Κράτα το, το ρημάδι...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
13η αγων. Premier League 2017-18

Παρότι προηγήθηκε στο σκορ, η Λίβερπουλ προδόθηκε ξανά από την αμυντική της αδράνεια, και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Τσέλσι στο Άνφιλντ, χάνοντας έδαφος στη βαθμολογία.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Στόουκ (Τετάρτη 29/11, 22:00) στο Μπριτάνια για την 14η αγωνιστική της Premier League.


Η ομάδα του Κλοπ, για άγνωστο λόγο, μοιάζει απλά ανίκανη να διαχειριστεί τα υπέρ της σκορ, και αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά της ελαττώματα τον τελευταίο καιρό.


Αυτή τη φορά η Λίβερπουλ προηγήθηκε με τον Σαλάχ (15ο γκολ στο πρωτάθλημα!), έστω και με κάπως τυχερό τρόπο, ο Κλοπ άργησε να κάνει κινήσεις από τον πάγκο, ο Κόντε εντόπισε τις αδυναμίες των κόκκινων, και με μια κίνηση-ματ, πέρασε τον Γουίλιαν στο παιχνίδι και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε 1-1 για την Τσέλσι, και απέδωσε δικαιοσύνη, σε ένα παιχνίδι που σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο.

Κανέναν δεν βόλεψε αυτή η ισοπαλία, καθώς η Τσέλσι έμεινε στους 26 βαθμούς και η Λίβερπουλ στους 23, την ώρα που Σίτι, Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ προχώρησαν με νίκες (μόνο η Τότεναμ από το top 6 έχασε βαθμούς).

Το ματς

Ένα ημίχρονο με... μισή φάση

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στο ξεκίνημα, κυκλοφορώντας την μπάλα και έψαχναν χώρους προς την εστία του Κουρτουά.


Η Τσέλσι ανέβασε την απόδοσή της μετά το 20' με έναν αρκετά επικίνδυνο Αζάρ, και άρχισε να πιέζει για κάποιο γκολ. Στο 32' το φάουλ του Αλόνσο πέρασε δίπλα από την εστία του Μινιολέ, ενώ η πρώτη φορά που απείλησε η Λίβερπουλ ήταν στο 41' με το φαλτσαριστό σουτ του Σαλάχ να περνάει λίγο άουτ.

Προηγήθηκε η Λίβερπουλ αλλά είχε το γνωστό τέλος...

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο ρυθμό, με τους κόκκινους να μπαίνουν στο γήπεδο πιο απειλητικά. Ένα φάουλ του Κουτίνιο κόντραρε στον Μοράτα και πέρασε κόρνερ (53'), ενώ ο Κουρτουά μπλόκαρε την προσπάθεια του Χέντερσον (55').


Η Τσέλσι απέκτησε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα αναζητώντας χώρους, αλλά η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που πήρε προβάδισμα. Ο Τσάμπερλεϊν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπακαγιόκο, έδωσε στον Σαλάχ, κι αυτός με όμορφο πλασέ νίκησε τον Κουρτουά για το 1-0 στο 65'!


Η Λίβερπουλ βρέθηκε ξανά με ένα προβάδισμα στα χέρια της αλλά κατάφερε ξανά να το χάσει. Ο Κόντε έβλεπε μια αστάθεια στη Λίβερπουλ μετά το γκολ, ιδίως από την αριστερή πτέρυγα. Γι' αυτό ο Ιταλός πέρασε μέσα τον Γουίλιαν στο 83' και στο 85', στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, επιχείρησε σέντρα-σουτ, ξεγέλασε, ίσως και να μπέρδεψε τον Μινιολέ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-1!

Ο Κλοπ πέρασε (αρκετά αργοπορημένα, η αλήθεια είναι) τους Μανέ και Λαλάνα, χωρίς βέβαια να καταφέρουν κάτι στα ελάχιστα λεπτά που αγωνίστηκαν.

Σχόλιο

Στο ίδιο έργο θεατές για πολλοστή φορά. Η... κλασική Λίβερπουλ έκανε ξανά την εμφάνισή της και παρότι μπορούσε να πάρει τη νίκη, ξαφνικά κατέβασε ρυθμό, έδωσε χώρους στην Τσέλσι και λίγο έλειψε να χάσει και το παιχνίδι. Αισθητά καλύτεροι σε μερικά σημεία του αγώνα οι μπλε.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ, Κλάβαν, Μορένο, Μίλνερ, Χέντερσον, Κουτίνιο (89' Λαλάνα), Σαλάχ, Στάριτζ (66' Βαϊνάλντουμ), Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν
Τσέλσι:Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Τζαπακόστα (83' Γουίλιαν), Ντρίνγουοτερ (74' Φάμπρεγας), Καντέ, Μπακαγιοκό (77' Πέδρο), Αλόνσο, Αζάρ, Μοράτα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@danielsturridge) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.