Oxlade-Chamberlain: "Δείξαμε πόσο φονικοί μπορούμε να γίνουμε"

Το πρώτο γκολ της Liverpool κόντρα στην West Ham είναι το τέλειο παράδειγμα των μεθόδων του Jurgen Klopp, σύμφωνα με τον Alex Oxlade-Chamberlain.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης


Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με μία αντεπίθεση από ένα κόρνερ, στην απέναντι πλευρά, με τους Sadio Mane και Mo Salah να χρειάζονται μόνο 13 δευτερόλεπτα για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρουν.

"Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και σε 10 με τον Sadio και τον Mo να τρέχουν," είπε ο Chamberlain.

"Έτσι θέλει ο προπονητής να παίζουμε, με τις δυνάμεις των παικτών μας. Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως γίνεται.

"Υπήρχαν μερικές ακόμα περιπτώσεις, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, που μπορούσαμε να σκοράρουμε σε αντεπιθέσεις. Δυστυχώς κάποιες δεν ήταν επιτυχείς, αλλά κάναμε τη δουλειά που έπρεπε και αυτό είναι το πιο σημαντικό."

Ο Joel Matip διπλασίασε τα τέρματα για τη Liverpool, ενώ ο Oxlade-Chamberlain απάντησε στο γκολ της μείωσης του Lanzini.

Αργότερα, ο Salah κλείδωσε τη νίκη, πετυχαίνοντας το 4-1 με το 12ο γκολ του με τα κόκκινα.

"Αν μιλήσεις με τον Mo, δεν παρασύρεται, δεν ενθουσιάζεται υπερβολικά και θέλει να συνεχίσει να το κάνει. Τέτοιος τύπος είναι, θέλει πάντα να πετυχαίνει περισσότερα. 

"Το χρειαζόμαστε αυτό στην ομάδα. Οπότε ελπίζω ότι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει και να βάζει γκολ.

"Αλλά είναι σημαντικό να τον στηρίζουμε και οι υπόλοιποι σκοράροντας, γιατί μπορεί να έρθει μια περίοδος όπου σε μερικά παιχνίδια δε θα τα καταφέρνει."

Οι λέξεις του Chamberlain ακολούθησαν τις πράξεις του, αφού το νούμερο 21 νίκησε τον Joe Hart με διπλή προσπάθεια, λιγότερο από ένα λεπτό μετά το γκολ του Lanzini, με τον Άγγλο να είναι ευχαριστημένος από την ισορροπία της εμφάνισης.

"Είχαμε ένα πλάνο και μείναμε σε αυτό σε όλο το παιχνίδι. Θέλαμε να είμαστε επικίνδυνοι στην κόντρα και δείξαμε πόσο φονικοί μπορούμε να γίνουμε, από το να αμυνόμαστε σε ένα κόρνερ, στο να σκοράρουμε τόσο γρήγορα. Αυτό ακριβώς θέλαμε να κάνουμε.

"Μετά, το κλειδί ήταν να αμυνθούμε καλά, η West Ham το έκανε δύσκολο για μας στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πολύ έντονο παιχνίδι.

"Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε πόσο απειλητικοί είμαστε στην αντεπίθεση. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Τέσσερα γκολ και μπορούσαμε και περισσότερα. Ήταν μια πολύ καλή νίκη."

Ο Oxlade-Chamberlain μίλησε, επίσης, για την συνεισφορά του Sadio Mane.

"Για κάποιον που επέστρεψε από τραυματισμό, και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι καν στα καλύτερά του, τι μπορείς να πεις...

"Είχε δύο ασίστ. Ήταν συνεχώς απειλητικός, έτρεχε, κουβαλούσε τη μπάλα, κέρδιζε φάουλ. Δεδομένα μας έλειψε και είναι υπέροχο που τον έχουμε πίσω. Είμαι σίγουρα ότι στα επόμενα παιχνίδια θα συνεχίσει να βελτιώνεται και θα γίνεται όσο φονικός όσο ήταν."
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.