Arsenal 3 - 3 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Στην κορυφή.. το ποδόσφαιρο!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η Liverpool κατάφερε σε 5 λεπτά να δεχτεί 3 γκολ, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 3-3.



Η Arsenal σεβάστηκε υπερβολικά πολύ τη Liverpool η οποία στο πρώτο ημίχρονο έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Άνοιξε το σκορ με τον Coutinho στο 26', στην 150η συμμετοχή του Βραζιλιάνου στην Premier League, έχασε 2 σημαντικότατες ευκαιρίες με τον Salah, άλλες δύο με τον Firmino και μία με τον Mane. Στην επανάληψη ο Wenger αντικατέστησε τον αρνητικό Monreal, η Arsenal μπήκε με πιο επιθετικές διαθέσεις, ωστόσο η Liverpool έκανε το 0-2 με τον Salah στο 52'. Και εκεί άρχισε το 5λεπτο του τρόμου. Στο 53' ο Gomez χάνει τον Sanchez, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά κάνει το 1-2. Μακρινό σουτ του Xhaka στο 56', o Mignolet κάνει τραγικό λάθος, 2-2 το σκορ. Επέλαση του Ozil από το κέντρο, ο Can τον κοιτάει καθόλη τη διάρκεια, 1-2 του Γερμανού με τον Lacazzete, εξαιρετικό τελείωμα του πρώτου και.. 3-2! Στη συνέχεια υπήρχαν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, η Liverpool όμως ήταν αυτή που σκόραρε με τον Firmino -και τον Cech να έχει μερίδιο ευθύνης- μετά από εξαιρετική ασσιστ του Can στο 71'.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Simon Mignolet: Ακόμα ένα παιχνίδι που οι επικριτές του θα βγουν στην επιφάνεια, και με το δίκιο τους. Τραγικό λάθος στο σουτ του Xhaka, μέχρι το 70' ό,τι πήγε μέσα έγραφε. Σωστές αντιδράσεις στο σουτ του Bellerin και στο τσαφ του Οzil.

Βαθμολογία: 3/10

Joe Gomez: Σε ένα κατά τα άλλα τέλειο παιχνίδι, ο Joe Gomez δυστυχώς έχασε τον Sanchez και ευθύνεται ξεκάθαρα στο γκολ του 1-2. Κρίμα για τον νεαρό, γιατί έχει σερί σταθερών εμφανίσεων και σήμερα είχε περιορίσει τον Sanchez στο έπακρο.

Βαθμολογία: 5/10

Andrew Roberston: Μέτρια εμφάνιση με συχνά overlaps αλλά μικτά αισθήματα από την τελική του πάσα. Αμυντικά ο Bellerin τον ταλαιπώρησε, ωστόσο αυτό ήταν φυσικό μιας και ο Ισπανός πέρασε περισσότερη ώρα στο δικό μας μισό του γηπέδου πράγμα που η ομάδα μας εκμεταλλεύτηκε στις αντεπιθέσεις.

Βαθμολογία: 6/10

Ragnar Klavan: Αλάνθαστος, κανένα μερίδιο ευθύνης σε κάποιο από τα γκολ τα οποία όπως προείπαμε προήλθαν από μεμονομένα αμυντικά λάθη.

Βαθμολογία: 7/10



Dejan Lovren: Βράχος ο Κροάτης σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα κόκκινα χρώματα. Κρίμα που οι συμπαίχτες του του στέρησαν τη νίκη. Έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να εκμεταλλευτεί καλύτερα ένα κόρνερ του Coutinho, αλλά έκανε "τσαφ".

Βαθμολογία: 7.5/10



Jordan Henderson: Ικανοποιήθηκε η επιθυμία ενός ποσοστού των φιλάθλων της Liverpool και δε θα δούμε τον αρχηγό μας για κάποιο διάστημα μιας και αποχώρησε νωρίς με ενοχλήσεις στο δικέφαλο. Φέρει και αυτός φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάρρευση της ομάδας στο εφιαλτικό πεντάλεπτο.

Βαθμολογία: -

Εmre Can: Δεν επηρέασε ιδιαίτερα το παιχνίδι και ήταν σχετικά καλός στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη έπεσε πολύ η απόδοσή του, καθυστερούσε την ανάπτυξη και φάνηκε πως είχε στερέψει από δυνάμεις. Το ότι ο Ozil τον πέρασε στην κούρσα είναι κάτι που δε θα θέλει να βάλει στο βιογραφικό του κατά την αναχώρησή του για τη Γιουβέντους. Εξαιρετική η ασσίστ του στο γκολ του Firmino.

Βαθμολογία: 5.5/10



Philippe Coutinho: Απλά τρομερός στο πρώτο ημίχρονο. Πέτυχε το γκολ που άνοιξε το παιχνίδι (1ο του με κεφαλιά), δημιούργησε, συνεργάστηκε ωραία τόσο με τον Mane και τον Salah, όμως όταν το ματς έγινε άναρχο φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και στην επανάληψη ήταν νωθρός, γι'αυτό και αντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 7/10

Sadio Mane: Ακόμα ένα παιχνίδι που ο Mane δεν μπόρεσε να δείξει τον καλύτερό του εαυτό. Έχασε μια σημαντική ευκαιρία από rebound για το 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως έχει χάσει την όρεξή του με αποτέλεσμα μερικές φορές να γίνεται εκνευριστικός.

Βαθμολογία: 5/10



Mo Salah: Όχι στην καλύτερή του μέρα. Έχασε 3 σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, όμως σκόραρε, ταλαιπώρησε την άμυνα της Arsenal στο έπακρο και ήταν και πάλι ο πιο εκίνδυνός μας παίχτης. Πρέπει λίγο να το πάρουμε απόφαση πως δε γίνεται να μπαίνουν όλα.

Βαθμολογία: 7/10



Roberto Firmino: Γι'ακόμα μια φορά έκανε τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ίσως ο μοναδικός παίχτης που κράτησε την ψυχραιμία του για 90 λεπτά, χαίρεσαι να τον βλέπεις να προσπαθεί, να παθιάζεται μέσα στο γήπεδο. Το γκολ του δε, άκρως σημαντικό και ίσως αποδειχθεί χρυσάφι στο τέλος της χρονιάς.

Βαθμολογία: 7.5/10 (MOTM)



James Milner (στη θέση του Jordan Henderson στο 13'): Κλήθηκε νωρίς σε ένα δύσκολο ρόλο, να περάσει στο παιχνίδι σχεδόν χωρίς ζέσταμα πολύ νωρίς. Εκεί τα πήγε καλά μιας και η αμυντική προσέγγιση της Arsenal κάλυψε τις αδυναμίες του. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους χειρότερος παίχτες του γηπέδου. Δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο παιχνίδι, ήταν ατσούμπαλος στην κατοχή και χάθηκε στο ρυθμό του αγώνα. 

Βαθμολογία: 5.5/10

Georginio Wijnaldum (στη θέση του Sadio Μane στο 80'): Σπατάλησε μια αντεπίθεση δίνοντας λάθος πάσα στον Salah.

Βαθμολογία: -

Alex Oxlade-Chamberlain (στη θέση του Philippe Coutinho στο 83'): Δεν είχε χρόνο να κάνει πολλά κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Έστησε άψογα την ομάδα και όλα πήγαιναν κατευχήν μέχρι το 52'. Ούρλιαζε, φώναζε στους παίχτες του να ηρεμήσουν, ωστόσο όταν ο τερματοφύλακάς σου δεν μπορεί να πιάσει ένα σουτ που πάει στα χέρια του, το μπακ σου αφήνει τη σέντρα και ο μέσος σου κοιτάει το αντίπαλο δεκάρι να κάνει 40 μέτρα κούρσα, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Σωστό πλάνο, άργησε και πάλι λίγο στις αλλαγές, το τελικό αποτέλεσμα του στερεί έναν εξαιρετικό βαθμό. Παραμένει αήττητος κόντρα στον Wenger.

Βαθμολογία: 6/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.