Klopp: "Το περίμενα να πουν 'τέλειο ματς - δεν έπαιξε ο Hendo"

O Γερμανός υπερασπίστηκε στο έπακρο και με στυγνό τρόπο τον αρχηγό της ομάδας του, απαντώντας αυστηρά στους επικριτές του. 

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης 

Ο Jordan Henderson ξεκουράστηκε κόντρα στην Spartak Μόσχας και κάθισε στον πάγκο για το σύνολο των 90 λεπτών του αγώνα. Μετά τη λήξη του, ο Jurgen Klopp διαβεβαίωσε στους δημοσιογράφους πως ο Hendo "θα παίξει 100% στο επόμενο παιχνίδι", δηλαδή στο Merseyside derby της Κυριακής.

Ερωτώμενος για το ίδιο στην συνέντευξη τύπου πριν το ντέρμπι, δήλωσε εμφατικά: "Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που έχετε εδώ στην Αγγλία ή κάτι παλαιότερο ή κάτι οτιδήποτε, αλλά ακόμα και ένας αρχηγός δεν μπορεί να παίζει συνέχεια - έτσι είναι. Ακριβώς έτσι είναι, δεν μπορείς να τον χρησιμοποιείς συνεχώς μόνο και μόνο επειδή φορά το περιβραχιόνιο."

"Είναι σε καλή περίοδο, καλή κατάσταση, αλλά πήρα την απόφαση μου για εκείνο το παιχνίδι και σκέφτηκα πως βγάζει απόλυτο νόημα, δεδομένου του προγράμματος μας αυτές τις εβδομάδες: χρειάζεσαι στο γήπεδο παίκτες που να γνωρίζουν 100% τι σημαίνει derby." 

''Πήρα την απόφαση μου για την Τετάρτη και μιλώ γι' αυτήν μόνο και μόνο επειδή ήξερα πως ο κόσμος θα έλεγε 'α, ναι, εξαιρετικό παιχνίδι, μιας και δεν έπαιξε ο Jordan' και μετά θα έφτιαχναν μια ιστορία γι' αυτό".

"Είναι τόσο σημαντικός παίκτης για εμάς. Δεν καταλαβαίνω γιατί οφείλω να το υπογραμμίζω αυτό. Μένω σε αυτήν την πόλη και γνωρίζω, τυχαίνει αρκετές φορές να ακούσω πώς μιλά ο κόσμος γι' αυτό. Το να είσαι ο ηγέτης της Liverpool είναι το δυσκολότερο πράγμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επειδή ο προηγούμενος που φορούσε το περιβραχιόνιο ήταν ο Steven Gerrard, αλλά συγγνώμη, σταμάτησε το ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να τον φέρουμε πίσω".

"Θέλω όλοι να σέβονται το γεγονός πως ο Jordan Henderson είναι ο αρχηγός μας επειδή το άξιζε, επειδή είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος γι' αυτήν τη θέση".

"Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια μέχρις ότου τραυματιστεί. Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι κάτι περίεργο, αλλά στην Αγγλία απ' οτι φαίνεται είναι".

"Μίλησα αρκετά γι' αυτό. Τέλος εδώ".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.