Ο μάγος με τα δώρα!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
21η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι, αλλά με πρωταγωνιστή τον δικό της... Μέσι, έκανε την ανατροπή, έκλεισε με θετικό τρόπο το 2017, επικρατώντας με 2-1 της Λέστερ και παρέμεινε στην τετράδα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπέρνλι (Δευτέρα 1/1, 17:00 - Cosmote Sport 1 HD) στο Turf Moor για την 22η αγωνιστική της Premier League.

Όταν όλα δυσκολεύουν, αναλαμβάνει αυτός, ο λυτρωτής της, ο Αιγύπτιος Θεός.


Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ, η Λίβερπουλ, παρότι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το γκολ του Βάρντι, στο δεύτερο ημίχρονο, ανέλαβε δράση ο δαιμόνιος Αιγύπτιος και με δύο πανέμορφα γκολ (έφτασε τα 17 τέρματα στο πρωτάθλημα), οι Reds κέρδισαν τη Λέστερ με 2-1 και έκλεισαν με όμορφο τρόπο το 2017.

Το ματς

Ήρθε νωρίς το... χαστούκι αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα


Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους κόκκινους. Η ομάδα του Κλοπ πιάστηκε νωρίς στον ύπνο και μετά από ένα λάθος του Ματίπ στην άμυνα, ο Ιμπόρα έδωσε δεξιά στον Μαχρέζ, εκείνος με τη μία στον Βάρντι κι ο Άγγλος έκανε το 1-0 μόλις στο 3'!

Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε τον ρυθμό της και προσπάθησε να αντιδράσει με τον Σαλάχ να απειλεί δύο φορές (6', 11') αλλά να μη μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μανέ πήρε σκυτάλη στις ευκαιρίες, ο οποίος σκόραρε μεν στο 20' αλλά ορθώς ακυρώθηκε γιατί ήταν εκτεθειμένος μετά από τη σέντρα του Ρόμπερτσον.

Το ανελέητο... σφυροκόπημα της Λίβερπουλ συνεχιζόταν για τα καλά. Ο Σαλάχ επιχείρησε στο 21' με πλασέ να νικήσει τον Σμάιχελ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Δανός τερματοφύλακας απομάκρυνε το σουτ του Φιρμίνο.

Ο Αιγύπτιος Θεός, ο δικός της... Μέσι την ξελάσπωσε (ξανά)

Στην επανάληψη, το παιχνίδι πήρε άλλη μορφή. Κι αυτό γιατί ανέλαβε δράση ο συνήθης ύποπτος, αυτός που δεν σταματάει να σκοράρει και να δίνει απλόχερα βαθμούς στην ομάδα του Κλοπ.


Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, περί ου ο λόγος, το πήρε προσωπικά και με δύο δικά του γκολ, γύρισε τούμπα το παιχνίδι. Στο 52', μετά από ωραίο passing game από τους reds, ο Τσαν βρήκε εκτός περιοχής τον Μανέ, ο Σενεγαλέζος με τη σειρά του άφησε έξυπνα με τακουνάκι στον Σαλάχ, αυτός... άδειασε τον Μαγκουάιρ και έκανε το 1-1!


Ο Αιγύπτιος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Σε ένα διάστημα που η Λίβερπουλ φαινόταν ότι πατάει καλύτερα στο γήπεδο και δημιουργούσε ευκαιρίες (ο Μανέ σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ξανά - κι αυτό ορθώς), ο Σαλάχ ελίχθηκε και ξέφυγε ωραία από τους αμυντικούς της Λέστερ, πάτησε περιοχή και ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους κόκκινους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 76'!

Σχόλιο


Με τον Σαλάχ να πετυχαίνει ακόμα ένα γκολ στη σεζόν και να βρίσκεται στην καλύτερη καμπή της καριέρας του, η Λίβερπουλ έδειξε χαρακτήρα και έκανε την ανατροπή απέναντι στη Λέστερ και έβαλε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σακούλι.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Τσαν, Κουτίνιο (89' Κλαβάν), Σαλάχ (83' Βαινάλντουμ), Φιρμίνο, Μανέ (72' Τσάμπερλεϊν)
ΛέστερΣμάιχελ, Αμαρτέι, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Φουχς, Εντίτι, Ιμπόρα, Γκρέι, Μαχρέζ (73' Οκαζάκι), Ολμπράιτον (83' Τζέιμς), Βάρντι (74' Σλιμανί)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LORIS KARIUS (@lorisk21) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.