Philippe Coutinho: Η εξέλιξή μου δε θα σταματήσει εδώ!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

O Philippe Coutinho θα συνεχίσει την προσπάθειά του για εξέλιξη, αφού αναλύει πώς τα έχει καταφέρει τόσο εντός, όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων για τη Liverpool.


Πολλές απόψεις διίστανται για τον μικρό μας μάγο, ειδικά μετά το προηγούμενο καλοκαίρι όπου πίεσε για μεταγραφή στην Barcelona. Είναι από τους παίχτες που διχάζουν περισσότερο τους φιλάθλους της ομάδας μας, μιας και σίγουρα έχει την ποιότητα ενός παίχτη παγκόσμιας κλάσης, ωστόσο πολλοί τον θεωρούν "ασταθή" και "εξαφανισμένο" στα μεγάλα παιχνίδια.

Ο Βραζιλιάνος είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς παίχτες της Premier League από το 2013 όπου και αποκτήθηκε από την ομάδα μας, με την απόδοσή του σε συλλογικό επίπεδο να είναι αυτή που του έχει δώσει και βασικό ρόλο στην Εθνική Βραζιλίας.

Όντας πλέον άνετος σε πληθώρα θέσεων στην επίθεση της Liverpool, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει αυξήσει αργά και σταθερά την παραγωγικότητά του ανά τα χρόνια.
Έχω γίνει δυνατότερος εδώ, από όλες τις απόψεις. Όταν πρωτοήρθα στην Αγγλία έπρεπε να προσαρμοστώ και να μάθω πολλά πράγματα. Ήταν μια τελείως διαφορετική εμπειρία για μένα, αλλά και μεγάλη πρόκληση. Κάθε χρονιά αισθάνομαι ότι γίνομαι καλύτερος, πιο ολοκληρωμένος και πνευματικά προετοιμασμένος, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στη ζωή γενικότερα.
Δε θέλω ποτέ να αισθάνομαι ασφαλής, γιατί γνωρίζω πως η εξέλιξη είναι κάτι που δε σταματάει ποτέ. Υπάρχουν συνεχώς καινούρια πράγματα που μπορείς να αρχίσεις και να εξελιχθείς σε πολλές πλευρές. Είμαι χαρούμενος με το πόσο έχω εξελιχθεί, ωστόσο δεν έχω τελειώσει ακόμα.

Συζητώντας το πώς βελτίωσε την κατανόησή του για το παιχνίδι σε αυτά τα -σχεδόν- 5 χρόνια παρουσίας του στο Liverpool, ο Coutinho συνέχισε:
Όταν ήρθα εδώ, είχα χρησιμοποιηθεί και πίστευα ότι μπορώ να χρησιμοποιηθώ μόνο ως playmaker. Είχα όμως την ευκαιρία να δουλέψω με κορυφαίους επαγγελματίες, πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ικανούς προπονητές, κάτι που με βοήθησε να καταλάβω τις ευθύνες διαφορετικών θέσεων και τι απαιτεί η κάθε μια από αυτές.
Έχω συνηθίσει να παίζω σε διαφορετικές θέσεις του γηπέδου πλέον, και έχω γίνει πιο ολοκληρωμένος παίχτης. Δεν επιτίθομαι καλύτερα μόνο, αλλά αμύνομαι και πιο σωστά! 
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.