τον Coutinho και δεξιά του τον Salah.

LIVERPOOL (4-3-3): Mignolet - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Henderson, Wijnaldum, Can - Salah, Firmino, Coutinho.

Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Valencia, Bailly, Smalling, Blind - Herrera, Matic - Mata, Mkhitaryan, Rashford - Lukaku.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.