Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
12η αγων. Premier League 2017-18

Με τον... Αιγύπτιο Θεό, Μο Σαλάχ, να συνεχίζει το βιολί του, η Λίβερπουλ εξουδετέρωσε από κάθε άποψη τη Σαουθάμπτον στο Άνφιλντ, νικώντας την με 3-0 και διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Σεβίλλη (Τρίτη 21/11, 21:45) στο Σάντσεθ Πιθχουάν για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Κάτι πάει πολύ καλά τώρα τελευταία για την ομάδα του Κλοπ αλλά ας μη τους... ματιάσουμε.


Η Λίβερπουλ επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από τη διακοπή, μαζί της επέστρεψε και ο Κουτίνιο στο βασικό σχήμα, και με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα (αλλά και χωρίς να απειληθεί καθόλου), επικράτησε με 3-0 της Σαουθάμπτον, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και έτσι πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της - τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα - φτάνοντας τους 22 βαθμούς.


Ένα γκολ ο Κουτίνιο, δύο ο Σαλάχ που έχει ήδη γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Kop (έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει πετύχει 9 γκολ στα πρώτα 12 παιχνίδια με τη Λίβερπουλ).



Το ματς

Μαγεία Σαλάχ-Κουτίνιο

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά και πήραν αμέσως τον έλεγχο του παιχνιδιού, απειλώντας αρκετές φορές την εστία του Φόρστερ.

Στο 22' ο Βαϊνάλντουμ έκανε την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Λίβερπουλ, με τον Φόρστερ να αποκρούει, ενώ η προσπάθεια του Κουτίνιο στην αμέσως επόμενη φάση πέρασε ελάχιστα άουτ. Φαινόταν ότι οι κόκκινοι είχαν κλείσει τους "Αγίους" στην περιοχή τους, και δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Μετά από κόρνερ και απομάκρυνση της μπάλας, ο Φιρμίνο έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Βαϊνάλντουμ, αυτός με τη σειρά του άφησε στον Σαλάχ, ο οποίος με ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Φόρστερ για το 1-0 στο 31'!

Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Αιγύπτιου στα πρώτα 12 παιχνίδια, ξεπερνώντας τον Ρόμπι Φάουλερ που μετρούσε 8! Γενικά αυτό ήταν το 14ο γκολ του σε 18 εμφανίσεις!


Δέκα λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ απέκτησε αέρα δύο τερμάτων με τον Κουτίνιο να βρίσκει υποδειγματικά τον Σαλάχ κι αυτός να νικάει για δεύτερη φορά τον Φόρστερ για το 2-0 στο 41'!



Το κερασάκι στην τούρτα ο Κουτίνιο

Δεν άλλαξαν πολλά στην επανάληψη, με τους κόκκινους να εξακολουθούν να βρίσκονταν συνεχώς στην περιοχή των "Αγίων", ενώ οι παίκτες της Σαουθάμπτον δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.


Στο 62' ο Κουτίνιο έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από την εστία του Φόρστερ. Ο Βραζιλιάνος έψαχνε αρκετά το γκολ, φαινόταν από κάθε του κίνηση στο γήπεδο, και το πέτυχε λίγο αργότερα. Ο Μανέ βρήκε ωραία τον Φιρμίνο, εκείνος έκανε το σουτ με τον Φόρστερ να αποκρούει, αλλά ο Κουτίνιο πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 68'!

Σχόλιο


Η Λίβερπουλ επέστρεψε από τη διακοπή με επιβλητική εμφάνιση και νίκη απέναντι στη Σαουθάμπτον, η οποία δεν την απείλησε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού (δεν είχε καμία ευκαιρία στον στόχο), την ώρα που Σαλάχ και Κουτίνιο έκαναν τα... δικά τους.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΜινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Κλάβαν, Μορένο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο (69' Τσαν), Σαλάχ (80' Μίλνερ), Μανέ (74' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο
ΣαουθάμπτονΦόρστερ, Σέντρικ Σοάρες, Φαν Ντάικ, Χουτ, Μπέρτραντ, Οριόλ Ρομέου, Στίβεν Ντέιβις, Μπουφάλ (69' Γουόρντ-Πράουζ), Τάντιτς (55' Όστιν), Ρέντμοντ, Λονγκ (79' Γκαμπιαντίνι)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohamed Salah (@mosalah22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Good win today💪🏽 clean sheet and 3 points 👍🏽 #66

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

#ynwa 👍🏻

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις

Great win today. Home recovery session, now focused on Tuesdays game 🤙🏾

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.