Henderson: ''Το ομαδικό πνεύμα είναι φανταστικό - ας το χρησιμοποιήσουμε για να πάμε στο επόμενο επίπεδο''

Η Liverpool δεν διαθέτει μόνο βάθος ποιότητας, αλλά χαρακτήρα, καθώς στοχεύει στη διατήρηση της ανοδικής τροχιάς τους το 2018, σύμφωνα με τον Jordan Henderson.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Το τελευταίο παιχνίδι του τρέχοντος ημερολογιακού έτους βλέπει την Leicester να επισκέπτεται το Anfield σήμερα, όπου η Swansea έχασε με 5-0 από τους Κόκκινους στην Boxing Day.

Η νίκη επί των αλεπούδων θα εξασφαλίσει ότι οι άνδρες του Jürgen Klopp θα εδραιώσουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα της Premier League με τον ερχομό του νέου έτους.

Και ο αρχηγός, που θα χάσει αυτόν τον αγώνα λόγω τραυματισμού, είναι σίγουρος ότι τα κομμάτια είναι στη θέση τους για να προχωρήσει η Liverpool περαιτέρω τους επόμενους 12 μήνες.

  "Υπάρχουν μερικοί παράγοντες τους οποίους θα ήθελα να επισημάνω, που μας βοήθησαν να βελτιωθούμε και, κυρίως, να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Η πρώτη είναι η ποιότητα των παικτών που έχουμε στα αποδυτήρια", λέει ο Henderson στη στήλη του στο 'This is Anfield'.

  "Μέσα από την ομάδα - όλες τις θέσεις - είμαστε πρόσωπο προς πρόσωπο τόσο δυνατοί όσο μπορώ να θυμηθώ από τότε που ήμουν εδώ, σίγουρα από την άποψη του βάθους. Κάθε εβδομάδα βλέπετε κορυφαίους παίκτες που δεν βρίσκονται καν αποστολή, πόσο μάλλον στους 11. Αλλά είναι αυτός ο τύπος ανταγωνισμού που γεννά την επιτυχία και μπορεί να συνεχιστεί.

  "Και δεν είναι μόνο το ταλέντο στην ομάδα, είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα παιδιά. Είναι φοβερό να είσαι μέρος σε αυτά τα αποδυτήρια και σαν άνθρωπος και σαν νέος παίκτης, νομίζω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά εγκαταστάθηκαν και άρχισαν να συνεισφέρουν τόσο γρήγορα τώρα. Οι σημερινοί παίκτες τρέχουν παραπάνω για να κάνουν όλους να αισθάνονται μέρος και να ενσωματώνονται γρήγορα και αυτό είναι σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα.

  "Νομίζω ότι η ομάδα έγινε καλύτερη το 2017 και είμαι βέβαιος ότι το σχέδιο για το 2018 θα είναι να συνεχίσουμε να προσθέτουμε καλύτερη ποιότητα, ώστε να κάνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστική την ομάδα. Το επιθετικό παιχνίδι και η ικανότητά μας να δημιουργούμε και να κερδίζουμε τις πιθανότητες μας έχει δώσει εμπιστοσύνη. Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι ένα υγιές προσδόκιμο που μπορούμε να κερδίσουμε. Η προσδοκία είναι εντελώς διαφορετική από τον εφησυχασμό και πιστεύω ότι η πεποίθηση που έχουμε στους εαυτούς μας, ως ομάδα, είναι σημαντική.

  "Και θα ήθελα να επισημάνω τη φόρμα εντός έδρας ως έναν άλλο σημαντικό παράγοντα το 2017. Είναι σαφές ότι έχουμε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι για να διαπραγματευτούμε σήμερα, αλλά ότι και να συμβεί αυτό το απόγευμα, το Anfield ήταν ένα πραγματικά θετικό μέρος για εμάς και έχουμε πάρει πολλούς βαθμούς εδώ. Κοιτάζοντας πίσω στις ομάδες που πετυχαίνουν, τείνουν να έχουν πραγματικά ισχυρή φόρμα εντός έδρας, και κατά καιρούς μπορούμε να πούμε ότι η δική μας ήταν πολύ καλή.

  " Ένα από τα καλύτερα πράγματα από την οπτική γωνία ενός παίκτη, κοιτάζοντας πίσω στο 2017 για τη Liverpool, είναι ότι υπάρχει ακόμα περισσότερη βελτίωση από εμάς και κανείς μας στα αποδυτήρια δεν πιστεύει ότι έχουμε φτάσει εκεί που μπορούμε. Ο καθένας θέλει να επιτύχει περισσότερα και τελικά να αρχίσει να επιβραβεύει τους οπαδούς με τρόπαια.

  "Για να είμαστε σημαντικοί το 2017, ως παίκτες, πρέπει να το πάμε στο επόμενο επίπεδο τώρα και να διασφαλίσουμε ότι θα εκπληρώσουμε τις δυνατότητες που όλοι βλέπουμε σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να κάνουμε τους τελευταίους 12 μήνες μια καλή βάση για να συνεχίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας ούτως ή άλλως."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.