Όχι τέτοια δώρα, και ιδίως σ' αυτούς...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
16η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ επικράτησε κατά κράτος στο 229ο Merseyside Derby, προηγήθηκε αλλά με αυστηρό πέναλτι (και... μισή ευκαιρία) η Έβερτον κατάφερε να πάρει βαθμό στο παγωμένο Άνφιλντ (1-1). Διαμαρτυρίες για το πέναλτι από τους γηπεδούχους που αγωνίστηκαν χωρίς Φιρμίνο και Κουτίνιο στο αρχικό σχήμα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Γουέστ Μπρομ (Τετάρτη 13/12, 22:00) στο Άνφιλντ για την 17η αγωνιστική της Premier League.

Μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η άλλη εμφανίστηκε... μισή φορά, και κατάφερε να κάνει τη ζημιά της.


Η Λίβερπουλ έφτασε σε ποσοστά κατοχής 80-20%, προηγήθηκε με υπέροχη εκτέλεση του Σαλάχ (19 γκολ συνολικά ως τώρα στη σεζόν, 13 στο πρωτάθλημα), έχασε έναν σκασμό ευκαιρίες, δεν εκμεταλλεύτηκε την τρομερή υπεροχή της, και μετά από πέναλτι-εφεύρεση (αλλά και απρόσεκτο μαρκάρισμα του Λόβρεν), ο Ρούνεϊ ισοφάρισε σε 1-1 για την Έβερτον, χαρίζοντάς την έναν βαθμό χωρίς η ομάδα του να κάνει ούτε μία φάση.

Έτσι, οι κόκκινοι έφτασαν τους 30 βαθμούς αλλά έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την Τσέλσι στην τρίτη θέση, την ώρα που η έτερη ομάδα του Λίβερπουλ βρίσκεται στην δέκατη θέση με 19.


Το ματς

Σαλάχ, The Man!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, παίρνοντας κατευθείαν τον ρόλο του οδηγού, και απείλησαν για πρώτη φορά στο 10' με τον Σαλάχ να σεντράρει από τα δεξιά, ο Μίλνερ να σουτάρει με τη μία αλλά ο Κένι έσωσε την ομάδα του με προβολή.

Η Λίβερπουλ πίεζε ασφυκτικά την Έβερτον, η οποία ελάχιστες φορές περνούσε το κέντρο στα πρώτα λεπτά. Μανέ (19') και Σολάνκε (25') δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ενώ τα "ζαχαρωτά" έκαναν την πρώτη... κάτι σαν ευκαιρία τους στο 28' όταν ο Σίγκουρτσον σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε.


Η ομάδα του Κλοπ ήταν συνεχώς στην επίθεση και προσπαθούσε να "ξεκλειδώσει" την καλοστημένη άμυνα της Έβερτον. Αυτό το κατάφερε (ποιος άλλος;) ο Σαλάχ, ο οποίος κέρδισε μια κόντρα, απέφυγε τον Γκέιγ και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από τα δεξιά, έκανε το 1-0 στο 42'!

Ο Μανέ, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε στείλει την ομάδα του με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια αλλά ο Σενεγαλέζος έχασε τρομερή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έχοντας τρεις αμαρκάριστους συμπαίκτες δίπλα του, αλλά εκείνος προτίμησε να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Κι άλλες ευκαιρίες η Λίβερπουλ, ισοφάρισε από το πουθενά η Έβερτον

Δεν άλλαξαν πολλά στην επανάληψη. Και πάλι η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο και την κατοχή του παιχνιδιού, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να διευρύνει το σκορ.


Η κεφαλιά του Σαλάχ πέρασε λίγο άουτ στο 49', ενώ ο Μανέ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε δύο περιπτώσεις (55', 63'). Στο 65' ήταν η σειρά του (τρομερά βελτιωμένου) Γκόμεζ να απειλήσει, με την κεφαλιά του νεαρού να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Πίκφορντ.

Ο Κλοπ έδωσε μια... παράξενη εντολή να περάσει εκτός παιχνιδιού τον Σαλάχ βάζοντας στη θέση του τον Φιρμίνο, χωρίς, βέβαια, να δει κάποιο αποτέλεσμα. Η Έβερτον ανέβασε κάπως τον ρυθμό της, όχι σε κάποιον εντυπωσιακό βαθμό, αλλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Λιούιν μπήκε στην περιοχή, ο Λόβρεν τον σπρώχνει κάπως... άτσαλα, ο επιθετικός της Έβερτον έπεσε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, σε μια φάση που οι παίκτες της Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτή την απόφαση. Ο Ρούνεϊ (φυσικά) δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-1 στο 77', και (φυσικά) το πανηγύρισε δεόντως.


Ο Κουτίνιο πέρασε αμέσως στο παιχνίδι, εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Πίκφορντ να μαζεύει την μπάλα σε δύο δόσεις στο 86' και στο 90+1' ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε να σκοράρει, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος, και τον Λόβρεν (και λίγο αργότερα τον Κλοπ) να τα... χώνουν στον διαιτητή.

Σχόλιο


Η Λίβερπουλ ήταν φανερά καλύτερη, είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και σε συνδυασμό με την... γκάφα του Λόβρεν, πέταξε στα σκουπίδια δύο πολύτιμους βαθμούς.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Λόβρεν, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν (78' Κουτίνιο), Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ (67' Φιρμίνο), Σολάνκε (82' Ινγκς), Μανέ
ΈβερτονΠίκφορντ, Κένι, Χόλγκεϊτ, Γουίλιαμς, Μαρτίνα, Ρούνεϊ, Ντέιβις (46' Λένον), Γκέιγ, Σίγκουρντσον, Κάλβερτ Λιούιν, Νιάς (46' Σνιντερλέν)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.