Τι έγινε ρε παιδιά;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
5η αγων. Ομίλων Uefa Champions League

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι, η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο επί της Σεβίλλης αλλά οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν επικό comeback και ισοφάρισαν στο 93' σε 3-3, αφήνοντας τους κόκκινους στα κρύα του λουτρού! Ισοπαλία και στο Σπαρτάκ Μόσχας-Μάριμπορ, όλα ανοιχτά για την πρόκριση.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το ντέρμπι με την Τσέλσι (Σάββατο 25/11, 19:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για την 13η αγωνιστική της Premier League.

Όλοι το φοβόμασταν, όλοι το απευχόμασταν, αλλά όλοι ξέραμε τι θα συμβεί στο τέλος. Γιατί ουκ ολίγες φορές έχουμε υπάρξει στο ίδιο έργο θεατές.


Ένα παιχνίδι που μέχρι το 30' ήταν στο 0-3, η Λίβερπουλ κατάφερε να το χάσει μέσα από τα χέρια της, δίνοντας την ευκαιρία στη Σεβίλλη να το πιστέψει και με ποδοσφαιρικό θάρρος και θράσος, να κάνει το απόλυτο comeback, κι εντέλει να ισοφαρίζει στο 93' σε 3-3!

Φιρμίνο (2) και Μανέ τα γκολ των κόκκινων στο πρώτο μέρος, Μπεν Γεντέρ (2) και Πισάρο σκόραραν για τη Σεβίλλη και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.


Έτσι, η Λίβερπουλ παρέμεινε πρώτη στη βαθμολογία με 9 βαθμούς, η Σεβίλλη ακολουθεί με 8, ενώ το Σπαρτάκ Μόσχας-Μάριμπορ έληξε 1-1, με τους Ρώσους να είναι στους 6 βαθμούς και τους Σλοβένους στους 2.

Η πρόκριση θα κριθεί την επόμενη (και τελευταία) αγωνιστική, όπου η Λίβερπουλ με νίκη επί της Σπαρτάκ Μόσχας στο Άνφιλντ, ανεξαρτήτως του άλλου παιχνιδιού, περνάει ως πρώτη.


  • BREAKING: Τα Ισπανικά Μέσα κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες για μια δυσάρεστη είδηση σχετικά με τον Εντουάρντο Μπερίσο. Ο 48χρονος τεχνικός της Σεβίλλης πάσχει από καρκίνο στον προστάτη, θα υποβληθεί σε θεραπεία και οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας από τη Σεβίλλη.

    Κάτι τέτοιες ειδήσεις είναι που μας κάνουν να καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα από το ποδόσφαιρο. Ευχή όλων μας να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Το ματς

Ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο!


Το ξεκίνημα για τους κόκκινους ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικό. Μόλις στο 2', μετά από κόρνερ του Κουτίνιο, ο Βαϊνάλντουμ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε αφύλακτος ο Φιρμίνο, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1!

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και απείλησαν δις στο 19' με τον Νολίτο να σημαδεύει το δοκάρι του Κάριους και στο 20' ο Μπεν Γεντέρ αστόχησε σε τετ α τετ.


Αντί να έρθει η ισοφάριση όμως, ήρθε και ένα δεύτερο γκολ για τη Λίβερπουλ, σχεδόν πανομοιότυπο με το πρώτο. Αμέσως μετά τις δύο ευκαιρίες της Σεβίλλης, ο Κουτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Φιρμίνο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μανέ τη δεύτερη, στέλνοντάς την στα δίχτυα για το 0-2 στο 21'!


Το πάρτι δεν είχε τελειωμό για τους κόκκινους, οι οποίοι πέτυχαν κι άλλο τέρμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Μανέ ξεχύθηκε από τα αριστερά στην ανοιχτή άμυνα των Ανδαλουσιάνων, ο Ρίκο απέκρουσε το τετ α τετ, όμως ο Φιρμίνο που ακολουθούσε, πήρε το ριμπάουντ και με no look τελείωμα, έκανε το 0-3 σε πανηγυρικούς ρυθμούς!

Το ένα λάθος έφερνε το άλλο και τελικά... καθίζηση

Όλα κυλούσαν μαγικά για την ομάδα του Κλοπ, η οποία μάλλον φάνηκε να παθαίνει μπλακ-άουτ στο δεύτερο μέρος και να δέχεται τρία γκολ μέχρι τη λήξη.

Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν στο γήπεδο ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο στην επανάληψη, και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπανέγα από δεξιά, ο Μπεν Γεντέρ νίκησε τον Μορένο στον αέρα και μείωσε σε 1-3!


Λίγο αργότερα, ο Μορένο υπέπεσε σε δεύτερο σφάλμα, ανατρέποντας τον Νολίτο εντός περιοχής, με τον Μπεν Γεντέρ να εκτελεί δύο φορές το πέναλτι (την πρώτη φορά είχαν μπει παίκτες της Σεβίλλης στη μεγάλη περιοχή) και να σκοράρει και τις δύο, μειώνοντας σε 2-3 στο 60'!

Και το παιχνίδι πλέον είχε πάρει... φωτιά! Με την ψυχολογία να είναι υπέρ της, η Σεβίλλη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 62' αλλά το σουτ του Εσκουδέρο, μετά από παρέμβαση του Κάριους, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.


Το comeback όμως... ψηνόταν. Το γήπεδο... κατηφόριζε επικίνδυνα και οι γηπεδούχοι ήθελαν όσο τίποτα άλλο ένα τρίτο γκολ. Και το πέτυχαν. Μετά από κόρνερ από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Πισάρο, ο οποίος σούταρε και ισοφάρισε, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στο Σάντσεθ Πιθχουάν, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 3-3!

Σχόλιο


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ παιχνίδι για τους ουδέτερους, αλλά οι τάσεις αυτοκτονίας εμφανίστηκαν ξανά για τη Λίβερπουλ, η οποία έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, δεν κράτησε καθόλου την ψυχραιμία της στο γήπεδο, με τη Σεβίλλη να εκμεταλλεύεται την αστάθεια της κατάστασης των κόκκινων, και να πραγματοποιούν επική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, σηκώνοντας όλο το γήπεδο στο πόδι.

Οι συνθέσεις

ΣεβίλληΣέρχιο Ρίκο, Μερκάδο, Γκάις, Λενγκλέ, Σέρχιο Εσκουδέρο, Ενζονζί (46' Ενζονζί), Γκουίντο Πισάρο, Μπανέγα, Πάμπλο Σαράμπια, Νολίτο (73' Μουριέλ), Μπεν Γεντέρ (81' Κορέα)
ΛίβερπουλΚάριους, Γκόμεζ, Λόβρεν, Κλάβαν, Μορένο (63' Μίλνερ), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο (63' Τσαν), Σαλάχ (87' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Φιρμίνο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.