Klopp: Σημαντική νίκη - τώρα θέλουμε σταθερότητα

Ο Jürgen Klopp εξήγησε πως η Liverpool ανέπτυξε μια αλλαγή στο σύστημα για να τους βοηθήσει να κερδίσουν με 4-1 τη West Ham στο Στάδιο του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Ξεκινώντας με έναν σχηματισμό 4-4-2, δύο γρήγορα γκολ από τους Mohamed Salah και Joel Matip έβαλαν τους Reds μπροστά στο σκορ μετά από 24 λεπτά, αλλά ο Manuel Lanzini έδωσε την ελπίδα τους Hammers λίγο μετά το ημίχρονο, όταν μείωσε.

Παρόλα αυτά, ο Alex Oxlade-Chamberlain έβαλε το πρώτο γκολ του στην Premier League με τη Liverpool μόλις 55 δευτερόλεπτα αργότερα και ο Salah ολοκλήρωσε το καλό βράδυ με το τέταρτο γκολ της ομάδας.

Ο Sadio Mane ήταν κάτι έκπληκτο να συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα πριν από την έναρξη, ενώ οι Reds έχασαν τις υπηρεσίες του Jordan Henderson με τραυματισμό. Η απουσία του αρχηγού σήμαινε ότι ο Georginio Wijnaldum αναγκάστηκε να βρει ένα ζευγάρι παπούτσια το πρωί, αφού αρχικά είχε πρόβλημα με τον αστράγαλο.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp :

Για τις σκέψεις του σχετικά με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα...

Μην ξεχάσετε τον Roberto Firmino σε μια μέρα σαν αυτή. Δεν σκόραρε και ήταν πραγματικά θυμωμένος που δεν το έκανε. Του είπα, 'Τι εμφάνιση!' και είπε: 'Ναι αλλά θέλω να σκοράρω!'. Ήταν πολύ σημαντικό να έχουμε αυτούς τους παίκτες. Μπορείτε να έχετε το καλύτερο σχέδιο αγώνα στον κόσμο αλλά εάν οι παίκτες δεν είναι αρκετά ικανοί για αυτό τότε δεν βοηθά. Οι παίκτες αποφασίζουν τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά τα καλά παιχνίδια.

Είχαμε μερικά πολύ δύσκολα πράγματα να αποφασίσουμε από χθες. Φέρνοντας τον Sadio Mane από την αρχή μετά τον τραυματισμό του, μετά από μια προπόνηση και μετά χθες τη δεύτερη προπόνηση με την ομάδα, δεν το έκανα ποτέ πριν, για να είμαι ειλικρινής. Προφανώς δεν ήταν η χειρότερη ιδέα που είχα ποτέ! Αλλάξαμε το σύστημα και χθες ήταν η πρώτη φορά που το κάναμε, το 4-4-2, το οποίο φαινόταν ίσως από την αρχή σαν μια πολύ επιθετική σύνθεση, είχαμε μια διαφορετική ιδέα - θέλαμε να υπερασπιστούμε βαθύτερα, πιο συμπαγώς και χρησιμοποιώντας τον χώρο που είχαμε για τις αντεπιθέσεις. Ποτέ δεν θα μάθουμε πώς θα ήταν εάν δεν σκοράραμε πρώτοι, νομίζω ότι ήταν ένα είδος ανοικτού παιχνιδιού μέχρι τότε. Πρέπει να το συνηθίσουμε λίγο, ήταν δύσκολο για τα αγόρια να περιμένουν λίγο περισσότερο για την πρόκληση από το άλμα πάντα.

Πετύχαμε το πρώτο, φανταστική αντεπίθεση. Βρήκαμε και δεύτερο, το δεύτερο γκολ μας από στημένο σε μια εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι το είχα από τότε που ήμουν στη Liverpool, γι 'αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό. Είχα δύο γκολ από στημένα σε μια εβδομάδα ή περισσότερο, αλλά από την άλλη πλευρά! Στη συνέχεια, 2-1 μετά την αλλαγή. Ο Andy Carroll είναι μια απειλή. Κάθε υψηλή μπάλα που εργάζεται σκληρά για αυτήν. Δεν είναι όμως η μόνη απειλή και είχαμε τον μικρότερο στο κουτί [τον Lanzini], αλλά όλοι κοιτάζουν [Carroll], οπότε ήμασταν ένα βήμα πολύ αργά στην άλλη πρόκληση. Αυτό ήταν το λάθος μας, αλλά απαντήσαμε ξανά - εξαιρετικά καλά. Ήταν μια φανταστική κατάσταση από τον Roberto Firmino. σκέφτηκα: 'Τι θα κάνει με αυτή την μπάλα;' αλλά σκέφτηκε «Ας τρέξουμε προς αυτή την κατεύθυνση και να περάσουμε την μπάλα στον Ox». Ο Ox είχε δύο προσπάθειες και χρησιμοποίησε την ευκαιρία. Τότε το τέταρτο, και πάλι λαμπρό παιχνίδι του Sadio Mane και του Mo Salah τι τελείωμα.










Για το πότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Sadio Mane...

Στην πραγματικότητα αποφάσισα μετά από μία προπόνηση, αλλά είχε άλλη μια χθες. Ο Sadio είναι ένας φυσιολογικά έτοιμος παίκτης, είναι μια μικρή μηχανή. Όταν προπονηθήκαμε μετά το παιχνίδι με τη Maribor την Πέμπτη, ήταν λίγο άκαμπτος στην αρχή, αλλά τότε μπορείτε να δείτε ότι αρχίζει να απολαμβάνει την ένταση. Γι 'αυτό αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Τον ρώτησα γιατί δεν κατάλαβα πώς αισθάνθηκε μετά από αυτή την προπόνηση. Είπα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι είναι έτοιμος για 25 λεπτά, αλλά προφανώς ήταν έτοιμος για 25 λεπτά συν. Αυτό είναι καλό για εμάς.

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχασε τον Henderson με τραυματισμό, αλλά κέρδισε την επιστροφή του Gini...

Η μέρα δεν ξεκίνησε καλά. Κάναμε όλα τα τακτικά πράγματα χθες με το νέο σύστημα και με τον Jordan στο No.6. Μου είπε ότι θα μπορούσε να παίξει αλλά δυστυχώς το ιατρικό τμήμα σκέφτηκε λίγο διαφορετικά. Μετά από μια εβδομάδα όπως αυτή, είναι φυσιολογικό οι παίκτες να αισθάνονται λίγο με τους μύες τους. Έπρεπε να κάνω αυτή την απόφαση και δεν ήταν στην ομάδα. Αν δεν μπορεί να ξεκινήσει, τότε δεν μπορείς να τον φέρεις και μετά από 10 λεπτά πρέπει να κάνουμε άλλη μια αλλαγή. Ίσως μπορούσε να παίξει, δεν είμαι σίγουρος. Δεν ήταν τα καλύτερα νέα που έλαβα σήμερα, αλλά ήταν ακόμα πιο αστείο, διότι ο Gini Wijnaldum προσπάθησε χθες και μετά από προπόνηση είπαμε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της νύχτας βελτιώθηκε. Τον πήραμε μαζί μας, αλλά μόνο για να είμαστε πιο κοντά στον γιατρό. Δεν είχε παπούτσια. Σήμερα το πρωί είχε βελτιωθεί πολύ, ώστε να μπορούσαμε να προσπαθήσουμε, έπρεπε μόνο να οργανώσουμε τα παπούτσια. Δεν είμαι σίγουρος από πού τα πήραμε!

Για το αν η ομάδα του αποφάσισε να δώσει απάντηση στην κριτική μετά την Tottenham...

Δεν ακούω τι λένε τα ΜΜΕ επειδή δεν έχει νόημα. Αν είμαστε κακοί, το ξέρω προτού να μπορέσετε να το γράψετε. Δεν ήταν καλή απάντηση στο [πρώτο] παιχνίδι με τη Maribor. Δεν είναι ότι θα συγκρίνουμε τη Maribor και την Tottenham, είναι απλά ότι είχαμε κερδίσει με 7-0 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και η Tottenham είχε έντονο αγώνα ενάντια στη Real, αλλά ήμασταν [στο Λονδίνο] και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν θα έπρεπε να συμβεί, δεν συνέβη πολύ συχνά με τις ομάδες μου, αλλά είναι δική μου ευθύνη να είμαστε σωστοί. Για πέντε ή 10 λεπτά [μετά τα παιχνίδια], πρέπει να επιτρέψω να είμαι πραγματικά θυμωμένος. Ήμουν, ήμουν ακόμα θυμωμένος το επόμενο πρωί, έτσι μιλήσαμε για το παιχνίδι.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι, να μην κατηγορούμε τους παίκτες σαν εσάς, αλλά να κατηγορούμε την ομάδα. Δεν ήταν ο κεντρικός αμυντικός για παράδειγμα που έκανε τα λάθη, αν ο κεντρικός αμυντικός προσπάθησε να πάρει μια κεφαλιά, όλη η ομάδα δεν προστατεύει αυτή την κατάσταση. Και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Ήταν ένα από τα πράγματα που κάναμε πολύ από τότε. Νόμιζα ότι το ήξερα ήδη, αλλά προφανώς το ξεχάσαμε και έπρεπε να το μάθουμε ξανά. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους αλλάξαμε σύστημα σήμερα. Φαινόταν σαν μια πολύ επιθετική γραμμή αλλά ήταν πολύ αμυντική. Είχαμε δύο No.6s, σαφή No.6s, δύο πραγματικούς μεσαίους στην πτέρυγα τους Sadio και Ox, και ο Roberto και ο Mo έπρεπε να υπερασπιστούν πραγματικά. Αυτό βοηθά την τελευταία γραμμή και αυτό είναι που κάναμε και, για σήμερα, λειτούργησε.










Για τον ετοιμοπόλεμο και πάλι Mane που θα πάει στην Εθνική...

Είμαι πάντα ανήσυχος, για να είμαι ειλικρινής. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή για μένα. [Τραυματισμοί] μπορεί να συμβούν καθημερινά. Μπορεί να συμβεί στην προπόνησή μας, στην προπόνησή τους, μπορεί να συμβεί σε ένα παιχνίδι, αλλά έτσι είναι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα διεθνή παιχνίδια, είμαι πραγματικά χαρούμενος για τη Σενεγάλη ότι θα μπορούσαν να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ότι χρειάζονται τον Sadio Mane γι 'αυτό, καταλαβαίνω ότι είναι ικανός να παίξει. Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορούν να το κάνουν στο πρώτο παιχνίδι, τότε θα ήταν ωραίο εάν θα μπορούσε να επιστρέψει και θα μπορούσε να κάνει τις προετοιμασίες για το παιχνίδι μας εναντίον της Southampton. Δεν μπορώ να αποφασίσω κάτι τέτοιο, δεν το δοκιμάζω, αλλά είμαστε σε επαφή. Πρώτα, πηγαίνει εκεί και ανακάμπτει και έχει μια μακρά πτήση, τότε θα παίξει το παιχνίδι, καλά νέα για τη Σενεγάλη. Χρειάζεται πραγματική ανάκαμψη - αν γνωρίζετε τον προπονητή της Σενεγάλης, πείτε του - μετά από αυτό το παιχνίδι σήμερα και τότε θα είναι έτοιμος για τη Νότια Αφρική.

Για την επιστροφή στην θετική διαφορά τερμάτων...

Δεν το ανέφερα στη συνάντηση αλλά μου αρέσει να το έχω. Όταν κερδίζετε 4-1 στη West Ham, θα μπορούσα να πάω τώρα στο dressing room και να φωνάξω στους παίκτες μου επειδή δέχθηκαν ένα γκολ; Ευτυχώς δεν είμαι έτσι. Έχουμε πλέον +4, αν μου είχατε πει ότι πριν από το παιχνίδι θα ήταν έτσι θα το έπαιρνα 100 τοις εκατό. Ωστόσο, 7-3 ή 7-4, δεν με νοιάζει - και +4 είναι καλά.

Για το αν η επιρροή του Salah τον έχει εκπλήξει...

Όχι, τον παρακολουθούσαμε τόσο συχνά, τον είδα τόσο συχνά. Το τμήμα έρευνας ήταν πραγματικά πίσω μου και ήθελε να το κάνει ακόμα νωρίτερα, ώστε κανένας άλλος να μην μπορεί να πηδήξει. Είχαμε πολλές διαφορετικές επιλογές αλλά ήταν η απόφαση όλων μας. Όταν βρίσκετε μια κατάσταση όπου όποιος κάνει αυτή τη δουλειά συμφωνεί με έναν παίκτη τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει. Ναι, είναι πολύ ωραίο να τον έχεις στην ομάδα. Είναι μια αληθινή απειλή για γκολ. Είναι ένας επιθετικός μεσαίος παίκτης που είναι περισσότερο ένας επιθετικός, αυτό είναι αλήθεια, και έπρεπε να προσαρμοστεί λίγο στο διαφορετικό ύφος. Έπαιξε πολύ συχνά ως δεύτερος επιθετικός στη Roma με τον [Edin] Dzeko. Σήμερα είχε τη θέση, προφανώς το συμπαθεί. Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό. Τώρα όλοι πάνε μακριά και ελπίζουμε όλοι να επιστρέψουν υγιείς, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Ο Adam Lallana θα είναι πίσω, ο Phil Coutinho, ο Sadio, ο Hendo φυσικά. Αυτό μας βοηθάει πολύ, έχουμε πολλά παιχνίδια, ο πιο πολυάσχολος χρόνος έρχεται τώρα.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.