Τελικά είναι προπονητάρα αυτός ο...KloppOut!

Ο γιαλός δεν είναι στραβός, εμείς...αρμενίζουμε θεόστραβα!

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Έλληνας οπαδός, ο (αρσενικό, πολύ αρσενικό): αυτός που αλλάζει γνώμη σε διάστημα μιας φάσης.

Τα Έλληνες οπαδοί, αυτά τα περίεργα όντα, έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ευτυχώς ζουν πολύ μακρυά από την Αγγλία και δεν επηρεάζουν κανέναν.

Κάποιος πρέπει να φταίει. Πάντα κάποιος ή κάτι πρέπει να φταίει. Πάντα κάποιος θα θίξει τον εγωισμό του Έλληνα οπαδού, κάποιος που τόλμησε να ασχοληθεί και να επηρεάσει αυτό με το οποίο ασχολείται 24/7 - από τον καναπέ του - και για το οποίο ζει και αναπνέει. Το ιδιαίτερο με τον Έλληνα οπαδό είναι πως αυτός που φταίει είναι συχνά αυτός που πριν ένα μήνα, δυο βδομάδες, πέντε λεπτά, ήταν ο "καταλληλότερος να αναλάβει να ασχοληθεί με αυτό με το οποίο εγώ ασχολούμαι". 

Καημένε Jurgen Klopp.

Ο αναγεννητής, αυτός που επαναφέρει τη Liverpool στα ψηλότερα σκαλιά, που απλά πρέπει να διορθώσει ορισμένες εμμονές και ιδιοτροπίες όπως η καθυστέρηση του να συλλάβει την αναγκαιότητα των αλλαγών, αυτός φταίει που ο διαιτητής βλέπει πέναλτι, που ο αμυντικός του δίνει δικαιώματα για πέναλτι σε φάση που δεν μύριζε ούτε...κόρνερ, που ο επιθετικός του φέρεται αλαζονικά και δεν σιγουρεύει με πάσα σε συμπαίκτη το γκολ και τη νίκη, αλλά σουτάρει ο ίδιος.

Για τον ίδιο άνθρωπο, για τον κάθε μοναδικό Έλληνα οπαδό κατά την άποψη του οποίου ο Lovren δεν πρέπει να παίζει στη Liverpool, για τον ίδιο ευθύνεται και ο Klopp που ο Lovren παίζει για τη Liverpool. Ο Klopp που ένα καλοκαίρι προσπαθούσε να κλείσει τον πιο καλοδιαφημισμένο stopper του αγγλικού πρωταθλήματος. Όμως, ακόμα κι αν φταίει για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την αποτυχή εξέλιξη του, δεν τον σώζει επί της παρούσης ούτε το γεγονός πως σε 10 ματς έχει κρατήσει στην άμυνα 5 φορές το μηδέν (τρώει γκολ κάθε δεύτερο παιχνίδι), πως σε 10 ματς έχει φάει 7 γκολ, τα 3 εκ των οποίων με πέναλτι και το ένα με λόμπα που πήγαινε για σέντρα. 

Ο άνθρωπος που "άφησε την άμυνα γυμνή το καλοκαίρι" είναι ο μαέστρος που κατάφερε τα παραπάνω ρεκόρ "διορθώνοντας τους άμπαλους", και φταίει και πάλι, που η ομάδα έχασε, "επειδή άφησε το καλοκαίρι την άμυνα γυμνή". Στην επόμενη νίκη θα είναι πάλι ο "Γερμαναράς αυθεντικός προπονητής". 

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Καληνύχτα...
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.