Jurgen Klopp: ''Δεν παίξαμε ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος''


Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και τον τρόπο που η ομάδα του εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Jurgen Klopp, δηλώνοντας ότι οι ποδοσφαιριστές του δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος.

Ένα ματς απογοήτευση, ένα δεύτερο ημίχρονο σοκαριστικό για την Liverpool, βλέποντας το υπέρ της 0-3 να μετατρέπεται σε 3-3, με τον Γερμανό τεχνικό να μην μπορεί να πιστέψει το πως η ομάδα του δεν κέρδισε αυτό το παιχνίδι, ενώ στηρίζει τους παίκτες του και δηλώνει πως δεν υπάρχει έλλειψη νοοτροπίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Jurgen Klopp:

Η αντίδραση του για το παιχνίδι και το αποτέλεσμα:
''Είναι εύκολο να το περιγράφω: Δύο διαφορετικά ημίχρονα, ένα φανταστικό πρώτο μισό για εμάς και στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε το λάθος που δεν συνεχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο.
Είναι φυσικό να προσπαθείς να ελέγξεις το παιχνίδι, αλλά μια ομάδα όπως εμείς, πρέπει να ελέγχουμε το ματς με τη μπάλα.
Γίναμε λίγο παθητικοί, σημείωσαν το πρώτο γκολ και ήταν προφανές ότι η ατμόσφαιρα άλλαξε αμέσως, τους έδωσε μια μεγάλη ώθηση, μέχρι το δεύτερο γκολ αντιδρούσαμε, αλλά μετά το δεύτερο νομίζω ότι ήταν και πάλι ένα ανοιχτό παιχνίδι, θα μπορούσαμε να κόψουμε τις αντεπιθέσεις αλλά δεν το κάναμε, αντιθέτως ανοίξαμε την πόρτα για εκείνους και δεν την κλείσαμε ποτέ, έτσι μπόρεσαν να σκοράρουν στην τελευταία φάση και γράφτηκε η ιστορία του παιχνιδιού.''

Γιατί η Sevilla ήταν ικανή να πολεμήσει στο δεύτερο ημίχρονο και όχι οι παίκτες των Reds:
''Ήταν απογοητευτικό, είναι άνθρωποι και ίσως οι παίκτες μας σκέφτηκαν στο ημίχρονο ότι κέρδισαν το παιχνίδι, όμως ήταν μια κακή κρίση, ο έλεγχος του παιχνιδιού δεν επιτρέπεται να γίνει παθητικός σε ένα ματς όπως αυτό, λόγω του ότι το δεύτερο ημίχρονο είναι πολύ μεγάλο, 50 λεπτά ή και περισσότερα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο και δεν θα είναι ούτε η τελευταία, κάναμε ήδη παρόμοια πράγματα στο Anfield, χρησιμοποιήσαμε υπέρ μας τον κόσμο μας και την ατμόσφαιρα.
Η ατμόσφαιρα βοήθησε πολύ την Sevilla, έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα, εάν το ματς ήταν στο Anfield και ήμασταν μπροστά 3-0 θα ήταν κάτι διαφορετικό, όμως το ματς ήταν εδώ κι έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο.
Το έκαναν, πάλεψαν και όπως είπα, τους επιτρέψαμε να επιστρέψουν στο παιχνίδι και αυτό είναι το κυριότερο λάθος μας.''

Αν είναι ικανοποιημένος με τον ένα βαθμό:
''Όχι. Πριν το παιχνίδι και αυτό είναι ίσως περίεργο, αν μου λέγατε ότι θα έρθει το ματς ισοπαλία θα έλεγα «Εντάξει, επιτρέψτε μου να δω το παιχνίδι πρώτα, αλλά δεν είναι το χειρότερο αποτέλεσμα», όμως όταν παίζεις ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο, τότε θέλεις να κερδίσεις φυσικά.''

Για τη νοοτροπία των παικτών του:
''Όχι, δε μπορείς να το πεις έτσι, έχουμε δείξει ήδη μια φανταστική νοοτροπία, την δείξαμε κόντρα στην Dortmund και σε πολλά άλλα παιχνίδια, ναι δεν ήταν τέλεια απόψε, είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι ένα γενικό πρόβλημα, σε αυτή την ατμόσφαιρα, πρέπει να αποκτήσουμε όλο και περισσότερη εμπειρία.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα; 100% ναι, πιστεύουμε ότι είναι ένα πρόβλημα νοοτροπίας; 100% όχι.
Ήταν μια κακή κρίση, θέλαμε να παίξουμε όπως το πρώτο ημίχρονο, αλλά να ελέγξουμε και λίγο το παιχνίδι.
Γιατί πρέπει να πάρουμε περισσότερο ρίσκο; τότε θα γινόμασταν λίγο πιο παθητικοί και αυτό δεν έχει νόημα, δεν λειτουργεί.
Σκοράραμε δύο φορές από στημένες φάσεις σε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο και τα δύο γκολ προήλθαν από κόρνερ.
Είναι ποδόσφαιρο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, όλα είναι δυνατά, δεν αμφιβάλλω για τη νοοτροπία των παιδιών.''

Για την παραμονή στην κορυφή και τον έλεγχο του ομίλου:
''Από αύριο θα ξέρουμε ότι έχουμε κάτι περισσότερο από αυτό που είχαμε σήμερα το απόγευμα, αλλά αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε σαν να χάσαμε το παιχνίδι.
Δεν χάσαμε το ματς, ρωτήστε τη Sevilla, αισθάνονται ότι κέρδισαν τον αγώνα αλλά δεν το έκαναν.
Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή είναι η ζωή μας, πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως την προετοιμασία για την Chelsea.
Έτσι έχουν τα πράγματα, δε μπορούμε να τα αλλάξουμε πια, όλοι θέλουν να τα αλλάξουν αλλά δεν είναι δυνατόν.
Έχουμε ήδη παίξει τον αγώνα και θα μάθουμε ξανά από αυτόν, αλλά απόψε είναι πολύ αργά και πρέπει να δεχτούμε το αποτέλεσμα''.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.