Klopp: ''Γιατί κάνω rotation''

Ο Jürgen Klopp εξήγησε επίσης στη συνέντευξη τύπου ότι η πολιτική του για το rotation εξελίσσεται από την επιθυμία να εμποδίσει τα μέλη της ομάδας του να παίζουν τρεις φορές την εβδομάδα όπου είναι δυνατόν.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Το αφεντικό έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα για κάθε ένα από τα παιχνίδια των Reds τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο ίδιος προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του φρέσκους εν μέσω της πιο πολυάσχολης περιόδου της σεζόν.

Πριν από το ταξίδι της Κυριακής στην AFC Bournemouth, ο Klopp ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να ψάχνει για τη σωστή ισορροπία μεταξύ των αλλαγών στην ομάδα του και εξασφαλίζοντας ότι η πλευρά που επιλέγει είναι αρκετά δυνατή για να κερδίσει μετά από διαδοχικές ισοπαλίες με την Everton και τη West Bromwich Albion.

  "Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτό είναι όλο", απάντησε.

  "Αυτό κάναμε όλη την ώρα, τίποτα άλλο. Σκεφτήκαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η ομάδα μας δίνει αυτή την ευκαιρία και γι 'αυτό το κάναμε, αυτό είναι λίγο πολύ, τίποτα άλλο. Μπορώ πραγματικά να καταλάβω, αυτό είναι φυσιολογικό μετά από δύο ισοπαλίες εντός έδρας, ότι υπάρχει κριτική εκεί έξω, αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, αλλά νομίζω ότι ήταν δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια.

  "Το παιχνίδι με την Everton ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από εμάς, παίξαμε πολύ καλά, ένα από τα καλύτερα derbies που είδα από τότε που ήρθα [αλλά] με το λάθος αποτέλεσμα στο τέλος, έτσι ήμασταν άτυχοι. Για να είμαι ειλικρινής, ενάντια στη West Brom σκέφτηκα ότι δεν αξίζαμε την τύχη, πραγματικά. Δεν ήταν καλή απόδοση, δεν ήταν τόσο καλή όσο θα μπορούσαμε να παίξουμε, 100 τοις εκατό - δεν ήταν αρκετά καλή η εμφάνιση, το timing δεν ήταν καλό, οι πάσες μας όχι και οι καλύτερες και αυτό είναι. Έτσι ναι, δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι."

Ωστόσο, ο Γερμανός δεν αισθάνεται ότι η κακή εμφάνιση της ομάδας του ενάντια στους Baggies ήταν λόγω του rotation.










Ο Klopp συνέχισε: "Δεν είχαμε πολλά καλά παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες, γι 'αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μεγαλύτερο από όλα τα άλλα, αλλά δεν νομίζω ότι είχε να κάνει με το rotation ή κάτι τέτοιο.

  "Αυτή τη στιγμή όλοι οι παίκτες, ακόμη και οι παίκτες που κάνω rotation, έχουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και βεβαιώνουμε ότι δεν χρειάζεται να παίζουν όλη την ώρα τρεις φορές την εβδομάδα, αυτό είναι όλο.

  "Επειδή είμαι σίγουρος - παρεμπιπτόντως, κανείς δεν το κάνει - ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μας, είχαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι εναντίον της Spartak Moscow και δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε τίποτα. Είχαμε τις εντεκάδες όλων των άλλων ομάδων που παίζουν στο Champions League και νομίζω ότι ήταν ήδη στο στάδιο της πρόκρισης, έτσι έκαναν πολλές αλλαγές [αλλά] δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, οπότε έπρεπε να σκεφτούμε.

  "Δεν πρόκειται για το σεβασμό της μίας ή περισσοτέρων ομάδων, τους σεβόμαστε όλους 100 τοις εκατό, γι 'αυτό δεν είναι γι' αυτούς, είναι για εμάς και αυτός ήταν ο λόγος."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.