Οι απογοητευτικοί αριθμοί του Henderson στο ματς με τη Σεβίλλη

Μπορεί να κατηγορούμε τους αμυντικούς μας για την κακή τους αντίδραση σε πολλές στιγμές στο παιχνίδι με τη Sevilla, όμως σίγουρα τεράστια ευθύνη έχουν παίκτες όπως ο αρχηγός Jordan Henderson, του οποίου τα στατιστικα ήταν πραγματικά απογοητευτικά.

Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας.



Αναλύτικά θα δούμε ότι ο Άγγλος χαφ που αγωνίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού κατάφερε να απογοητεύσει με την εμφάνισή του, που σίγουρα έδωσε μέτρα και εύκολη κυκλοφορία στη Sevilla στο χώρο ευθύνης του. Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό 55% που είχε στις πάσες, αλλά και το γεγονός πως δεν είχε ούτε ένα επιτυχημένο τάκλιν! Αναλυτικά οι αριθμοί του σε 90 λεπτά(!):


55% πάσες (εύστοχες)

0 επιθετικές μονομαχίες
0 επιτυχημένα μαρκαρίσματα
0 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες
0 σουτ
5 φάουλ
1 κάρτα

Εδώ και σε εικόνα οι πάσες του στο συγκεκριμένο παιχνίδι:



Καλό είναι λοιπόν να τα βλέπουμε κι αυτά όταν μιλάμε για λάθη στην άμυνα, διότι αυτή ξεκινά από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, στο πώς ανταποκρίνεται δηλαδή στα αμυντικά του καθήκοντα αναξάρτητα με το αν είναι αμυντικός ή όχι. Η αμυντική λειτουργία είναι δουλειά όλων των παικτών και όχι μόνο της 4άδας της άμυνας! Ειδικά για αρχηγός της ομάδας που πρέπει να ωθεί και να εμπνέει τους υπόλοιπους παίκτες ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση. Αλλά ας μην κάνουμε την κουβέντα για το περιβραχιόνιο γιατί θα πάει μακριά η βαλίτσα...

Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.