Adam Lewis: Το «next big thing» ετοιμάζεται για το πρώτο του μεγάλο βήμα.

Ενθουσιασμένος φαίνεται ο Stevie με τον αρχηγό της ομάδας του, Adam Lewis. Ο προπονητής της Liverpool Κ18 δεν έχασε την ευκαιρία να εκθειάσει τον πιτσιρικά που όπως ισχυρίζεται είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχει δει σ αυτήν την ηλικία.

Γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς 


Ιδιαίτερα επιτυχημένα φαίνετα να έχει ξεκινήσει τη νέα του καριέρα ο Steven Gerrad, ο οποίος ανέλαβε προπονητής της ομάδας Κ18, τον Απρίλη και μέχρι στιγμής η ομάδα είναι εντός στόχων καθώς είναι 3 βαθμούς πίσω από την πρώτη, Manchester City κι εντός των 16 ομάδων του πρωταθλήματος της UEFA. Η επιτυχία της ομάδας όμως, δεν έγκειται μόνο στην καλή δουλειά του coach, αλλά και στους -πολλούς- ταλαντούχους παίκτες που διαθέτει. Σε αυτό το σύνολο φαίνεται να ξεχωρίζει- ένας εκ των αρχηγών της ομάδας- ο Adam Lewis, ο οποίος αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σε ερώτηση που αφορούσε τον νεαρό παίχτη, ο Gerrard απάντησε: 
«Ο Adam τα πάει πολύ καλά στη διάρκεια της σεζόν. Επαινούσα τις προσπάθειές τους εξ αρχής. Αν καταφέρει να κρατήσει τις εμφανίσεις του σε αυτό το επίπεδο, δε νομίζω ότι θα μείνει για πολύ καιρό σ' αυτήν την ομάδα (τους Κ18). Θέλω να τον κρατήσω όσο περισσότερο μπορώ, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ καλός. Συνοψίζοντας, δεν έχω δει κανέναν παίκτη τόσο καλό σε αυτήν την ηλικία με βάση την ποιότητα και το τι μπορεί να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι.» 



Το να αναφέρεται μ αυτά τα λόγια ένας τόσο έμπειρος άνθρωπος του ποδοσφαίρου και ζωντανός θρύλος της Liverpool είναι κάτι παραπάνω από φιλοφρόνυση. Αν πρόκειται όμως και για τον προπονητή της ομάδας τότε δεν πρόκειται για τυπικό έπαινο, αλλά γίνεται αντιληπτό πως ο Lewis αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τους «Reds». Ο ίδιος πάντως δε φαίνεται να αποσπάται από τη δουλειά του, καθώς ο μεγάλος του στόχος παραμένει να αγωνιστεί με τα χρώματα της Liverpool. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, υποστήριξε:

«Το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ με την πρώτη ομάδα κάποια μέρα. Ίσως η θέση που αγωνίζομαι αποτελεί μια ευκαιρία για να το καταφέρω στο μέλλον, αν συνεχίσω να δυναμώνω και να βελτιώνομαι. Αγαπώ το να αγωνίζομαι σ αυτή την ομάδα και σημαίνει τα πάντα για μένα. Μου αρέσει να κάνω τάκλιν και μισώ τις ήττες. Πάντα θέλω να κερδίζω κι αυτή τη νοοτροπία έχουμε και σαν ομάδα.» 



Ο αριστεροπόδαρος νεαρός έκλεισε τα 18 στις αρχές του Νοέμβρη κι έχει καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς με την αμυντική του συνέπεια και το πάθος του. Αγωνιζόταν και στα μικρότερα συγκροτήματα της ομάδας από πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αριστερός μέσος - παλιότερα αυτή θεωρούταν η «κανονική» του θέση- καθώς έχει αρκετά ικανοποιητική τεχνική κατάρτιση. Την προηγούμενη σεζόν έσπασε το πόδι του κι επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ πιο δυνατός και βελτιωμένος! Τέλος είναι διεθνής με την Αγγλία Κ17. Τώρα που φαίνεται να υπάρχει ζήτημα στο αριστερό άκρο της άμυνας, δε θα μας έκανε εντύπωση το να βλέπαμε τον πιτσιρικά να καλείται στην πρώτη ομάδα- όπως έχει προβλέψει ο Stevie!

Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.