Liverpool 2 - 1 Leicester - Βαθμολογίες παιχτών: Kneel before your lord Mo!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Ανατροπή για την ομάδα μας που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση αλλά κινδύνεψε για 75 λεπτά να χάσει το τρίποντο από την αποφασισμένη Leicester!

Θετικά κλείνει το 2017 για τη Liverpool με την έλευση του Van Dijk αλλά και τη νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς! Οι κόκκινοι δυσκολεύτηκαν μεν, αλλά ήταν καλύτεροι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και με 2 γκολ του συνήθη ύποπτου πλέον Mohamed Salah στο 52' και το 76' ανέτρεψαν το γκολ του Vardy στο 3΄. 

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Loris Karius: Ξεκίνησε το τρίτο του παιχνίδι στην Premier League, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το τρίτο του clean sheet. Καμία ευθύνη στο γκολ, δε χρειάστηκε και ιδιαίτερα. Μεικτές εντυπώσεις, άλλες φορές παραπάνω εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, άλλες φορές λίγο αβέβαιος.

Βαθμολογία: 6.5/10

Joe Gomez: Aλάνθαστος αμυντικά όπου εξαφάνισε τον Albrighton, όχι και τόσο καλός επιθετικά με ορισμένες σέντρες του να μη βρίσκουν το στόχο τους, και γενικά να φαίνεται λίγο αργός στην αλλαγή κατεύθυνσης. Φαίνεται ότι η βασική του θέση είναι το σέντερ μπακ όπου ελπίζουμε με τον καιρό να πάρει φανέλα βασικού δίπλα στον Van Dijk.

Bαθμολογία: 7/10



Andrew Robertson: Ο καλύτερος από την τετράδα πίσω στα αμυντικά του καθήκοντα γυρνώντας πολλές φορές πίσω αποσοβώντας τουλάχιστον σε 1 περίπτωση κλασική ευκαιρία της Leicester στη φάση του Okazaki. Επιθετικά δεν ήταν η μέρα του μιας και οι σέντρες του είτε ήταν άσχημες είτε δεν περνούσαν τον πρώτο παίχτη της Leicester. Σωστά overlaps, ξέρει τι θέλει να κάνει στο γήπεδο και με τον καιρό θα προσαρμοστεί και θα ανεβάσει και άλλο απόδοση.

Βαθμολογία: 6.5/10

Joel Matip: Από δικό του λάθος προήλθε το πρώτο γκολ της Leicester που σε αυτό το επίπεδο δε θα έπρεπε να γίνει. Σχετικά σταθερός στο υπόλοιπο του ματς, η Leicester του έδωσε γήπεδο και έκανε ορισμένα ανεβάσματα, σταθεροποίησε τις μεταβιβάσεις του και ανέβασε απόδοση.

Βαθμολογία: 5.5/10



Dejan Lovren: Αλάνθαστος, δυνατός στον αέρα, εκεί όποτε χρειάστηκε με σωστές απομακρύνσεις και τοποθετήσεις.

Βαθμολογία: 7/10



Emre Can: Απογοητευτικότατο πρώτο ημίχρονο για τον Γερμανό, με λάθος μεταβιβάσεις, αργό τρόπο σκέψεις και μια ταχύτητα κάτω απ'όλους τους υπόλοιπους. Κρύφτηκε, δεν πήρε μπάλα και έκανε λίγο άνω-κάτω την ανάπτυξη της ομάδας μας. Στο δεύτερο μέρος όπου το παιχνίδι παίχτηκε πιο πολύ κοντά στην περιοχή της Leicester βοήθησε πολύ κερδίζοντας τις εναέριες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, κάνοντας κάποιες κούρσες όταν χρειαζόταν και σταθεροποιώντας τις πάσες του. Δείχνει όμως το μυαλό του να είναι μακριά από το Anfield.

Βαθμολογία: 5.5/10

James Milner: Αρχηγική εμφάνιση από τον Milner όπου πήρε πρωτοβουλίες, βρήκε χώρους, έτρεξε, μάρκαρε και πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του για φέτος, με την assist του στο δεύτερο γκολ του Salah να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Πολύ χρήσιμος φέτος για το rotation της ομάδας.

Βαθμολογία: 7/10

Philippe Coutinho: Ίσως ο καλύτερος του πρώτου ημιχρόνου, από τους χειρότερους του δευτέρου όπου η κούραση τον λύγισε στα τελευταία λεπτά. Το δημιουργικό του ένστικτο είναι τρομερό και όλοι θα πρέπει να ευχόμαστε να παραμείνει στην ομάδα και του χρόνου. Χρειάζεται ξεκούραση.

Βαθμολογία: 6.5/10

Sadio Mane: Το ντεφορμάρισμα δεν έχει τελειωμό για τον Σενεγαλέζο. Σήμερα όμως από δικιά του εξαιρετική έμπνευση και εκτέλεση προήλθε το πρώτο γκολ του Salah. Φυσιολογικά, αντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 6/10



Mohamed Salah: Για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν υπερηχητικός, μια ομάδα μόνος του! Τεράστια δύναμη, πανέξυπνος, ποφοσφαιρικός τρόπος παιχνιδιού, υπέροχος έλεγχος της μπάλας για το πρώτο γκολ, εξαιρετικό γύρισμα στον Maguire και τελείωμα για το δεύτερο, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Χάρμα οφθαλμών να βλέπεις τις κινήσεις του, το timing των τρεξιμάτων του και το παιχνίδι του κόντρα στους αντίπαλους αμυντικούς. Σ'ευχαριστούμε που ήρθες στην ομάδα μας, Mo!

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)



Roberto Firmino: Μπορεί να μην ήταν στους top performers για σήμερα, όμως η δουλειά που κάνει στο γήπεδο πάντα φαίνεται. Πολύτιμος τόσο για το pressing, όσο και για να ανοίγει χώρους στον Salah ώστε ο τελευταίος να κάνει τα τρεξίματά του στην πλάτη των αμυντικών.

Βαθμολογία: 7/10

Alex Oxlade-Chamberlain (στη θέση του Sadio Mane στο 72'): Ο παίχτης που με την είσοδό του στο παιχνίδι γύρισε το ματς την ώρα που η Leicester φαινόταν να το είχε ισορροπήσει. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και έδωσε την απαραίτητη ενέργεια ώστε να πάρει ξανά τα πάνω της η ομάδα μας.

Βαθμολογία: 7/10

Georginio Wijnaldum (στη θέση του Mohamed Salah στο 83'): Ακόμα μια εμφάνιση για τον Ολλανδό μέσο, που και αυτός έδωσε τα μέγιστα στα τελευταία λεπτά ώστε να κρατήσει η Liverpool το προβάδισμα.

Βαθμολογία: -

Ragnar Klavan (στη θέση του Philippe Coutinho στο 89'): Ξεκούραση για τον Εσθονό που έφαγε μια γροθιά στο κεφάλι από τον Karius ως ανταμοιβή για τα λεπτά που αγωνίστηκε! 

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Με θετικό πρόσημο κλείνει το 2017! Σωστό στήσιμο της ομάδας που ήταν "άτυχη" στο γκολ που δέχτηκε. Θα ήταν καλή εμφάνιση ακόμα και αν δεν έπαιρνε η Liverpool τους τρεις βαθμούς, ωστόσο η ανατροπή αλλά και η σωστότατη αλλαγή του Oxlade-Chamberlain του δίνει extra πόντους. 12 σερί παιχνίδια στην Premier αήττητη η ομάδα, έρχεται δύσκολο παιχνίδι την πρωτοχρονιά κόντρα στην Burnley ενώ κάποια στιγμή πρέπει να ξεκουραστούν οι Salah, Coutinho, Firmino.

Βαθμολογία: 8/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.