J.K: ''Αξίζαμε την νίκη!"

O Jurgen Klopp είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα του στο γρήγορο τέρμα που δέχθηκε και την μαχητική εμφάνιση των παικτών του που τελικά κέρδισαν με 2-1 την Leicester City.

Επιμέλεια: Γιώργος Σιδηρόπουλος













Οι κόκκινοι έμειναν πίσω στο σκορ πολύ νωρίς , όταν στο τρίτο λεπτό ο Riyad Mahrez, μετά από κλέψιμο της μπάλας σέρβιρε στον Jamie Vardy, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Loris Karius.

Ωστόσο, η επιμονή των γηπεδούχων δεν είχε όρια και στο δεύτερο ημίχρονο επιβραβεύτηκαν, με τον Mohamed Salah που σκόρερε δύο φορές και ασφάλισε τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού, μετά το τέλος του παιχνιδιού..

Για την ικανοποίηση της ανατροπής του αποτελέσματοσ...

''Δεν θέλεις να χάνεις με 1-0 αλλά όταν συμβαίνει να χάνεις με 1-0 τόσο νωρίς στο παιχνίδι θέλεις να δεις την αντίδραση που είδα εγώ σήμερα - ήταν η καλύτερη αντίδραση μέχρι στιγμής που είχαμε όταν χάνουμε με 1-0. Ήταν απλά φανταστική. Δεν είδα ούτε έναν νευρικό παίκτη ή κάποια αρνητική αντίδραση. Επιμέναμε να δημιουργούμε ξανά και ξανά ευκαιρίες και παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αμυντικά ήμασταν πολύ δυνατοί. Η μεγάλη δύναμη της Leicester είναι οι αντεπιθέσεις και οι γρήγορες πάσες. Αν χάνεις με 1-0, το παιχνίδι γέρνει προς την μεριά τους και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Αλλά τα πήγαμε πολύ καλά. Μου άρεσε το πρώτο ημίχρονο εκτός από το αποτέλεσμα, για να είμαι ειλικρινείς.

Όλοι στο γήπεδο αντέδρασαν με τον σωστό τρόπο, όλοι το είδαν αυτό, τι παιχνίδι!! Ήταν εκατό τοις εκατό ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής. Γνωρίζαμε στο ημίχρονο ότι πρέπει να συνεχίσουμε, δεν υπήρχαν κακά σχόλια του τύπου πρέπει να αλλάξουμε αυτό ή εκείνο. Φυσικά σε ενοχλεί όταν χάνεις την τρίτη ή τέταρτη ευκαιρία. Αλλά θα επιμένουμε. Όσο δεν δεχόμαστε τέρμα, θα έχουμε την ευκαιρία να σκοράρουμε. Αυτό ακριβώς κάναμε - φανταστικά τέρματα, δύο φανταστικά γκολ. Όταν τα πετύχαμε νιώσαμε τόσο καλά και τόσο δίκαια εκείνη τη στιγμή και το αξίζαμε. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό."













Σχετικά με το αν ο Salah μπορεί να συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό...

"Ναι, μπορεί αυτό είναι σίγουρο. Είναι ακόμα νέος ποδοσφαιριστής, μπορεί να βελτιωθεί. Δεν έχει να κάνει μόνο με το σκοράρισμα, έχει να κάνει και με άλλα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Αλλά το ξέρει, όπως το ξέρω και εγώ, ότι δεν θα μπορούσε να σκοράρει αν δεν είχε αυτή την φανταστική βοήθεια των υπολοίπων. Κάναμε πολύ καλές πάσες. Η ιδέα του Sadio (τακουνάκι-ασίστ) στο πρώτο τέρμα του Mo - δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι που βρισκόντουσαν στο γήπεδο σήμερα να νόμιζαν ότι αυτή η φάση θα γίνει ευκαιρία. Αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό.

Ναι, νομίζω μπορεί να συνεχίσει έτσι αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, όλα τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν κατά αυτόν τον τρόπο. Τα παιδιά έδειξαν την ποιότητα τους. Το κάναμε αυτό ακόμα κάποιες φορές, σημασία έχει να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Αυτό ακριβώς κάναμε σήμερα. Πήραμε το αποτέλεσμα, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η αμυντική επίδοση, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για την προσοχή που έδωσαν στα αμυντικά καθήκοντα. Ήταν αποτελεσματικοί και παθιασμένοι εντός των κανονισμών. Οι κίτρινες κάρτες που δεχθήκαμε, ειδικά αυτή που πήρε ο Emre, δεν ήταν απαραίτητες θα έλεγα. Απλά υποδεικνύουν την επιθυμία των παικτών μου να γυρίσουν το παιχνίδι. Δεν μου άρεσαν οι κάρτες αλλά η αντίδραση ήταν πολύ καλή. Ήταν μία πολύ καλή ομαδική απόδοση απόψε."






Σχετικά με την απόκτηση του Virgil Van Dijk και αν αυτό αποτελεί πίεση για τους άλλους παίκτες...

"Αυτό είναι μέρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές πάντα θα λένε ότι ο συναγωνισμός με άλλους παίκτες για μία θέση στην ομάδα θα τους βοηθήσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να κάνουμε όλη τη χρονιά με δύο κεντρικούς αμυντικούς και να ελπίζουμε ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί. Η τρίτη λύση είναι λογική και αν έχεις και τέταρτη λύση ακόμη καλύτερα. Κανένας παίκτης δεν πρέπει και δεν οφείλει να παίζει ολόκληρη την χρονιά. Σε συλλόγους, σαν την Liverpool, πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτές τις περιπτώσεις όταν ένας από αυτούς δεν είναι σε καλό επίπεδο ή είναι τραυματισμένος. Έτσι κάναμε και εμείς.

Δεν νομίζω τα παιδιά να έχουν άγχος. Δεν είδα κάτι τέτοιο. Δεν έχουν κάποιο λόγο να είναι αγχωμένοι επειδή είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών μου. Αλλά πρέπει να παλέψοψυμε και να μονομαχήσουμε με τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, οπότε δεν μπορούμε να πάμε εκεί με 11 παίκτες και να είμαστε κολλητοί καθημερινά. Πρέπει να έχουμε μία ομάδα έτοιμη για αυτό. Αυτό χτίζουμε τώρα. βήμα-βήμα."



Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.