Με οδηγό την περυσινή σεζόν...(Match Preview)


Νίκη και μόνο νίκη, αυτό έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες της Liverpool και το διπλό στο Britannia είναι μονόδρομος, προκειμένου να μείνουν κοντά στην τετράδα ή και να πλασαριστούν σε αυτή.

Μετά τους χαμένους δύο βαθμούς κόντρα στην Chelsea το Σάββατο, οι Reds θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες στην μεσοβδόμαδη 14η αγωνιστική, στο Britannia με αντίπαλο την Stoke.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Stoke v Liverpool:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Britannia Stadium
Ημερομηνία: 29.11.2017 (Τετάρτη)
Ώρα έναρξης: 22:00 (ώρα Ελλάδας)
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το
CosmoteSport1HD.


ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Χωρίς προβλήματα και απρόοπτα, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Liverpool για την αποψινή αναμέτρηση, με τον Jurgen Klopp να υπολογίζει σε όλα τα όπλα του, ενώ υπάρχουν πολλές φήμες για ένα μίνι ροτέισον από τον Γερμανό, με τους Adam Lallana & Andy Robertson να διεκδικούν θέση στην βασική ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να επιστρέψουν βασικοί οι Sadio Mane & Roberto Firmino και μένει να δούμε τι θα συμβεί με τον Chamberlain, o οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στην αναμέτρηση με την Chelsea.
Κάποιο περαιτέρω πρόβλημα δεν υπάρχει, καθώς επέστρεψε κανονικά και ο Emre Can.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Αρκετή μεταβατική η φετινή σεζόν για την Stoke, έχοντας για ακόμα μια χρονιά στο τιμόνι της τον Mark Hughes, ο οποίος έκλεισε...τετραετία στον πάγκο της ομάδας.
Βρίσκονται αρκετά χαμηλά στην βαθμολογία, στην 13η θέση με 13 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, χωρίς να πείσουν με την απόδοση τους εντός αγωνιστικού χώρου.
Υπάρχει κριτική προς το πρόσωπο του Hughes, όμως αυτή είναι ελάχιστη, καθώς άπαντες στον σύλλογο σέβονται τον προπονητή που τους καθιέρωσε στην Premier League.

Στην προηγούμενη αγωνιστική, έπαιξε στο Selhust Park με αντίπαλο την Crystal Palace και κατάφερε να ηττηθεί με 2-1 ενώ προηγήθηκε, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Στην έδρα της, έχει πανηγυρίσει μόλις δύο νίκες, σε έξι αναμετρήσεις.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Ο Mark Hughes δεν υπολογίζει στους Ireland & Butland, έχω ερωτηματικό για την αναμέτρηση τον Cameron.
Από εκεί και πέρα, ξεπέρασαν μικροπροβλήματα που αντιμετώπιζαν και θα είναι στην διάθεση του Ουαλού προπονητή, οι Martins Indi & Shawcross.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:
Νίκες και στις δύο αναμετρήσεις πανηγύρισε η Liverpool κόντρα στην Stoke την περυσινή σεζόν, με 4-1 στο Anfield και 1-2 μέσα στο Britannia, σε μια πραγματική ματσάρα.
Στον αγώνα του Anfield, οι δύο ομάδες έπαιξαν στην Boxing Day και η Stoke ''πάγωσε'' το γήπεδο καθώς προηγήθηκε στο 12' με τέρμα του Walters, όμως οι Reds κατάφεραν να γυρίσουν το ματς πριν το ημίχρονο, με τέρματα των Lallana (35') και Firmino (44').
Στο δεύτερο μέρος, ένα αυτογκόλ του Imbula ανέβασε τον δίχτυ του σκορ στο 3-1 και ο Sturridge, μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, έγραψε το τελικό 4-1.

Στο ματς του Britannia, η Stoke προηγήθηκε και πάλι, ξανά με τον Walters και πήγε με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια, σε μια αναμέτρηση που ο Klopp παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές.
Στο δεύτερο μέρος, πέρασε στο παιχνίδι τους Coutinho & Firmino και οι δύο Βραζιλιάνοι με την βοήθεια του Mignolet, έφεραν τούμπα το ματς.
Αρχικά στο 70' ο Coutinho ισοφάρισε για τους Reds, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ο Firmino και με μία πραγματική γκόλαρα γύρισε το ματς για την Liverpool.
Πριν και μετά την ανατροπή, ο Simon Mignolet έκανε δύο απίστευτες επεμβάσεις που κράτησαν την Liverpool στο ματς, κλειδώνοντας το τρίποντο.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:
Συνολικά 152 φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με την Liverpool να είναι το...μεγαθήριο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχοντας 76 νίκες, έναντι 36 της Stoke, ενώ 40 ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Στα πιο αξιοσημείωτα ματς, το 3-5 του 2014 μέσα στο Britannia, οι δύο τεσσάρες του 2016 στο Anfield και η βαριά ήττα των Reds με 6-1 το 2015, στον τελευταίο αγώνα του Steven Gerrard, με τον Άγγλο να σκοράρει.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
Η Liverpool έχει κερδίσει τα 7 από τα τελευταία 8 παιχνίδια με αντίπαλο την Stoke (μοναδική ήττα το 6-1 του 2015).

Ο Mark Hughes, έχει ηττηθεί στην Premier League περισσότερες φορές από την Chelsea (16), τρεις περισσότερες ήττες από την Liverpool (13).

O Xherdan Shaqiri έχει δύο γκολ και τέσσερις ασίστ, στα τελευταία του έξι ματς στην Premier League.

O Philippe Coutinho σκόραρε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις (στις οποίες αγωνίστηκε) με αντίπαλο την Stoke και αν σκοράρει σήμερα, θα το κάνει για τρίτη σερί φορά, πράγμα που έχει καταφέρει μόνο με αντίπαλο την QPR.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
O Mignolet θα είναι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας δεξιά στην άμυνα τον Gomez, αριστερά κατά πάσα πιθανότητα τον Moreno και στα στόπερ τους Matip κι έναν εκ των Klavan ή Lovren.

Στη μεσαία γραμμή, θα βρεθεί όπως φαίνεται ο Henderson, με τον Coutinho και τον Wijnaldum μπροστά του.
Βέβαια, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ένας εκ των Lallana ή Chamberlain αντί του Ολλανδού.
Από κοντά και ο Can, όμως συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες για να αγωνιστεί βασικός.

Στην επίθεση, η τριάδα θα επιστρέψει, με τον Salah δεξιά, τον Mane αριστερά και τον Firmino στην κορυφή.

LIVERPOOL (4-3-3): Mignolet - Gomez, Matip, Klavan (Lovren), Moreno (Robertson) - Henderson, Wijnaldum (Lallana/Ox), Coutinho - Salah, Firmino, Mane.

Stoke (3-4-2-1): Grant - Zouma, Shawcross, Wimmer - Diouf, Fletcher, Allen, Pieters - Shaqiri, Jese - Choupo-Moting.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.