Milner: Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο σε αυτόν τον θεσμό

Ο James Milner πιστεύει ότι η Liverpool θα αντιμετωπίσει μια Maribor εμπνευσμένη από την «ειδική περίσταση» να παίζει στο Anfield την Τετάρτη - πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα του Darko Milanic δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι Reds κέρδισαν το παιχνίδι εκτός έδρας με 7-0 πριν από 15 ημέρες, αλλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης, ο Milner επέμεινε ότι η Maribor «δεν θα αντιμετωπιστεί ελαφρά» από τους άνδρες του Jürgen Klopp.

Εκτός από τη συζήτηση για την επιστροφή του στο κέντρο τις τελευταίες εβδομάδες, ο υπαρχηγός της Liverpool μίλησε επίσης για τη σημασία της οικοδόμησης momentum μετά τη νίκη του Σαββάτου με 3-0 επί της Huddersfield Town και τον νεαρό συμπαίκτη του Rhian Brewster, που βοήθησε την Αγγλία U17 στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Σαββατοκύριακο.

Δείτε τι είχε να πει ο Άγγλος:

Για την προετοιμασία της Liverpool για το παιχνίδι με τη Maribor...

Δεν θα το πάρουμε ελαφρώς, γνωρίζουμε ότι είναι μια ισχυρή ομάδα. Δεν φτάνεις στους ομίλους του Champions League χωρίς να είσαι δυνατή ομάδα. Νομίζω ότι το αποδείξαμε πολύ καλά τη νύχτα [στη Σλοβενία] και δεν νομίζω ότι ανταποκρίθηκαν στα στάνταρ τους, οπότε ξέρω ότι αν ήμουν στα αποδυτήρια τους θα ήθελα να το κάνω αυτό και να έρθω στο Anfield. Είναι μια ιδιαίτερη περίσταση και ξέρω ότι πρέπει να είμαστε στην κορυφή του παιχνιδιού μας. Έτσι θα πρέπει να παίξουμε το ίδιο και να δώσουμε τον ίδιο ρυθμό με αυτό που κάναμε την τελευταία φορά και να είμαστε έτοιμοι.

Δεν νομίζω ότι κάποιος από τους παίκτες τους έκανε το καλύτερο [στο πρώτο παιχνίδι] και θα το ξέρουν. Προφανώς πρέπει να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας και να δουλέψουμε σκληρά και να παίξουμε καλά. Αν το κάνουμε αυτό, γνωρίζουμε ότι έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά περιμένουμε να δούμε μια πολύ διαφορετική Maribor.

Για την αντίδραση της ομάδας στο παιχνίδι με τη Huddersfield μετά τη βαριά ήττα με την Tottenham...

Νομίζω ότι είναι ωραίο να επιστρέφουμε με μια νίκη. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι εναντίον της Huddersfield μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν απλά κάθισαν πίσω. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο να τους διασπάσουμε. Ήταν ισχυροί αμυντικά και ήταν στο χέρι μας να το κάνουμε αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε αρκετά και χάσαμε την ευκαιρία, αλλά νομίζω ότι ο χαρακτήρας που έδειξαν τα αγόρια ώστε να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρουμε τη νίκη ήταν μια καλή απάντηση στο προηγούμενο παιχνίδι με τους Spurs.

Για τη σημαντικότητα του momentum...

Είναι πολύ σημαντικό και είναι κάτι πολύ δύσκολο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο της σεζόν με τις διακοπές λόγω εθνικών κάθε τέσσερις εβδομάδες. Αυτό δεν βοηθάει, αλλά θα ήταν ωραίο να τελειώσουμε την εβδομάδα με δύο ακόμη νίκες και να περάσουμε στο διεθνές διάλειμμα. Τότε είσαι σε εκείνη την εποχή όπου υπάρχουν πολλά παιχνίδια με τα Χριστούγεννα να έρχονται, ώστε να υπάρχει περισσότερη ευκαιρία να πάρουμε momentum. Είμαστε στα αρχικά στάδια της σεζόν, είχαμε τραυματισμούς και περιμένουμε να κάνουμε κλικ με όλους. Δείξαμε στο Maribor ότι όταν κάνουμε κλικ είναι καταστροφικό, αλλά πρέπει να το πετύχουμε αυτό σε πιο συνεπή βάση.










Για τα Ευρωπαϊκά βράδια στο Anfield...

Νομίζω ότι οι ευρωπαϊκές βραδιές είναι πάντα ξεχωριστές στο Anfield. Δεν υπάρχουν πολλά μέρη σαν αυτό και αυτή η ατμόσφαιρα κάνει μεγάλη διαφορά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό και οι άνθρωποι αναμένουν να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να κάνουμε μια δουλειά και η Maribor πρόκειται να βγει και με τις καλύτερες επιδόσεις της. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, αλλά να έχουμε αυτό το πλήθος πίσω μας και αυτή η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε μια ευρωπαϊκή βραδιά στο Anfield πάντα μας βοηθάει.

Για το αν έχει επηρεάσει το Champions League την σεζόν της Liverpool μέχρι τώρα...

Δεν είμαστε τόσο συνεπείς όσο θα θέλαμε και τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο καλά όσο θα θέλαμε, αλλά δεν θα έλεγα ότι ευθύνεται το Champions League, πραγματικά. Προφανώς ο Adam Lallana θέτει έναν ρυθμό μαζί μας και ο Phil [Coutinho] έχοντας τον περίεργο τραυματισμό και τέτοια πράγματα δεν βοηθούν. Είχαμε μερικές διακοπές και διεθνή διαλείμματα αλλά κάθε ομάδα τα έχει, οπότε δεν θέλω να πω ότι είναι μια δικαιολογία. Μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα εκεί έξω, έτσι πρέπει απλά να συνεχίσουμε να προχωράμε σαν ομάδα.

Για τον Brewster...

Στα διεθνή διαλείμματα έχουμε παιχνίδια και έπαιξα μαζί του μερικές φορές πέρυσι και φέτος. Είναι σίγουρα ένα ταλέντο και μπορεί να σκοράρει, κάτι που είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο. Έχει πολύ ρυθμό και είναι επίσης ένα καλό παιδί που θέλει να ακούει και να μαθαίνει και αυτό είναι η μισή μάχη νομίζω.

Είναι καταπληκτικό αυτό που έκαναν οι U17 της Αγγλίας και το είδαμε [η τελική νίκη επί της Ισπανίας] στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι με τη Huddersfield - πειράξαμε λίγο τον Alberto Moreno! Αλλά ήταν υπέροχο να τους δούμε να τα πάνε καλά και μας έχουν κάνει υπερήφανους. Προφανώς είναι εκπληκτικό για τις ομάδες νεολαίας της Αγγλίας και μεγάλο για την εθνική ομάδα να τους δει να έρχονται.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.