Klopp: Δείξαμε ωριμότητα και πήραμε δίκαια τη νίκη

Ο Jürgen Klopp πιστεύει ότι η Liverpool έδειξε αυξανόμενη ωριμότητα στο παιχνίδι της και επαίνεσε μια «ολοκληρωμένη εμφάνιση» μετά τη νίκη με 3-0 επί της Southampton στο Anfield.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι Reds κατέγραψαν την τέταρτη νίκη στη σειρά σε όλες τις διοργανώσεις χάρη στα δύο γκολ από τον Mohamed Salah και μια προσπάθεια από τον Philippe Coutinho στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήταν μια εμφάνιση που άφησε τον Klopp εξαιρετικά ικανοποιημένο, καθώς η Liverpool εξασφάλισε ότι δεν υπήρξε καμιά απογοήτευση στη φόρμα τους μετά το διεθνές διάλειμμα.

Δείτε τι είχε να πει:

Για την εικόνα του παιχνιδιού και την εμφάνιση της Liverpool...

"Για το πρώτο γκολ, η μπάλα ήταν ήδη μακριά, αλλά το αναγκάσαμε να το ξανακάνουμε κάπως - δεν είμαι σίγουρος πως ακριβώς, ίσως ένα λάθος της Southampton, αλλά δεν ήταν μια πραγματική ευκαιρία από εκεί θα έλεγα. Ήταν ένα φανταστικό γκολ. Το δεύτερο γκολ, φανταστικό παιχνίδι, ένα εξαιρετικό μπροστινό πέρασμα - είμαι σίγουρος ότι ο Phil έχει κάνει μερικά ακόμα από αυτά τα περάσματα στη ζωή του, αλλά όχι πάντα όταν κάποιος το παίρνει στο κουτί και δεν είναι οφσάιντ. Αυτό είναι αρκετά σπάνιο. Ήταν ωραίο γκολ.

" Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και στην αρχή ίσως είχαμε λίγο περισσότερο, είχαμε κάποιες πιθανότητες και στιγμές, τη σέντρα από τον Sadio [για τον Salah] και τέτοια πράγματα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, η Southampton και χρειάζεστε αυτές τις στιγμές. Δεν τις είχαμε πάρα πολύ συχνά μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ένα παιχνίδι σαν αυτό - 50 ή 60 λεπτά και είναι ακόμα 0-0 με παρόμοια ή ακριβώς-την ίδια απόδοση [όπως σήμερα]. Χρειάζεσαι αυτά τα γκολ και ευχαριστείς τον Θεό σε αυτές τις στιγμές που τα σκοράραμε, κάνει όλη τη διαφορά.

" Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είμαι πραγματικά χαρούμενος για την υπεράσπιση όλης της ομάδας και ιδιαίτερα για την τελευταία γραμμή, η οποία ήταν πραγματικά ισχυρή. Ήταν απλά μια καλή απόδοση, μια πολύ άξια νίκη και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να σπρώξουμε προς τα πάνω στον βαθμολογικό πίνακα. Είμαστε ακόμα [εκεί] και αυτό είναι καλό - η Manchester City προφανώς πετάει μόνη της, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, αλλά μπορούμε να ασκήσουμε πίεση σε όλους τους άλλους και αυτό είναι που κάναμε σήμερα."










Για την ώριμη εμφάνιση της ομάδας...

"Μιλήσαμε ξανά για αυτό μετά από τις δύο εβδομάδες, όταν δεν ήμασταν μαζί. Μιλήσαμε και πάλι γι 'αυτό - πρέπει να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες μας. Μέχρι στιγμής σε αυτή τη σεζόν, τα είχαμε σχεδόν όλα - έχουμε παίξει όλα τα είδη των ομάδων και όλα τα είδη στυλ και υπήρξε μόνο ένα παιχνίδι που ήταν πραγματικά κακό, το οποίο ήταν με την Tottenham.

"Ξέρω κάποια από τα άλλα αποτελέσματα και ίσως μερικοί άνθρωποι θα σκέφτονται λίγο διαφορετικά, αλλά στα μάτια μου δεν υπήρξε παρά μια πολύ κακή [παρένθεση]. Τα υπόλοιπα, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε όλα τα άλλα παιχνίδια. έπρεπε να σκοράρουμε στις σωστές στιγμές και να μην δεχτούμε. Στηριζόμαστε σε αυτό τώρα και στις εμπειρίες που έχουμε χρησιμοποιήσει, έτσι έχουμε πολύ καλύτερη προστασία και ελπίζω ότι μπορούμε να το διατηρήσουμε αυτό.

"Δεν είναι ότι δεν το γνωρίζαμε πριν, αλλά είναι ένα μεγάλο κομμάτι να μην νιώθεις νευρικός σε ένα παιχνίδι. Είναι ακόμα ένα μάθημα για το σύνολο της Liverpool, αν δεν σκοράρεις τότε θα πρέπει να το δοκιμάσεις πάλι, δοκιμάστε ξανά και δοκιμάστε ξανά. Η σημερινή παράσταση φαινόταν πολύ πιο ώριμη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς."

Για τον τραυματισμό του Matip που τον ανάγκασε να χάσει το παιχνίδι...

"Δεν έχω μια πραγματική ιδέα. Είναι προφανώς η μικρότερη ενόχληση που μπορείτε να έχετε, αλλά είναι ένα ψηλό αγόρι και ίσως αυτό είναι το πρόβλημα! Για σήμερα δεν υπήρχε καμία πιθανότητα, αλλά φαίνεται καλά. Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι έτοιμος για την Τρίτη."

Για την εμφάνιση του Trent Alexander-Arnold που έπαιξε αντί για τον Gomez...

"Δεν χρειαζόμουν υπενθύμιση. Αυτό θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις. Συνήθως δεν σκέφτομαι πάρα πολύ για το επόμενο παιχνίδι, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να σκεφτώ τα επόμενα 13 παιχνίδια. Δεν τα έχουν ήδη προγραμματίσει, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε. Δεν μπορούμε να παίξουμε μία σειρά μέχρι να τραυματιστούν όλοι, πρέπει να το αναμίξουμε - ακόμα κι αν κερδίσουμε παιχνίδια όπως σήμερα.

"Ο Joe είχε δύο παιχνίδια την περασμένη εβδομάδα και δεν είναι πρόβλημα, θα μπορούσε να παίξει σήμερα, αλλά στη συνέχεια για την Τρίτη δεν νομίζω ότι θα ήταν μεγάλη ευκαιρία ή καλή ιδέα να τον επαναλάβω. Έχουμε τον Trent και αυτός είναι ένας άλλος τύπος αμυντικού. Όταν ξεκίνησε, ήταν ένας καλός winger και μερικές φορές ένας αμυντικός, και τώρα είναι ένας σωστός αμυντικός και μερικές φορές ένας winger και αυτό έχει πολύ πιο νόημα για αυτή τη θέση.

" Ήταν πραγματικά καλός σήμερα, ήταν μία από τις καλύτερες επιδόσεις του για πάνω από 90 λεπτά στην άμυνα. Αυτό που μπορεί να κάνει οτιδήποτε ο καθένας ξέρει. Είναι καλό για εμάς, που έχουμε αυτούς τους δύο."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.