Dirk Kuyt: «Όταν η Liverpool παίζει στο Anfield πρέπει πάντα να είναι είναι φαβορί!»

Δείτε τι δήλωσε ο Ολλανδός εν όψει του κρίσιμου αγώνα του Σαββάτου.

Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς

Σε κάτι λιγότερο από δύο μέρες η Liverpool φιλοξενεί την Chelsea στο Anfield, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής. Όπως ήταν αναμενόμενο, όλα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων του νησιού, κι όχι μόνο, έχουν στραφεί στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Παράλληλα οι δημοσιογράφοι, πέρα από την κάλυψη του "τρέχοντος" ρεπορτάζ των 2 ομάδων, ζητάνε τη γνώμη και την άποψη των πλέον ειδικών, των παικτών δηλαδή που έχουν ζήσει δεκάδες τέτοιες αναμετρήσεις. Ένας εξ αυτών φυσικά είναι κι ο Dirk Kuyt, ο πολύπειρος Ολλανδός που αγωνίστηκε για τους «Reds» από το 2006 έως το 2012 και μετρά 20 συμμετοχές σε αγώνες εναντίον των Λονδρέζων, είναι σίγουρα κατάλληλος για να μιλήσει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Για το πλεονέκτημα της έδρας:
«Όταν η Liverpool παίζει στο Anfield πρέπει πάντα να είναι είναι φαβορί! Δεν έχει σημασία ποιος έρχεται στο Anfield.»

Για την κερκίδα και τον κόσμο της ομάδας:
«Με τους οπαδούς και τον κόσμο στο πλευρό τους οφείλουν να είναι φαβορί, καθώς και να παίξουν για τη νίκη και είμαι σίγουρος πως αυτό θα κάνουν.» 


Για τις δύο ομάδες αυτή τη στιγμή:
«Η Liverpool και η Chelsea είναι δύο πολύ καλές ομάδα. Παρόλα αυτά νομίζω ότι η Liverpool βελτιώνεται συνεχώς. Αυτό που μπορώ να διακρίνω είναι πως η ομάδα "μεγαλώνει". Αυτή τη στιγμή βρίσκεται (η ομάδα) σ' ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο της χρονιάς κι είμαι αισιόδοξος ότι μπορούν να μαζέψουν αρκετούς πόντους την περίοδο των Χριστουγέννων, με αρκετές νίκες.»

Για τη σημασία των αγώνων απέναντι στην Chelsea:
«Πέρα από τα ντέρμπι κόντρα στην Everton και τη Manchester United, μάλλον οι αναμετρήσεις με την Chelsea αποτελούσαν τα σημαντικότερα παιχνίδια. Ήταν πάντα υπέροχο να παίζουμε εναντίον τους. Το συναίσθημα όταν σκοράρεις και κερδίζεις τέτοια παιχνίδια είναι εκπληκτικό.» 



Για τα παιχνίδια που ξεχωρίζει κόντρα στους "μπλε":
«Για μένα το πιο ξεχωριστό παιχνίδι που έχω παίξει (κόντρα στην Chelsea) ήταν εδώ, στο Anfield, καθώς κι ο ημιτελικός του Champions League που τους κερδίσαμε στα πέναλτι.» 


Για το συναίσθημα του να αγωνίζεσαι σ' ένα ντέρμπυ:
«Βέβαια έπαιξα σε πολλούς αγώνας, αλλά αυτού του τύπου οι αναμετρήσεις είναι "ο λόγος για να ζεις" όσο παίζεις ποδόσφαιρο. Είναι σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί.»

Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.