Sevilla 3 - 3 Liverpool - Βαθμολογίες Παιχτών: Moreno και Henderson σε άλλο γήπεδο..

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Iσόπαλη αναδείχθηκε η Liverpool κόντρα στη Sevilla αφού απώλεσε τη διαφορά των τριών τερμάτων του πρώτου μέρους.



0-3 ημίχρονο, 3-3 τελικό. Σε μια άλλη.. Κωνσταντινούπολη, η ομάδα μας ήταν αυτή τη φορά το θύμα μιας επικής ανατροπής στο στάδιο Ramon Sanchez Pizjuan. Με τη Liverpool να αποδίδει εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο και να προηγείται με 0-3 στο 30' χάρη στα γκολ των Firmino (x2) και Mane, όλοι πιστάψαμε πως η πρωτιά του ομίλου είχε κλειδωθεί. Υπολογίζαμε όμως χωρίς την αδικαιολόγητη κατάρρευση και τα ατομικά λάθη του Moreno (για ακόμα μια φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα), πράγματα που οδήγησαν στο τελικό 3-3 με γκολ των Ben Yedder (x2) και Pizarro στις καθυστερήσεις.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:



Loris Karius: Καμία ευθύνη σε κάποιο από τα 3 γκολ, είχε 2 καθοριστικότατες επεμβάσεις και μια γενική καλή εικόνα. Ένα ελεύθερο χτύπημά του που κατέληξε πλάγιο άουτ ήταν από τις πιο απογοητευτικές στιγμές του, ενώ να σημειώσουμε πως σε καμία από τις 2 εκτελέσεις του πέναλτι δεν έπεσε στη σωστή γωνία.

Βαθμολογία: 7/10

Joe Gomez: Αρκετά μέτρια εμφάνιση από τον Gomez που αντιμετώπισε προβλήματα στη δεξιά πλευρά από τον Nolito. Πολύ κακός επίσης επιθετικά, με αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις και κάθετες προς τον Salah.

Βαθμολογία: 5.5/10

Dejan Lovren: Από τις ελάχιστες φορές που η ομάδα μας δέχτηκε 3 γκολ και ο Lovren δε φέρει ευθύνη σε κανένα από αυτά. Δυνατή εμφάνιση από τον Κροάτη που δείχνει να επιστρέφει έτοιμος μετά το κάζο του Wembley.

Βαθμολογία: 6.5/10

Ragnar Klavan: Λιγότερο πειστική εμφάνιση από τον Εσθονό που έχει ευθύνη στο 3ο γκολ της Σεβίλλης. Δείχνει για ακόμα μια φορά πως δεν είναι παίχτης πρώτης γραμμής.

Βαθμολογία: 5.5/10

Alberto Moreno: Σα να μην πέρασε μια μέρα από τον τελικό της Βασιλείας. Αδικαιολόγητο meltdown στο δεύτερο ημίχρονο (μαζί με όλη την ομάδα φυσικά), υπέπεσε σε ένα αχρείαστο φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της Σεβίλλης και σε ένα αδικαιολόγητο πέναλτι. Ευτυχώς αντικαταστάθηκε γρήγορα.

Βαθμολογία: 2.5/10

Jordan Henderson: Ο δεύτερος χειρότερος παίχτης της ομάδας μας στο γήπεδο. Δε διατήρησε την ψυχραιμία του στο Β' μέρος, κάτι που έκανε όλη την ομάδα να τρέχει πανικόβλητη. Μηδέν στοιχεία ηγέτη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με κάκιστο ποσοστό μεταβιβάσεων.

Βαθμολογία: 4/10

Gini Wijnaldum: Θα την περιέγραφε κάποιος ως "οκ" τη χθεσινή εμφάνιση του Ολλανδού. Τίποτα το αξιοσημείωτο, δεν έκανε τη διαφορά αλλά ούτε και κάτι τραγικά λάθος.

Βαθμολογία: 5.5/10

Philippe Coutinho: Μέτρια εμφάνιση από τον Coutinho που δεν έφτασε τα ψηλά στάνταρ του, ωστόσο πρόσφερε το στοιχείο του απρόβλεπτου στο επιθετικό κομμάτι για όσο αγωνίστηκε. Αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής τη στιγμή που η ομάδα παρέπαιε.

Βαθμολογία: 6/10

Mohamed Salah: Πρώτο παιχνίδι μετά από καιρό χωρίς γκολ για τον Αιγύπτιο που και αυτός πραγματοποίησε μια μέτρια εμφάνιση. Είχε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε, δημιούργησε κινδύνους αλλά μέχρι εκεί.

Βαθμολογία: 6/10



Sadio Mane: Ακριβώς ό,τι και ο Salah, μόνο που κατάφερε και χρήστικε σκόρερ. Είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-4 ώστε να κλειδώσει το παιχνίδι, αλλά αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Δεν έχει επιστρέψει ακόμα στον πολύ καλό του εαυτό.

Βαθμολογία: 6.5/10



Roberto Firmino: Θα περίμενε κανείς πως με 2 γκολ και μια ασσίστ, ο Βραζιλιάνος θα είχε υψηλότερη βαθμολογία. Ωστόσο η εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απογοητευτική. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κρατήσει μπάλα για να ηρεμίσει τον ρυθμό και ίσως έπρεπε να είχε αντικατασταθεί.

Βαθμολογία: 7.5/10 (MOTM)

Emre Can (στη θέση του Philippe Coutinho στο 63'): Μπήκε για να δώσει πιο αμυντικό προσανατολισμό στην ομάδα και τα κατάφερε εν μέρει. Και πάλι όμως, υπήρχαν στιγμές που ο Γερμανός περισσότερο "άναβε" το παιχνίδι, παρά το ηρεμούσε.

Βαθμολογία: 6/10

James Milner (στη θέση του Alberto Moreno στο 63'): Υπό την απουσία του Robertson, o Milner κλήθηκε στην κλασική του θέση ως αριστερό μπακ, και τα πήγε και πάλι μια χαρά.

Βαθμολογία: 6.5/10

Alex Oxlade-Chamberlain (στη θέση του Mohamed Salah sto 87'): Aκόμα μια πεντάλεπτη συμμετοχή για τον Οx.

Baθμολογία: -



Jurgen Klopp: Χρησιμοποίησε τη δυνατότερή του 11αδα, ήταν απίστευτα διαβασμένος στα στημένα που με 2 ίδια γκολ χτύπησε τη Σεβίλλη, ενώ ήταν και σωστός τακτικά με αντεπιθέσεις που έβγαλαν 3 κλασικές ευκαιρίες για την ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς δική του ευθύνη και από ατομικά λάθη για μια ακόμα φορά, η Liverpool λύγισε στο δεύτερο μέρος. Ο Γερμανός όμως έκανε σωστές αλλαγές, έβαλε την ομάδα μας να κάτσει πίσω από την μπάλα και έκλεισε τους χώρους μη δίνοντας στη Σεβίλλη τη δυνατότητα να επιτεθεί σωστά. Τα στημένα στα τελευταία λεπτά του αγώνα μας πρόδοσαν όμως για ακόμα μια φορά. Μοναδικό λάθος του Γερμανού η μη χρησιμοποίηση του Solanke για να κρατήσει παραπάνω μπάλα. Όταν όμως το 0-3 του ημιχρόνου γίνεται 3-3, μεγαλύτερο βαθμό δεν μπορείς να πάρεις.

Βαθμολογία: 6/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.