Τι έκαναν οι διεθνείς μας;

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος


Η ομάδα μας μπήκε ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς εν'όψει του Σαββατιάτικου αγώνα με την Manchester United στο Anfield. Ωστόσο, ας κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση των διεθνών μας.

Ας ξεκινήσουμε από τον Mohamed Salah ή αλλιώς τον ''Θεό της Αιγύπτου''. Θα έφτανε από μόνος του ο χαρακτηρισμός αλλά ας εξηγήσουμε γιατί αυτό το παρατσούκλι. Ο ποδοσφαριστής μας σκόραρε δύο φορές. Το δεύτερο τέρμα ήταν στην ''εκπνοή'' του αγώνα (πέναλντι), στέλνοντας έτσι την Αίγυπτο στο World Cup. Τελευταία φορά που οι Αιγύπτιοι αγωνίστηκαν στην διοργάνωση αυτή ήταν το 1990.

Ο Mo Salah μετά τον αγώνα, δήλωσε: " Ήταν ένα όνειρο μου που πραγματοποιήθηκε, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως Αιγύπτιος ή ως φίλαθλος. Είμαι πολύ περήφανος που έκανα τους συμπατριώτες μου χαρούμενους σήμερα."

Ας συνεχίσουμε με τους Philippe Coutinho και Roberto Firmino. Η Bραζιλία είχε ήδη πάρει το εισητήριο της για το World Cup, ωστόσο στο τελευταίο παιχνίδι της κάθε άλλο παρά ''χαβαλέ'' δεν έκανε. Κέρδισε την Χιλή με 3-0, με τον Philippe να κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Στο 87ο λεπτό αντικαταστήθηκε από τον Bobby μας, ο οποίος πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής.

Στα αγγλικά ''εδάφη'' , ο Jordan Henderson έπαιξε όλο το 90λεπτο κόντρα στην Λιθουανία, όπου η Αγγλία επικράτησε με 0-1. Ο Daniel Sturridge αντικατέστηκε τον Rashford στο 72', ενώ ο Alex Oxlade Chamberlain παρέμεινε στον πάγκο. Να θυμίσουμε ότι η Αγγλία δεν είχε άγχος στο τελευταίο της παιχνίδι καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει το εισητήριό της στο World Cup.

Tόσο ο Simon Mignolet,όσο και ο Divock Origi έμειναν στον πάγκο του Βελγίου στην νίκη με 4-0 επί της Κύπρου παρά το γεγονός ότι η εθνική Βελγίου είχε επίσης εξασφαλισμένη την συμμετοχή της στο World Cup

O Georginio Wijnaldum δεν είχε την επιτυχία των παραπάνω συμπαικτών του, καθώς η Ολλανδία δεν κατάφερε να περάσει τα προκριματικά.

O Danny Ward δεν χρησιμοποιήθηκε, αλλά ο Ben Woodburn μπήκε στον αγώνα κόντρα στους Ιρλανδούς αλλά δεν κατάφερε η Εθνική Ουαλίας να περάσει στην επόμενη φάση με τους Ιρλανδούς να παίρνουν το εισητήριο.

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής μας που δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας είναι ο Ragnar Klavan, καθώς η εθνική Εσθονίας δεν τα κατάφερε.

Η Εθνική Γερμανίας του Emre Can με 10 νίκες σε 10 αγώνες δεν θα μπορούσε να λείψει από το World Cup. Στην τελευταία νίκη με 5-1 επί του Azerbaijan έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συγκεκριμένα είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα στην αναμέτρηση (141), 3 πετυχημένα τάκλιν και 89,7 % σωστές πάσες (σύνολο 126). Το ''κερασάκι στην τούρτα'' ήταν το τέρμα που σημείωσε - πρώτο τέρμα του με την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας - στο 81 με μία ρουκέτα από τα 25 μέτρα!

Άσχημα τα νέα για τον Sadio Mane, ο οποίος τραυματίστηκε, στο 89ο λεπτό, στην νίκη της Σενεγάλης με 2-0 επί της Cape Verde το Σάββατο. O τραυματισμός του εκτιμάται ότι θα τον αφήσει εκτός για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Ο Dejan Lovren έπαιξε σε όλη την αναμέτρηση της χώρας του. Η Κροατία νίκησε με 0-2 την Ουκρανία και θα έχει έχει την ευκαιρία τον Νοέμβριο να ''παλέψει'' για μία θέση στην κορυφαία διοργάνωση Χωρών.

Προχωράμε στους νεότερους (κατηγορίες U21s και U17s)

Μετά το 3-1 νίκη επί της U21s της Σκωτίας, οι Trent Alexander-Arnold και Joe Gomez που έπαιξαν όλο το παιχνίδι, δεν χρησιμοποιήθηκαν την Τρίτη κόντρα στην Andorra U21s. Aντίθετα, ο Dominic Solanke σκόραρε στο παιχνίδι με την Σκωτία U21s στο 79ο λεπτό και αντικαταστάθηκε στο 84' ενώ στο δεύτερο παιχνίδι της Αγγλίας πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής καθώς μπήκε ως αλλαγή στο 79'.

O Marko Grujic αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι της Σερβίας U21s, όπου επικράτησαν με 3-2 έναντι της Ρωσίας.

Ο Corey Whelan ήταν βασικός στην νίκη της Ιρλανδίας U21s με 4-0 κόντρα στο Ισραήλ U21s.

O Kamil Grabara έμεινε ξανά εκτός αποστολής της U21s της Πολωνίας, η οποία παρόλα αυτά επιβλήθηκε με 2-0 της Λιθουανίας.

Τέλος, ο Rhian Brewster έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την U17s της Αγγλίας, που κέρδισε με 3-2 το Μexico για το Μουντιάλ U17. Συγκεκριμένα, πέτυχε το πρώτο τέρμα και μοναδικό για το πρώτο ημίχρονο στο 39ο λεπτό.

Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.