Tο καθήκον της και τίποτα παραπάνω

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
4η αγων. Ομίλων Uefa Champions League

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-0 της Μάριμπορ στο Άνφιλντ, πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη (για πρώτη φορά από τον Αύγουστο!) και φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου, με τη Σεβίλλη να είναι δεύτερη μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σπαρτάκ Μόσχας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Γουέστ Χαμ (Σάββατο 4/11, 19:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την ενδέκατη αγωνιστική της Premier League.

Αυτή τη φορά δεν είχε ρεκόρ, ούτε... πυροτεχνήματα στο παιχνίδι της. Είχε απλά αυτά που χρειαζόταν για να πάρει αυτό που ήθελε. Τους τρεις βαθμούς.


Όλη η δράση συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και παρόλο που έχασε πέναλτι με τον Μίλνερ, κατάφερε να κερδίσει την Μάριμπορ με 3-0, δίχως να συναντήσει κάποιο μεγάλο εμπόδιο στον δρόμο της. Σαλάχ, Τσαν και Στάριτζ τα γκολ για τους κόκκινους, ενώ τραυματίας αποχώρησε ο Βαϊνάλντουμ.


Στη βαθμολογία του ομίλου, η Λίβερπουλ προπορεύεται με 8 βαθμούς, με τη Σεβίλλη να ακολουθεί με 7, την Σπαρτάκ Μόσχας με 5, ενώ ουραγός παραμένει η Μάριμπορ με μόλις έναν βαθμό. Την επόμενη αγωνιστική (21/11), η Σπαρτάκ υποδέχεται την Μάριμπορ, ενώ η Λίβερπουλ ταξιδεύει στην Ανδαλουσία για να παίξει με τη Σεβίλλη, σε ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει και την πρώτη θέση.

Το ματς

Σαν να μην υπήρξε το πρώτο ημίχρονο

Μετά το 0-7 του προηγούμενου αγώνα, οι περισσότεροι θα περίμεναν ανάλογο... ξέσπασμα απέναντι στους Σλοβένους και στο Άνφιλντ, ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε να συμβαίνει στο πρώτο μέρος.

Οι κόκκινοι βρήκαν απέναντί τους μια Μάριμπορ καλά κλεισμένη, με σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα και δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα του Κλοπ.


Η Λίβερπουλ από τη μεριά της, έχασε τον Βαϊνάλντουμ στο 17' (τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Χέντερσον), είχε μερικές καλές στιγμές αλλά όχι κάτι σπουδαίο ώστε να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Χαντάνοβιτς, ο οποίος έκανε μια τρομερή απόκρουση στο 30' σε κεφαλιά του Φιρμίνο.

Άνοιξε τον δρόμο νωρίς στην επανάληψη και το... καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες


Όσα δεν έγιναν στο πρώτο μέρος, συνέβησαν μαζεμένα στην επανάληψη, εκεί όπου η Λίβερπουλ μπήκε... φορτσάτη στο γήπεδο και μόλις στο 49' ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Σαλάχ βρήκε την μπάλα με το... γόνατο αλλά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!


Λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 53' αλλά ο Μίλνερ δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισε ο Φιρμίνο, με τον Χαντάνοβιτς να νικάει τον Άγγλο και να κρατάει το 1-0. Αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο πέναλτι που δεν καταλήγει στα δίχτυα για τους κόκκινους στο Άνφιλντ.


Ό,τι δεν κατάφερε, βέβαια, ο Μίλνερ, το κατάφερε ο Τσαν λίγο αργότερα. Κι αυτό με συμβολή του Άγγλου, καθώς ο Άγγλος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Γερμανό, ο οποίος πλάσαρε έξω από την περιοχή, πετυχαίνοντας το 2-0 στο 64'!


Η άμυνα της Μάριμπορ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των κόκκινων από ένα σημείο και μετά, είχε ρίξει... λευκή πετσέτα, και ο Στάριτζ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 90'!



Σχόλιο


Με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο μέρος (γιατί στο πρώτο δυσκολεύτηκε αρκετά), η Λίβερπουλ κατάφερε να κερδίσει και στο Άνφιλντ τη Μάριμπορ και έκανε αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση, ούσα στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς, με τη Σεβίλλη να ακολουθεί με 7.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Κλάβαν, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ (17' Χέντερσον), Σαλάχ (74' Στάριτζ), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Φιρμίνο (85' Γκρούγιτς)
ΜάριμπορΓιάσμιν Χαντάνοβιτς, Μίλετς, Μπιλόνγκ, Ράιτσεβιτς, Σούλερ, Βίλερ, Πίχλερ, Κάμπχα, Χότιτς (81' Αχμέντι), Μπόχαρ (69' Μπάιντε), Μεσάνοβιτς (59' Μάρκος Ταβάρες)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.