Νίκη και πρωτιά. Τίποτα άλλο!

Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

Τέρμα τα ψέματα. Ήρθε η ώρα να περάσουμε στους 16. Σε ένα ματς κλειδί για τη συνέχεια απέναντι στη Spartak Moscow πάμε μόνο για τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο!




Η ομάδα ως τώρα έχει δείξει ότι στο Champions League δεν μπορεί να πάρει την εύκολη νίκη την οποία βάσει απόδοσης αξίζει. Αν πάρουμε ένα ένα τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια ως τώρα θα το διαπιστώσουμε εύκολα...

Αρχικά να πούμε πως είμαστε αήττητοι, αλλά με τάσεις αυτοκτονίας. Έχουμε μόλις 2 νίκες οι οποίες είναι αμφότερες με την ουραγό του ομίλου Maribor. Από εκεί και πέρα μετράμε 3 ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς απέναντι σε Sevilla (2) και Spatak Moscow.

Σίγουρα όχι κι άσχημα αλλά ούτε και ικανοποιητικά. Όπως είπα και μετά το ματς με τη Sevilla και τον τρελό τρόπο που ήρθε αυτό το 3-3, σημασία δεν έχει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος που οδηγηθήκαμε σ αυτό. Όταν σε όλα τα ματς κυριαρχείς και έχεις την κατάσταση στα χέρια σου, η ισοπαλία σου αφήνει μια πίκρα.

Ειδικά όταν βρίσκεσαι σε έναν ευνοϊκο όμιλο βάσει των υπολοίπων που (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία ομάδα) θα μπορούσε να είναι και στο Europa League, έχεις την απαίτηση να βγεις πρώτος ή έστω να πας στους 16 αν είσαι μια Liverpool που θέλει να κάνει κάτι στην Ευρώπη! Όχι να τρέχεις μέχρι το τελευταίο ματς για να μην μείνεις εκτός συνέχειας! Γιατί όπως καταλάβατε σε περίπτωση ήττας μας σήμερα και νίκης της Sevilla με τη Maribor μένουμε εκτός.

Έχω λοιπόν και γω την απαίτηση σήμερα να δω μια ομάδα η οποία θα παίξει για να πάρει την πρωτιά, δεν θα φοβηθεί, δεν θα τρέμουν τα πόδια των παικτών της και θα καταφέρει να διαχειριστεί ψύχραιμα την κατάσταση. Πιστεύω ότι ο Klopp μπορεί να καθοδηγήσει την ομάδα στους 16 με μια νίκη, τόσο με τις επιλογές του, όσο και με την ψυχολογική του συνεισφορά, που είναι πάντα μεγάλη!




Μετά όλα γίνονται... Γιατί να μην δούμε μια καλή πορεία φέτος στο Champions League; Δύσκολο μεν, εφικτό δε. Τι μας λείπει λοιπόν για να διεκδικήσουμε επάξια κάτι καλό; Η ψυχραιμία και η διαχείρηση καταστάσεων κυρίως όταν η ομάδα πρέπει να αμυνθεί και να διαφυλάξει το προβάδισμα που με κόπο κέρδισε. Αν το καταφέρουμε αυτό μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια κάθε αντίπαλο και να δούμε μεγάλα πράγματα φέτος. Τα τελευταία μας παιχνίδια πάντως είναι στο σωστό δρόμο...

Ας βαδίσουμε όμως βήμα βήμα και με την ελπίδα και την πίστη ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα από αυτή την ομάδα στο Champions League και όχι στο Europa!

Υ.Γ.: Επιτέλους 5 Αγγλικές ομάδες στο Champions League και μάλιστα όλες (αν περάσουμε κι εμείς) στους 16 της διοργάνωσης! Ας το πάρει κάποιος άλλος μπουχτήσαμε απ' τους Ισπανούς...
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.