Stephane Henchoz – “Δεν έχουν απολύτως καμία ελπίδα για τον τίτλο”

Ο πρώην αμυντικός των Κόκκινων πιστεύει ότι ακόμη και ο στόχος της τετράδας είναι απίθανος εξαιτίας των αμυντικών αδυναμιών.

Γράφει ο Δημήτρης Κουϊμτσίδης



Ο Stephane Henchoz έκραξε την άμυνα της Liverpool και ισχυρίστηκε ότι αυτή η άμυνα δεν τους αφήνει “καμία απολύτως ελπίδα” για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ελβετός ήταν μέρος της ομάδας που κέρδισε το Κύπελλο UEFA, το League Cup και το FA Cup το 2001, με την επιτυχία τους να βασίζεται στην καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Gerard Houllier.

Πήρε μεταγραφή από την Blackburn το καλοκαίρι του 1999 και συνεργάστηκε εντυπωσιακά με τον Sami Hyypia για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο Anfield, και μετά με τους Jamie Carragher και Markus Babbel σαν πλάγια μπακ το 2001 που κατακτήσανε το τρεμπλ.

Και ο πρώην Ελβετός διεθνής πιστεύει ότι η ομάδα του Jurgen Klopp χρειάζεται μεγάλη βελτίωση αμυντικά, αν θέλει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα πάλι αυτή τη σεζόν.

"Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα την περασμένη σεζόν και όλοι ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα", δήλωσε στο BBC.

"Νομίζω ότι σίγουρα θα έπρεπε να είχαν αγοράσει κάποιον. Τουλάχιστον ένα ή δύο κεντρικά μπακ. Προσπάθησαν να αγοράσουν τον Van Dijk, αλλά δεν τα κατάφεραν.”

"Δεν ξέρω, φαίνεται ότι είναι πάντα τα ίδια λάθη, οι στημένες φάσεις. Δέχονται πολύ φτηνά γκολ.”

"Με την τωρινή κατάσταση, δεν έχουν απολύτως καμία ελπίδα για τον τίτλο.”

"Θα ήταν πολύ ευτυχής να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, αλλά αν συνεχίσουν να δέχονται γκολ όπως κάνουν, τότε δεν μπορώ να τους δω να τερματίζουν στην τετράδα, δυστυχώς".

Οι Κόκκινοι έχουν επανειλημμένα επικριθεί για τα αμυντικά τους ελαττώματά αυτή τη σεζόν, αφού έχουν δεχθεί 12 γκολ σε 7 αγώνες της Premier League.


Ο Klopp είχε τον Virgil van Dijk ως τον κυριότερο στόχο του στην μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού, αλλά απέτυχε να αγοράσει μια εναλλακτική λύση όταν οι Άγιοι αρνήθηκαν να τον πουλήσουν.
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.