Klopp: "Αν έχεις την ποιότητα που έχουμε, χρησιμοποίησέ τη"

O Jurgen Klopp πιστεύει πως η πολιτική του ροτέισιον βγάζει νόημα για τη Liverpool, λόγω των πολλών ποιοτικών παικτών που διαθέτει το ρόστερ της.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης

Ο προπονητής των Reds αλλάζει τακτικά τους αρχικούς έντεκα τις τελευταίες βδομάδες, αφού η Liverpool έδωσε μια σειρά σημαντικών αγώνων μεσοβδόμαδα τόσο στο Champions League όσο και στην Premier League.

"Αν είχαμε το ίδιο ρόστερ πέρσι θα το κάναμε και τότε με διαφορετικό τρόπο. Απλά έτσι ξεκινάει όταν έχεις τραυματισμούς το Νοέμβριο, όπως είχαμε πέρσι, δε μπορείς να κάνεις ροτέισιον το Δεκέμβριο και υποφέρεις τον Ιανουάριο. Μετά, οι τραυματίες του Νοέμβρη επιστρέφουν, αλλά δεν είναι στην ίδια κατάσταση. Έτσι πάει", δήλωσε ο Klopp.

"Πραγματικά πιστεύω ότι αν έχεις την ποιότητα στο ρόστερ που έχουμε εμείς, πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις. Το έχω και πει και στο παρελθόν: δε μπορείς να παίζεις με την ίδια ενδεκάδα μέχρι να τραυματιστούν τέσσερις παίκτες και να ελπίζεις ότι αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν -οι οποίοι θα έχουν ποιότητα, αλλά όχι ρυθμό- θα παίξουν καλά."

Η West Brom ξεκίνησε τη σεζόν με τρεις νίκες, αλλά αγνοεί το "τρίποντο" από τότε, ενώ προχώρησαν και σε αλλαγή προπονητή, παίρνοντας τον Alan Pardew τον περασμένο μήνα, με τον οποία μετράει μία ήττα και μια ισοπαλία.

"O Pardew, όταν ήρθε, είπε πως θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά η West Brom δε μπορεί να το κάνει αυτό. Δε μπορείς να το αλλάξεις σε μια νύχτα", είπε ο Klopp.

"Δεν είμαι εδώ για να κρίνω, μπορείς να κρίνεις μόνο μετά από περισσότερο χρόνο από αυτόν που είχε ο Alan μέχρι στιγμής.

"Χρειάζονται βαθμούς, δε βρίσκονται σε άνετη κατάσταση. Ξεκίνησαν πολύ καλά τη σεζόν και μετά η κατάσταση άλλαξε.

"Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Στο τελευταίο παιχνίδι έπαιξαν με τρεις επιθετικούς κόντρα στη Swansea. Δεν περιμένω το ίδιο με εμάς, αλλά αν γίνει πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Έχουν ποιότητα και εμπειρία, αλλά παίζουμε εντός έδρας".

Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.