Η ώρα του Daniel!


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος

 Μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα, ο Daniel Sturridge δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρεθεί στο βασικό σχήμα σε αγώνα Champions League.

Οι Reds έχουν δώσει συνολικά 9 παιχνίδια στη διοργάνωση κατά την παρουσία του Sturridge στο Merseyside, αλλά ο Άγγλος δεν έχει βρεθεί ποτέ στην βασική ενδεκάδα μέχρι τώρα.

Έχοντας καταφέρει να σπάσει επιτέλους την ξηρασία στο σκοράρισμα μετά από 2 ολόκληρους μήνες, ο Sturridge βλέπει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια της σεζόν.

Τη σεζόν 2014/15 τα προβλήματα τραυματισμών του τον άφησαν εκτός και όταν επέστρεψε η ομάδα του Ρότζερς συνέχιζε τις υποχρεώσεις της στο Europa League.

Από την άλλη, φέτος βρίσκει μπροστά του τον Roberto Firmino που προτιμάται από τον Jurgen Klopp στην βασική ενδεκάδα και έχει ξεκινήσει όλα τα ματς μέχρι σήμερα στο Champions League.

Μετά το γκολ του απέναντι στην Huddersfield που ξεμπλόκαρε την ομάδα και την βοήθησε να πάρει μια άνετη νίκη, ο Sturridge ελπίζει να έχει και σήμερα τη δυνατότητα να βοηθήσει την ομάδα να διατηρήσει το καλό μομέντουμ.

"Έχουμε βρεθεί στο Champions League 2 φορές όσο είμαι εδώ. Προφανώς έχασα την πρώτη φορά, όμως ελπίζω να αποτελέσω μεγάλο κομμάτι αυτή τη φορά. Έπαιξα σε αυτή τη διοργάνωση αρκετές φορές όσο ήμουν στην Chelsea και την κερδίσαμε τότε."

"Δεν είναι κάτι νέο για μένα. Θες να παίζεις σε αυτό το επίπεδο και είμαι έτοιμος για όταν έρθει η ευκαιρία. Ο προπονητής διαλέγει την ομάδα. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα αποφασίσει. Από την δική μου οπτική, αισθάνομαι πολύ καλά. Θέλω να παραμείνω υγιής και να συνεχίσω να πετυχαίνω γκολ για την ομάδα."

"Είναι η δουλειά μου εκεί έξω, να παίρνω το καλό μου πόδι και να δείξω τι μπορώ να κάνω."

Θα είναι το πρώτο ξεκίνημα για τον Sturridge μετά τον Μάρτιο του 2012 στη νίκη της Chelsea με 4-1 επί της Napoli. Το τελευταίο του γκολ το είχε πετύχει απέναντι στην σλοβακική Zilina το Νοέμβρη του 2010.

Μετά την απίστευτη σεζόν του το 2013/14 και τα 24 τέρματα που πέτυχε, η διαδοχή πολλών τραυματισμών εμπόδισε την ραγδαία εξέλιξη του Sturridge.

Ωστόσο, η επίδοσή του στο σκοράρισμα παραμένει ακόμη εντυπωσιακή, έχοντας 62 γκολ σε 130 παιχνίδια για την Liverpool.

Στην επιστροφή του στην ενδεκάδα το Σάββατο, τιμώρησε το τεράστιο λάθος του Tommy Smith και έδωσε το προβάδισμα στους Reds.

Ήταν ένα γκολ-σταθμός για τον Sturridge, καθώς συμπλήρωσε 100 γκολ καριέρας. Το γεγονός ότι χρειάστηκε να φτάσει στα 28 του για να πετύχει ένα τέτοιο ρεκόρ, μαρτυρά πόσο πολύ ποδόσφαιρο έχει χάσει ο ίδιος.

Ωστόσο, προτιμά να κοιτά μπροστά και όχι πίσω:

"Δεν είμαι κάποιος που κοιτάζει μεμονωμένα γεγονότα όπως αυτά. Δεν σκεφτόμουν "Θα μπορέσω να πετύχω το 100ο μου γκολ;", αλλά κάτι σαν "Παίζω και πρέπει να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ"."

"Όσο κυλούσε το παιχνίδι σκεφτόμουν "Αυτή η ομάδα είναι πολύ δύσκολο να διασπαστεί". Δεν υπήρχε πολύς χώρος και έπαιζαν πολύ πίσω."

"Όλοι ένιωθαν την πίεση να μεγαλώνει, Σαν επιθετικός πρέπει να παίρνεις τις κατάλληλες θέσεις και να περιμένεις τις ευκαιρίες να παρουσιαστούν."

"Μετά το γκολ ήμουν κάπως "Ωραία, ας προσπαθήσουμε να αποβάλουμε την πίεση"."

"Το Σάββατο ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για μας μετά την βαριά ήττα από την Τότεναμ. Όλοι θέλαμε να αντιδράσουμε. Κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και τους επιβληθήκαμε."

15 ημέρες πριν, η Liverpool πέτυχε την μεγαλύτερη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη απέναντι στην Maribor επικρατώντας με 0-7.

Αλλά ο Sturridge επιμένει να σκέφτεται πως ίσως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα αυτή τη φορά.

Οι Reds ισοβαθμούν με την Spartak Moscow στους 5 βαθμούς στην 1η θέση, αλλά η Sevilla βρίσκεται μόλις 1 βαθμό πίσω.

"Είμαστε επαγγελματίες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Κανείς δεν θα σκέφτεται το 7-0. Δεν θα είμαστε χαλαροί. Κάθε αντίπαλός προβάλει και διαφορετικές απειλές. Δεν θα υποτιμήσουμε την Maribor."

"Το τι κάναμε απέναντί τους πριν 2 εβδομάδες δεν θα μετρήσει σήμερα."

Με την τριπλέτα Mane, Coutinho και Lallana να παραμένει εκτός, πλέον η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια των υπόλοιπων για να αποδώσουν.

"Για όλους τους επιθετικούς είναι σημαντικό να παίρνουν παιχνίδια για να βρουν ρυθμό και να αποδώσουν το καλύτερό τους."

"Θες να βοηθήσεις την ομάδα να κερδίσει. Όλοι οι επιθετικοί έχουν τη νοοτροπία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Απολαμβάνω να πετυχαίνω γκολ. Είναι αυτό που αγαπώ."

"Το Σάββατο ήταν μια καλή μέρα για μας, αλλά έχουμε μπροστά μας 2 μεγάλα παιχνίδια πριν τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες και είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε."

"Είναι η Maribor και μετά η West Ham, χρειαζόμαστε 6/6 βαθμούς."

"Έχουμε ένα ρόστερ γεμάτο ταλαντούχους παίκτες εδώ. Θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται για να διασφαλίσουμε τους στόχους που έχει θέσει ο προπονητής. Όλοι θέλουμε να φέρουμε επιτυχία στον σύλλογο."

Η ομιλία του Sturridge έγινε κατά το γεύμα για την εορταστική καμπάνια "Bring them together this Christmas" και καλύφθηκε από την Liverpool Echo.
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.