Οι αριθμοί του Salah που αφήνουν τον Suarez στη...γωνία!

Ο Νίκος Γιαμπολδάκης αναλύει τα κοινά στατιστικά των Salah και Suarez στα πρώτα τους 17 παιχνίδια με τη Liverpool! 

Όλα έδειχναν πως η προσθήκη του θα βοηθούσε την ομάδα. Η διαπραγμάτευση κόστισε πολύ ιδρώτα στους Κόκκινους, βεβαίως και χρήματα, όμως τελικά ο Monchi λύγισε (ή μάλλον κέρδισε όσα περισσότερα μπορούσε) και ο Mohamed Salah ντύθηκε με την διάσημη κόκκινη φανέλα. Κι αν και περιμέναμε κι άλλους να τον πλαισιώσουν για να είναι η Liverpool αποτελεσματική μπροστά, τελικά ο Αιγύπτιος αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο και μόνος του...

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να συγκρίνουμε την απόδοση του στα πρώτα 17 παιχνίδια με τους Reds, επί τη ευκαιρία του international break, με την ανάλογη του Luis Suarez 17 αγώνες μετά την προσγείωση του στο John Lennon τον Γενάρη του 2011. Τα αποτελέσματα εκπλήσσουν.  

Αναλυτικά, ο Ουρουγουανός striker στα πρώτα του 17 παιχνίδια αγωνίστηκε συνολικά 1.351 λεπτά, στα οποία σκόραρε 7 φορές και μοίρασε 6 assists. Οι αριθμοί αυτοί μεταφράζονται στον μέσο όρο του 1γκολ/193' και συμμετοχή σε γκολ (γκολ και assists αθροιζόμενα από κοινού) κάθε 103'. 


Τα 7 γκολ του Suarez, όμως, μοιάζουν επίτευγμα επιθετικού σε επίπεδα ακαδημίας, τη στιγμή που ο Mo Salah καταγράφει σε αντίστοιχα παιχνίδια, με χρόνο συμμετοχής 1.367 λεπτά, 12 γκολ! Παράλληλα έχει βοηθήσει τους συμπαίκτες του να σκοράρουν 4 φορές. Μετατρέποντας σε μέσους όρους, ο Αιγύπτιος βρίσκει δίχτυα κάθε 113 λεπτά και συμμετέχει σε γκολ κάθε 85', δηλαδή σε κάθε παιχνίδι! 

Επειδή, όμως, αισθανθήκαμε πως αδικούμε τον Suarez, μιας και συμπλήρωσε τα 17 παιχνίδια σπαστά (δεν πρόλαβε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2010-2011 που ήρθε και συνέχισε από την επόμενη), αποφασίσαμε να θέσουμε τη σύγκριση των αριθμών του Salah με τα 17 παιχνίδια του Suarez μετά από πλήρη προετοιμασία με την ομάδα και σε μια ενιαία σεζόν. Φευ! Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα...

Συμπληρώνοντας 1.345 αγωνιστικά λεπτά στο 17ο του παιχνίδι τη σεζόν 2011-2012, στην ήττα από τη Fulham με 1-0, ο Luis Suarez κατέγραψε και πάλι 7 γκολ αλλά αυτή τη φορά λιγότερες assists, συνολικά 4, μάλιστα οι δύο έγιναν σε παιχνίδι κυπέλλου με την Brighton. Πιο απλά, ο Luis σκόραρε σε κάθε τρίτο ματς (ανά 192') και συμμετείχε γενικά σε γκολ κάθε 122 λεπτά παιχνιδιού!

Το ξεκίνημα του Mohamed Salah στα κόκκινα είναι τρομακτικό, και δεν θέλει πολύ για να θυμηθούμε πού κατέληξε η φορμαρισμένη περίοδος του Suarez με τα αντίστοιχα χρώματα...Ή καλύτερα, πού...παραλίγο να καταλήξει!
Share on Google Plus

About LiverpoolFansGr team

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.