Απλά, όμορφα και Χριστουγεννιάτικα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
20ή αγων. Premier League 2017-18

Χωρίς να συναντήσει προβλήματα, η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα της Σουόνσι με 5-0 στο Άνφιλντ, επιστρέφοντας στην τετράδα της Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους (και τελευταίο παιχνίδι για το 2017) με τη Λέστερ (Σάββατο 30/12, 17:00 - Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για την 21η αγωνιστική της Premier League.

Αυτή τη φορά δεν είχε καρδιοχτύπια.

Έκανε το αυτονόητο και συνεχίζει η Λίβερπουλ που κέρδισε εύκολα και... Βραζιλιάνικα τη Σουόνσι με 5-0 στο Άνφιλντ, επέστρεψε στην τετράδα και παραμένει αήττητη για 14 παιχνίδια συνολικά (και 11 στο πρωτάθλημα).


Ο Κουτίνιο άνοιξε το σκορ με μια ομορφιά, ο Φιρμίνο συνέχισε και σκόραρε εις διπλούν, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σκόραρε το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα, κι ο Τσάμπερλεϊν διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ματς

Η μαγεία του Κουτίνιο, το μόνο που ξεχώρισε από το πρώτο μέρος


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς. Ο Κουτίνιο κράτησε μπάλα και με φοβερό σουτ την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του Φαμπιάνσκι για το 1-0 στο 6'!

Ο Ρόμπερτσον απείλησε στο 11', με τη Σουόνσι να φανερώνει αρκετές αδυναμίες στα μετόπισθεν. Ο ρυθμός κάπως... πάγωσε στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι αλλά οι φάσεις ήταν λιγοστές προς τις δυο εστίες.

Πήρε φόρα και δεν σταματούσε στο δεύτερο ημίχρονο

Λες και έβλεπες άλλο παιχνίδι στην επανάληψη. Οι κόκκινοι βγήκαν... αγριεμένοι στο δεύτερο μέρος και ακολούθησαν ακόμα τέσσερα γκολ.


Ο Κουτίνιο εκτέλεσε από αριστερά το φάουλ, ο Φιρμίνο βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, κι έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 52', ενώ στο 65' ο Αλεξάντερ Άρνολντ εκμεταλλεύτηκε λάθος στην περιοχή της Σουόνσι, έπιασε ένα δυνατό βολέ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Σημειωτέον πως αυτό το γκολ ήταν το πρώτο για τον 19χρονο στο πρωτάθλημα!


Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, και όλες ήταν για τη Λίβερπουλ. Οι Ουαλοί έκαναν λάθος στην άμυνα, ο Σαλάχ μάζεψε την μπάλα, έτρεξε στην περιοχή, έδωσε αριστερά στον Φιρμίνο κι αυτός έκανε το 4-0 στο 67', για να έρθει και ο Τσάμπερλεϊν στο 83' και να διαμορφώσει το τελικό 5-0!

Σχόλιο


Εύκολο απόγευμα αυτό της Boxing Day για τους κόκκινους, δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας Σουόνσι, έβαλαν άνετα τους τρεις βαθμούς της νίκης στο σακούλι, επέστρεψε στην τέταρτη θέση (38 β.) και συνεχίζει να ελπίζει.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΜινιολέ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ματίπ, Κλάβαν, Ρόμπερτσον (75' Μίλνερ), Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (69' Λαλάνα), Φιρμίνο (68' Σολάνκε), Κουτίνιο
Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νότον, Φερνάντες, Μόσον, Όλσον, Φερ (78' Σάντσες), Μέσα (65' Κλούκας), Κάρολ, Ράουτλετζ, Αγιού, Μακμπέρνι (62' Έιμπραχαμ)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dom Solanke (@domsolanke) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.