Klopp: "Τους υπενθύμισα τι συνέβη μετά την προηγούμενη 7άρα μας"

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι δηλώσεις του Γερμανού ενόψει του Merseyside derby και κατόπιν της δεύτερης 7άρας του στο Champions League.

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης 

Με την ομάδα του σε δαιμονισμένη φόρμα, ο Jurgen Klopp είναι χαρούμενος αλλά και προσγειωμένος. Έχουμε ήδη μπει στον δύσκολο μήνα της σεζον, η διαχείριση του ρόστερ κρίνεται άριστη βάσει του έως τώρα ροτέσιον, όμως αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα, και η Liverpool θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί της.

Πέντε ημέρες μετά το προηγούμενο 7-0, εκείνο απέναντι στη Maribor, η Liverpool γνώρισε συντριπτική ήττα από την Tottenham, με 4-1. Ο Klopp εξηγεί:

"Μίλησα ήδη στα παιδιά γι' αυτό. Πρέπει να δείξουμε πως μάθαμε από τα λάθη μας. Δεν επιτρέπεται να σκεφτούμε ότι είναι δυνατόν να παίξουμε όπως παίζαμε στα τελευταία 20 λεπτά με τη Spartak. Θα ήταν ανόητο. Οι Ρώσοι ήθελαν νίκη και το εκμεταλλευτήκαμε".

"Πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι από τη βάση, με τέλεια οργάνωση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σκληρές μονομαχίες. Πολλά πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από το τελευταίο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν φαβορί στα ντέρμπι. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό".

"Οπωσδήποτε έπρεπε να δείξουμε αντίδραση μετά την Tottenham. Έπρεπε να αλλάξουμε ορισμένα σημεία-κλειδιά. Βασικά εστιάσαμε στο να αμυνόμαστε ως ομάδα. Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε πως δεν θα ασχολείστε συνεχώς με την άμυνα μας".

"Έπρεπε να το διορθώσουμε ως ομάδα. Στο τελευταίο παιχνίδι αυτό που μας έλυσε τα πόδια ήταν το πρώτο γκολ, αλλά το δεύτερο ήταν ένα ομαδικό γκολ - αμυνθήκαμε μαζί, κλέψαμε τη μπάλα και μετά πάσα, πάσα, γκολ. Ήμασταν 1-0 μπροστά αλλά ακόμα συμπαγείς". 

Ο Klopp πιστεύει, επίσης, πως η πρόσληψη του Sam Allardyce έχει αναγεννήσει τους Μπλε: 

"Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ποιότητα της Everton, απλώς βρίσκονταν σε αρνητικό σερί. Κακά αποτελέσματα, κακή ψυχολογία".

"Αν η Everton δεν είναι ομάδα του τοπ6 τότε συνήθως είναι σίγουρα στην πρώτη 7άδα. Είδα τα τελευταία 7 παιχνίδια τους και είναι φανερό πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με αρκετή αυτοπεποίθηση".

"Ο Sam Allardyce είναι από τους πιο έμπειρους προπονητές της Premier League. Τον έχω πετύχει ως αντίπαλο σε τουλάχιστον τρεις ομάδες και είμαι εδώ μόνο δύο χρόνια. Σε κάθε ομάδα όμως ήταν πολύ επιτυχημένος και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις".

"Όλες οι ομάδες του είναι δύσκολες - δεν υπάρχει μυστικό. Περιμένω καλή οργάνωση, φανερή δομή, στημένα υψηλού επιπέδου και πολλές μάχες για δεύτερες μπάλες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτά".

"Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ατμόσφαιρα. Είναι η έδρα μας και αυτό πρέπει να το αισθανθούν όλοι. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί όπως και με τη Brighton. Να το κάνουμε πολύ δύσκολο για την Everton". 

Για την αίσθηση του derby είπε:

"Είδα το Merseyside derby στην Everton, το 1-1 πριν έρθω στη Liverpool. Νομίζω πως ήταν η εβδομάδα πριν υπογράψω. Δεν είχα πολλές απαιτήσεις, για να είμαι ειλικρινής. Δεν σκέφτομαι πολύ γι' αυτό αλλά είναι ένα ντέρμπι στα καλύτερα του και μ' αρέσει αυτό. Μέχρι στιγμής, απ' όσα έχω καταλάβει, υπάρχει αρκετός αλληλοσεβασμός μεταξύ των δύο συλλόγων και πραγματικά με ευχαριστεί αυτό".

"Στο παιχνίδι, φυσικά υπάρχει ακόμα σεβασμός αλλά προσπαθείς θα πάντα για να κερδίσεις, τα πάντα. Γύρω από κάθε τέτοιο παιχνίδι, όμως, μένουμε στην ίδια πόλη και υπάρχει αρκετός "χώρος" για τους οπαδούς και των δύο ομάδων".

"Γνωρίζω πολλούς φιλάθλους της Everton, τους βλέπεις όλη μέρα τριγύρω από την ομάδα, και αυτό είναι πραγματικά ΟΚ, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά στο παιχνίδι, θέλω να δω μόνο εμάς να πιάνουμε την κορυφαία απόδοση". 

Όσο για το προσωνύμιο "Fab Four" που απέκτησε η τετράδα Firmino, Coutinho, Mane και Salah μετά τη συγκλονιστική και παραγωγική τους εμφάνιση το βράδυ της Τετάρτης, ο Γερμανός σχολίασε:

"Δεν έχω πρόβλημα με τα παρατσούκλια όπως το 'Fab Four' αλλά δεν δείχνει σεβασμό στους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Παίξαμε φανταστικά και με τη West Ham και ο Alex Oxlade-Chamberlain ήταν στην πρώτη γραμμή. Δεν είχαμε τον Adam Lallana τόσο καιρό και πιστεύω πως επίσης θα ταιριάξει φανταστικά σε κάθε boy group ή boy band στον κόσμο. Έχουμε ακόμα τους Daniel Sturridge και Dominic Solanke. Με την Spartak ήταν οι 4 τους, με την Everton ίσως είναι άλλοι".

"Δεν έχω τίποτα να σχολιάσω για την 11άδα μας πάντως. Για την ακρίβεια, δεν την έχω αποφασίσει μέχρι τώρα. Παίξαμε την Τετάρτη και πρέπει να περιμένουμε ως απόψε, ίσως μέχρι αύριο για να σχηματίσουμε την 11άδα".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.