Klopp: ''Το Anfield μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε θετικά στα δύο παιχνίδια''

Ο Jürgen Klopp πιστεύει ότι μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο Anfield στο τελικό παιχνίδι της Liverpool για το 2017 μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του καθώς αντιμετωπίζουν δύο αγώνες της Premier League εντός 48 ωρών.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι Κόκκινοι φιλοξενούν τη Leicester City σήμερα το απόγευμα στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια εντός δύο ημερών στη γιορτινή περίοδο, η οποία τους βλέπει να ταξιδεύουν και στο Burnley τη Δευτέρα.

Ο Klopp ήταν χαρούμενος καθώς η ομάδα του είχε πετύχει 4 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της Swansea - και ελπίζει ότι παρόμοια βοήθεια από τον κόσμος μπορεί να γεμίσει τα επίπεδα ενέργειας των παικτών.

  ''Σήμερα και οι επόμενες 48 ώρες είναι ένα μεγάλο τεστ για εμάς και ελπίζω να μπορέσουμε να επιτεθούμε έχοντας τον πρώτο λόγο'', γράφει ο προπονητής στο «This Is Anfield».

  "Υπάρχει μια αγγλική φράση που μου αρέσει, όπου μπορείτε να περιγράψετε ότι ακούγεται σαν ένα σπασμένο ρεκόρ, και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν εκείνοι που το ρίχνουν σε μένα για να το επαναφέρω αυτό. Δεν είναι επειδή θέλω να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία. Η Leicester πρέπει επίσης να το αντιμετωπίσει αυτό, και να δώσει ή να πάρει μια ημέρα ξεκούρασης όπως κάνουν έτσι και οι περισσότερες ομάδες. Έτσι 100 τοις εκατό δεν υπάρχει δικαιολογία για μένα ή τους παίκτες.

  "Το θέμα μου είναι περισσότερο σχετικά με τις προσδοκίες των παικτών και τις επιπτώσεις για το πώς μπορούν να αποδώσουν. Ο τρόπος που βλέπω είναι ότι οι οπαδοί της Liverpool και της Leicester και της Burnley που παίζουμε τη Δευτέρα αξίζει να δούμε το καλύτερο από την ομάδα που θυσιάζουν τόσο πολύ για να υποστηρίξουν. Οι οπαδοί που παρακολουθούν από τηλεόραση ή παρακολουθούν με άλλα μέσα θέλουν να δουν την καλύτερη ποιότητα επίσης.

  "Το θέτω αυτό γιατί οι άνθρωποι πρέπει να το κάνουν όταν κρίνουμε τους παίκτες όλων των ομάδων, όχι μόνο τη Liverpool, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεν πρόκειται για να λυπηθούμε εμάς. Οι ανταμοιβές που παίρνουμε για να κάνουμε αυτή τη δουλειά σημαίνει ότι από καιρό έχουμε χάσει οποιοδήποτε δικαίωμα για «συμπάθεια» - και αναμένουμε ότι θα ήταν αργό και λάθος. Πρόκειται για το πλαίσιο και την κατανόηση.

  "Για εμάς, το βλέπω ως πρόκληση για τους παίκτες, και για έναν προπονητή και το προσωπικό του είναι μια περίπτωση εργασίας για να βρούμε τη σωστή λύση για κάθε παιχνίδι. Αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα και γίνεται ευκολότερο, διότι θα έχουμε μια πραγματικά πεινασμένη ομάδα παικτών και την υποστήριξη των απίστευτων υποστηρικτών μας, πολλοί από τους οποίους κλέβουν βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οικονομικά και συναισθηματικά για να συνεχίσουν να είναι εκεί για μας και να μας επευφημούν.

  "Μου άρεσε πολύ το πως ένιωσε το Anfield την Boxing Day. Ο θόρυβος και η ενέργεια στα τελευταία 30 λεπτά ήταν εκπληκτικά. Με το ξεκίνημα στις 3 μ.μ. σήμερα, εναντίον ενός αντιπάλου που θα φέρει τη δική του σπίθα και ενέργεια, νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο συναίσθημα μέσα σε αυτό το θαυμάσιο μέρος αν επιλέξουμε να το κάνουμε αυτό.

  "Θα εργαστούμε όλοι σκληρά για να ολοκληρώσουμε το 2017 με τον σωστό τρόπο."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.