Είναι κακό να ζηλεύεις, Sadio Mane.

Όσοι πιστεύουν πως ο μοιραίος στην ισοπαλία με την Everton ήταν ο Dejan Lovren, ας το ξανασκεφτούν.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Η φλύαρη και ελάχιστα απειλητική Liverpool καταφέρνει με μια εξαίσια ατομική προσπάθεια του Mohamed Salah να σπάσει τον γόρδιο δεσμό με τον οποίο είχε "δέσει" την άμυνα της Everton o Sam Allardyce. Το γκολ αυτό έλυσε χέρια και πόδια. Ήταν το turning point που θα έκανε την υπόθεση νίκη εύκολη για τους Reds. Η λογική επέτασσε να προωθηθεί η Everton, να ανοιχτεί, και η Liverpool να τρυπήσει στους ελεύθερους χώρους, όπως πολύ καλά γνωρίζει να κάνει.

Και απέδειξε ότι η αντεπίθεση είναι το στοιχείο της όταν Solanke και Mane έκλεψαν την μπάλα, ο τελευταίος ντρίπλαρε και πάτησε περιοχή με 3 συμπαίκτες του να περιμένουν πάσα για να τελειώσουν τη φάση και κατ' επέκταση το παιχνίδι, και έναν μονάχα αμυντικό να μετρά τις πιθανότητες του. Ο Σενεγαλέζος κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα και μόλις βρέθηκε το κατάλληλο timing για την πάσα...πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια, πλασάροντας από δύσκολη γωνία με αριστερό, μόνο και μόνο για να στείλει την μπάλα άουτ. Γιατί;

Γιατί έχει τα λιγότερα γκολ (7) από όλο το Fab4 (Salah 19, Firmino 12, Coutinho 9). Γιατί έχει μόλις 3 περισσότερα από Sturridge και Can. Γιατί ακόμα και συνδυάζοντας γκολ και assists (12) για να κριθεί η συμμετοχή καθενός στα γκολ, είναι και πάλι τελευταίος του Fab4 (Salah 24, Firmino 18, Coutinho 15).

Γιατί όλοι ασχολούνται με τον Salah και ξέχασαν πως πέρυσι η ομάδα κατέρρευσε όταν ο Mane έλειπε, και πως όταν δεν έπαιζε όλοι παρακαλούσαμε να μπει μήπως και κάνει εκείνο το χαρακτηριστικό πέταγμα του, για να αδειάσει τον προσωπικό του αντίπαλο και να δημιουργήσει ευκαιρία από το πουθενά. 

Γιατί ζηλεύει, και αυτό φαίνεται σε πολλές κινήσεις του, σε πολλές επιλογές που έκανε στα τελευταία παιχνίδια. Είναι ο πιο "ξένος" στην παρέα των τεσσάρων. Όμως, όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει πως οι front four της Liverpool είναι οι πιο επικίνδυνοι στην Ευρώπη (μαζί), τόσο περισσότερο θα βοηθήσει την ομάδα και μέσω αυτής τον ίδιο του τον εαυτό. Θέλουμε τον περυσινό, φρέσκο, ευδιάθετο και συνεργατικό Sadio Mane.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.