Steven Gerrard - “Έχω ευχάριστους πονοκεφάλους μετά την νίκη επί της Maribor”

Ο Steven Gerrard παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο μετά την νίκη των U19 με 4-1 επί της Maribor χθες για το UEFA Youth League.

Γράφει ο Δημήτρης Κουϊμτσίδης



Οι Κόκκινοι μπήκαν στο παιχνίδι χωρίς αρκετούς βασικούς. Ο Rhian Brewster είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την U17 της Αγγλίας, ο Edvard Labelge κλήθηκε από τη Νορβηγία και ο Conor Masterson ήταν τιμωρημένος.

Ο Gerrard έλυσε τα ζητήματα αυτά αλλάζοντας το σύστημα παίζοντας με τρεις στην άμυνα και η απόφαση αυτή έφερε αποτελέσματα καθώς οι Κόκκινοι ανέτρεψαν το σκορ και πήραν μια μεγάλη νίκη.

Ο Bobby Αdekanye άρπαξε την ευκαιρία του στην αρχική ενδεκάδα και σκόραρε δύο γκολ - ενώ ο Herbie Kane και ο Liam Millar επίσης σκόραραν.

Η εμφάνιση ενθουσίασε τον Gerrard, ιδιαίτερα αφού ακολούθησε την ήττα από την Spartak στη Μόσχα με 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική.

"Είμαι πολύ χαρούμενος", είπε στο Liverpoolfc.com.

"Αυτό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γήπεδο ήταν πολύ ξηρό, αλλά είχαμε ένα σχέδιο παιχνιδιού και οι παίκτες το ακολούθησαν εξαιρετικά.”

"Η Maribor είχε τις στιγμές της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά σε γενικές γραμμές ελέγξαμε την πλειοψηφία του παιχνιδιού.”

"Ρώτησα τους παίκτες πριν από το παιχνίδι αν θα παίζανε όπως με την Spartak, η οποία ήταν μια ατομική εμφάνιση, ή αν θα παίζανε όπως με την Sevilla, όπου ήμασταν εξαιρετικοί σε όλο τον αγωνιστικό χώρο; Πιστεύω λοιπόν ότι σήμερα παίξαμε όπως με τη Sevilla.”

"Αυτό που κατάφερε αυτό το παιχνίδι είναι πως έδωσε στους παίκτες μια ευκαιρία. Ο Bobby μπήκε και έπαιξε άριστα και σκόραρε και δυο γκολ.”

"Οι παίκτες που έλειπαν σήμερα, όπως οι Conor Masterson, Rhian Brewster και Edvard Tagseth, θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν στην αρχική ενδεκάδα γιατί δεν μπορείς να δώσεις στους παίκτες ευκαιρίες όπως αυτή, να τους δώσεις φανέλα βασικού, να τα δώσουν όλα και στη συνέχεια να τους την αφαιρέσεις.”

"Έχω πολλούς ευχάριστους πονοκεφάλους τώρα, αλλά αυτό είναι ένα καλό πρόβλημα να έχεις."

Ο Gerrard επίσης είπε καλά λόγια και για τον τερματοφύλακα, Kamil Grabara, ο οποίος έκανε το λάθος που οδήγησε στο γκολ της Maribor, αλλά έσωσε ένα πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρόσθεσε: "Θέλω να μάθω αν αυτοί οι παίκτες έχουν χαρακτήρα και αν έχουν κότσια.”

"Το γκολ τους ήρθε από το πουθενά και ενάντια στο ρυθμό του παιχνιδιού και προήλθε από ένα λάθος από τον τερματοφύλακα μας.”

"Ως τερματοφύλακας, όταν κάνεις ένα λάθος, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανακάμψεις και το έκανε στο δεύτερο ημίχρονο κάνοντας δύο αποκρούσεις παγκόσμιας κλάσης, όπως και την απόκρουση ενός πέναλτι.”

"Μας προβλημάτισαν μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 1-0, αλλά βρήκαμε τις απαντήσεις και τις βρήκαμε εμφατικά".

Υπήρχε μια άλλη ειδική αναφορά από τον προπονητή, επίσης - στους οπαδούς που ταξίδεψαν και είδαν την U19 πριν από το παιχνίδι της πρώτης ομάδας αργότερα εκείνο το βράδυ.

"Είμαστε μέρος ενός από των μεγαλύτερων συλλόγων στον κόσμο, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι οπαδοί πηγαίνουν και υποστηρίζουν τα παλικάρια", δήλωσε ο Gerrard.

"Νομίζω ότι η υποστήριξη που είχαμε εναντίον της Spartak και εδώ στο Maribor δείχνει πόσο μεγάλος σύλλογος είμαστε και πόσο τυχεροί είμαστε να έχουμε αυτήν την υποστήριξη πίσω μας.”


"Βοηθά σίγουρα τους παίχτες να έχουν οπαδούς να τους υποστηρίζουν και όχι εναντίον τους, και αυτό αρέσει στους παίκτες και αυτή είναι μια φανταστική εμπειρία γι' αυτούς".
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.