West Ham 1 - 4 Liverpool - Βαθμολογίες Παιχτών: Στην κορυφή ξανά ο.. συνήθης ύποπτος Mo!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή της, η Liverpool επικράτησε με 1-4 της κακής West Ham και άρχισε με θετικό πρόσημο τον Νοέμβριο στην Premier League!



4 συνεχόμενες νίκες για την ομάδα μας, με νέο θύμα τη West Ham. H ομάδα του Slaven Bilic έδειξε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο για περίπου 80 λεπτά και ηττήθηκε εύκολα από τη Liverpool με 1-4.  O Mohamed Salah μετά από αντεπίθεση για σεμινάριο άνοιξε το σκορ, με τον Matip να κάνει το 0-2 πριν συμπληρωθούν καν 25 λεπτά παιχνιδιού. Η West Ham μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε γρήγορα με τον Lanzini στο 55', ωστόσο η χαρά της κράτησε μόλις για 57 δευτερόλεπτα καθώς στην επόμενη ακριβώς φάση ο Oxlade-Chamberlain έκανε το 1-3. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε και πάλι ο Salah με διαγώνιο σουτ, φτάνοντας ήδη τα 12 γκολ για τη φετινή χρονιά.


Περνάμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:



Simon Mignolet: Στην πρώτη του εμφάνιση ως αρχηγός της Liverpool μετά την απουσία του Jordan Henderson, o Mignolet ήταν σε άλλο παιχνίδι. Από δική του αναποφασιστικότητα παραλίγο η Liverpool να βρεθεί πίσω στο σκορ νωρίς καθώς άργησε να πραγματοποιήσει έξοδο στο σουτ του Ayew, ενώ φάνηκε πολύ ασταθής και με την μπάλα στα πόδια. 

Βαθμολογία: 5/10

Alberto Moreno: Από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, χωρίς όμως να είναι κακός. Δεν υπέπεσε σε κάποιο αμυντικό λάθος, είχε σωστά ανεβάσματα αλλά χάλασε πολλές επιθέσεις με τις λανθασμένες μεταβιβάσεις του.

Βαθμολογία: 6/10



Joel Matip: Πολύ καλός και σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Φάνηκε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο όταν η West Ham έγινε ελάχιστα πιο απειλητική, όπου και εξουδετέρωσε τον Carroll. Βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και πέτυχε το παρθενικό του γκολ για τη φετινή χρονιά μετά από την ενστικτώδη απόκρουση του Hart σε κόρνερ της ομάδας μας.

Βαθμολογία: 7.5/10

Ragnar Klavan: Και ο Εσθονός σχεδόν αλάνθαστος σήμερα, υπήρχαν ωστόσο 1-2 περιπτώσεις που θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση.

Βαθμολογία: 7/10

Joe Gomez: Έχασε τον Lanzini στη φάση του γκολ, τον έχασε σε φάση καρμπόν 5 λεπτά αργότερα, φάσεις που του ρίχνουν τη γενικά καλή και σταθερή εικόνα στο σημερινό παιχνίδι.

Βαθμολογία: 6/10

Εmre Can: Δυναμική παρουσία στο χώρο του κέντρου, τα βεβιασμένα λάθη του όμως και η ασυνέπεια του στο ρυθμό που δίνει στο παιχνίδι στιγμάτισαν τη σημερινή του απόδοση. 

Βαθμολογία: 6/10

Georginio Wijnaldum: Ήταν αμφίβολλος μέχρι τελευταία στιγμή, όμως κάτι τέτοιο δε φάνηκε στο γήπεδο. Έτρεξε, κυνήγησε, ανέκτησε μπαλιές, μοίρασε παιχνίδι, δημιούργησε χώρους και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας μας.

Βαθμολογία: 7/10



Alex Oxlade-Chamberlain: Πολύ καλή η πρώτη ενδεκαδάτη παρουσία του Ox σε αγώνα της Premier League. Ήταν πάντα στο σημείο που έπρεπε με πολύ ψηλά work rates. Πέτυχε το κρίσιμο τρίτο γκολ της ομάδας μας εκεί που φαινόταν ότι η West Ham θα έμπαινε και πάλι στο παιχνίδι.

Βαθμολογία: 7.5/10

Sadio Mane: Ο Κlopp εξέπληξε τους πάντες βάζοντας τον Mane στην αρχική 11αδα, και ο Σενεγαλέζος έδειξε γιατί είναι τόσο χρήσιμος. 2 ασσίστ, πολλές άλλες έυκαιρίες, το στοιχείο του απρόβλεπτου που έχει είναι αυτό που λείπει από την ομάδα μας.

Βαθμολογία: 7.5/10



Mohamed Salah: 2 γκολ ακόμα στο τσουβάλι του Αιγύπτιου, που έχει φτάσει ήδη τα 12 για τη φετινή χρονιά και σπάει όλα τα κοντέρ. Άψογο τελείωμα για το 0-1 αλλά και για το 1-4, προκαλούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα της West Ham, πίεσε σωστά, πάσαρε πολύ καλά και ήταν γι'αλλη μια φορά ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)



Roberto Firmino: Δυστυχώς το άθλημα είναι έτσι που όλοι προσέχουν όσους πετυχαίνουν τα γκολ, ο Roberto Firmino όμως σήμερα ήταν εκπληκτικός. Βρισκόταν παντού στο γήπεδο, ανέκτησε πολλές χαμένες μπαλιές, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο τρίτο γκολ της ομάδας μας και η ποδοσφαιρική του ευφυία ήταν από άλλον πλανήτη. Μόνο μελανό σημείο η χαμένη του ευκαιρία στο τετ-α-τετ με τον Hart.

Bαθμολογία: 8/10

James Milner (στη θέση του Sadio Mane στο 77'): Είχε την ευκαιρία και αυτός να πετύχει γκολ. Έδωσε επιπλέον ενέργεια που εξόντωσε (την ήδη καταρρέουσα) West Ham.

Βαθμολογία: 6.5/10

Dominic Solanke (στη θέση του Roberto Firmino στο 87'): Έψαξε και πάλι το γκολ σε αυτά τα άχαρα 5λεπτα που του δίνει ο Klopp, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε σήμερα.

Βαθμολογία: -

Dejan Lovren (στη θέση του Alex Oxlade-Chamberlain στο 87'): Επανεμφάνιση για τον Κροάτη αμυντικό που σίγουρα θα θέλει να βρει και πάλι τον καλό του εαυτό.

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης που είναι και το σημαντικότερο, είδε την ομάδα του να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, δεν μπόρεσε ωστόσο για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι να κρατήσει το 0 στην άμυνα. Αγωνίστηκε με ένα 4-3-3 που συχνά γινόταν 4-4-2 με τον Salah να βρίσκεται δίπλα στον Firmino και τον Ox να παίζει δεξιά. Τα 2 γρήγορα γκολ του έλυσαν τα χέρια, σε ένα βράδυ που φαινόταν πως η άμυνα της Ham δύσκολα θα ανοίξει. Η πολύ γρήγορη αντίδραση στο 1-2 ήταν ακόμα ένα καίριο σημείο του παιχνιδιού. Σημαντική νίκη πριν το international break, όπου θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τους Mane (τον είχε ήδη από σήμερα), Lallana και Coutinho.

Βαθμολογία: 7/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.