Ας έπαιζες έτσι κάθε φορά...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
18η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ ήταν σοβαρή, δεν είχε όρεξη για τρίτη συνεχόμενη απώλεια βαθμών, και επικράτησε εύκολα με 4-0 της Μπόρνμουθ στο Vitality Stadium, επιστρέφοντας στις νίκες αλλά και στην τετράδα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το ντέρμπι με την Άρσεναλ (Παρασκευή 22/12, 21:45 - Cosmote Sport 1 HD) στο Emirates για την 19η αγωνιστική της Premier League.


Τα έχουμε ξαναπεί. Όταν θέλει αυτή η ομάδα, κάνει παπάδες.

Η Λίβερπουλ άφησε πίσω της τις δύο εντός έδρας ισοπαλίες με Έβερτον και Γουέστ Μπρομ, έπαιξε επιθετικό και επιβλητικό ποδόσφαιρο, και νίκησε εύκολα και καθαρά τη Μπόρνμουθ με 4-0 στο Vitality Stadium, επιστρέφοντας στην τέταρτη θέση (34 β.) πριν ταξιδέψει στο Emirates (22/12).


Σε ένα γήπεδο που μόνο εφιάλτες ξυπνούσε, ο Φιρμίνο πέτυχε το 13ο γκολ του φέτος, ο Λόβρεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον μακρινό Οκτώβρη του 2016, ο Σαλάχ συνεχίζει το βιολί του (20ό γκολ συνολικά – παραμένει πρώτος σκόρερ στην Premier League με 14 γκολ) και ο Κουτίνιο έβαλε ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχει πετύχει ποτέ παίκτης της Λίβερπουλ.


Σε 12 παιχνίδια μετά από εκείνο το εφιαλτικό 4-1 στο Γουέμπλεϊ από την Τότεναμ, η Λίβερπουλ μετράει οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, έχοντας 37 γκολ υπέρ και 7 κατά.

Το ματς

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε από το πρώτο ημίχρονο

Οι Reds δεν είχαν όρεξη για αστεία και φρόντισαν να το δείξουν αυτό στο γήπεδο με ρυθμό και πίεση ψηλά από την ομάδα του Κλοπ.

Ο Κουτίνιο απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με το απευθείας φάουλ του Βραζιλιάνου να βρίσκει στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς, ενώ ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή στο 13'. Το γκολ για τους κόκκινους όμως, δεν άργησε.


Ο Κουτίνιο φαινόταν αρκετά δραστήριος από το ξεκίνημα, και πιστοποίησε την καλή του εμφάνιση πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε δύο ωραίες προσποιήσεις και με πλασέ στη γωνία έκανε το 0-1 στο 20'!


Από εκείνο το σημείο η Λίβερπουλ ανέβασε κι άλλο τον ρυθμό και πέτυχε άλλα δύο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουτίνιο, ο Φιρμίνο πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και έβγαλε στον Λόβρεν, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 0-2 στο 26'!

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κροάτη αμυντικού από τον Οκτώβριο του 2016!


Οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερή ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι με το δοκάρι του Ντεφό στο 39', ο Σαλάχ απέτυχε να νικήσει τον Μπέγκοβιτς στο 43' αλλά ένα λεπτό αργότερα, με την κλασική του κίνηση, συνέκλινε ωραία, πέρασε δύο αμυντικούς και έκανε το 0-3!

Επιβλητική και στο δεύτερο μέρος

Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε, η Λίβερπουλ όμως εξακολουθούσε να δημιουργεί ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στα πόδια στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, χάνοντας μια ευκαιρία με τον Φρέιζερ στο 56', ενώ στο 59' ήταν σειρά της Λίβερπουλ να απαντήσει στις ευκαιρίες. Ο Τσάμπερλεϊν έκλεψε από τον Άιμπ, σούταρε με το αριστερό αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.


Η Λίβερπουλ επέμενε επιθετικά, επανέκτησε απόλυτα τον έλεγχο μέχρι τη λήξη, και ο Φιρμίνο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με κοντινή κεφαλιά (αν και στο replay φαίνεται εκτεθειμένος), μετά από ωραία σέντρα του Κουτίνιο, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 0-4 στο 66'!

Ο Κλοπ έβαλε στη συνέχεια μέσα τους Λαλάνα και Ίνγκς, με τον τελευταίο να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Σχόλιο


Απλά, λιτά κι απέριττα, η Λίβερπουλ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο Vitality, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, με τους παίκτες του Κλοπ να κάνουν καλή εμφάνιση χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τη Μπόρνμουθ.

Οι συνθέσεις

ΜπόρνμουθΜπέγκοβιτς, Σμιθ, Φράνσις, Ακέ, Ντάνιελς (56' Κουκ), Κουκ, Σούρμαν, Άιμπ, Πουχ (46' Φρέιζερ), Τζόσουα Κινγκ (31' Στάνισλας), Ντεφόου
ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Λόβρεν, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (71' Λαλάνα), Κουτίνιο (87' Ίνγκς), Φιρμίνο (76' Σολάνκε)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dom Solanke (@domsolanke) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.